H Κορινιώτισσα Γιώτα Αρσένη κατέκτησε την άνοδο με την ομάδας της Προοδευτικής, στην Α΄Εθνική Γυναικών.


Ποιος είπε ότι το ποδόσφαιρο είναι αντρική υπόθεση;

Αναμφίβολα το γυναικείο ποδόσφαιρο κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος πλέον στις μέρες μας και επάξια πλέον κατέχουν θέση στα αθλητικά δρώμενα της χώρας μας.



Αυτό όμως που δεν ξέραμε και με έκπληξη μάθαμε σήμερα, είναι ότι μια Κορινιώτισσα η 21χρονη Γιώτα Αρσένη αγωνίζεται σε ομάδα Β΄ Εθνικής και συγκεκριμένα με τα χρώματα της Προοδευτική Περάματος Ιωαννίνων, που από την νέα χρονιά θα αγωνίζονται  στα σαλόνια της Α΄Εθνικής, έπειτα από το χθεσινό νικηφόρο αγώνα, που έδωσαν με τις Νεφέλες Πιερίας.


Η Γιώτα ξεκίνησε από μικρή το ποδόσφαιρο και εδραιώθηκε στην ομάδα της Πιερίας με τις Μούσες και αγωνίζεται ως αριστερό μπακ και στοπερ.

Όταν όμως πέρασε στη σχολή της Φιλοσοφίας παιδαγωγικής και ψυχολογίας του Πανεπιστημίου των Ιωαννίνων, μεταγράφηκε στην ομάδα της Προοδευτικής Περάματος από το πρώτο έτος φοίτησής της το 2015, που ήταν και το έτος  δημιουργίας της ομάδας.

Η Γιώτα   βασική σε κάθε αγώνα μαζί με τα υπόλοιπα κορίτσια, κατόρθωσαν να ανεβάσουν την ομάδα στην  Β΄ Εθνική  ενώ   εχθές καρπώθηκαν την άνοδο στην Ά Εθνική κατηγορία γυναικών.




Τα του αγώνα

Την ήττα με σκορ 1-2 γνώρισαν οι Νεφέλες Κατερίνης από την Προοδευτική Περάματος στον Μυλαύλακο και αποχαιρέτησαν το όνειρο της ανόδου στην Α΄ εθνική κατηγορία, το οποίο όμως έκανε πραγματικότητα η ομάδα της Προοδευτικής Περάματος.

Τα κορίτσια του Βαγγέλη Μύθυμη δεν βρέθηκαν σε καλή μέρα και παρότι προηγήθηκαν στο πρώτο ημίχρονο, δέχθηκαν στην επανάληψη δύο τέρματα, το πρώτο με την έναρξη και το δεύτερο στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, στέλνοντας την ομάδα των Ιωαννίνων στα σαλόνια της Α΄ εθνικής.


Φάσεις και γκολ του αγώνα

Μόλις στο έκτο λεπτό οι Νεφέλες προηγήθηκαν 1-0 με καλοζυγισμένο σουτ της Ευαγγελίας Καραγιαννίδου από το ημικύκλιο της περιοχής.

Στο 48΄ η ταχύτατη Μαρία Ράπτη πλάσαρε εύστοχα μέσα από την περιοχή την Αργυροπούλου, έπειτα από την πάσα της Πελεκούδα και ισοφάρισε 1-1.

Στο 72΄ η Σκαμπαρδώνη με δυνατό σουτ φάουλ λίγο κάτω από το χώρο του κέντρου έστειλε τη μπάλα να τραντάξει το οριζόντιο δοκάρι της εστίας της Συμεωνίδου να σκάσει στο έδαφος και στη συνέχεια να απομακρυνθεί από τις παίκτριες της φιλοξενούμενης ομάδας.

Στο 73΄ πλασέ της Καπέτα  από πλεονεκτική θέση, μπλόκαρε η Συμεωνίδου.

Στο 86΄ η εξ επαφής κεφαλιά της Κόλτση- που ένα λεπτό νωρίτερα πέρασε στον αγώνα ως αλλαγή- έφυγε μόλις άουτ, έπειτα από τη σέντρα της Νάνσυ Μιχαηλίδου.


Στο 88΄ πλασέ της Ράπτη εντός περιοχής, μπλόκαρε η Αργυροπούλου.


Στο 90+3΄ η Μαρία Ράπτη με πλασέ διαμόρφωσε με το δεύτερό της προσωπικό τέρμα το τελικό 1-2 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο κ.  Μελιτζανίδης με βοηθούς τους κ.κ.  Γιάντση και Χριστοδούλου από την Ημαθία.


Οι συνθέσεις των ομάδων


Νεφέλες Κατερίνης (Βαγγέλης Μύθυμης): Αργυροπούλου, Ε. Μιχαηλίδου, Ασσιχίδου, Π. Μιχαηλίδου, Σκαμπαρδώνη, Καλογεροπούλου, Ναβροζίδου, Κουκουστρίκα (63΄ Ν. Μιχαηλίδου), Καπέτα, Τριγωντζή, Καραγιαννίδου (85΄λ.τ. Κόλτση).

Προοδευτική Περάματος (Νίκος Κύργιος): Συμεωνίδου, Αρσένη, Σαμουηλίδου, Υφαντή, Πελεκούδα, Σκούρου, Παπαδημητρίου, Ράπτη, Λισγάρα, Γρίβα, Ντόκου.
Γρηγόρης Τσαπράνης


Με στοιχεία από το site pamespor.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις Μνήμης για την Γενοκτονία του Θρακικού Ελληνισμού