Μεγαλειώδης η νίκη της ΝΔ πανελλαδικά και ειδικά στην Πιερία

Γράφει ο Θεοφάνης Θ. Γκατζής 

Οικονομολόγος- διεθνολόγος, αρθρογράφος 

Μετά το πέρας των εκλογών της 7ης Ιουλίου αξίζει να προβούμε σε κάποιες επισημάνσεις. Αναντίρρητα, η νίκη της ΝΔ ήταν μεγαλειώδης και πρέπει να πιστωθεί σε σημαντικό βαθμό στον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς κατάφερε κυρίως να συσπειρώσει σχεδόν το σύνολο του κεντροδεξιού ακροατηρίου!! Επιπλέον, στις εκλογές σημειώθηκε μια από τις μεγαλύτερες ποσοστιαίες διαφορές μεταξύ πρώτου και δεύτερου κόμματος κατά τη διάρκεια της μεταπολίτευσης (8, 32%)! 



Στην Πιερία ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές έλαβε το έκτο μικρότερο ποσοστό του πανελλαδικά (23,33%) και η ΝΔ το πέμπτο υψηλότερο της (47,45%)! Επίσης, παρατηρούμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στην Περιφερειακή ενότητα Πιερίας σημείωσε την τρίτη μεγαλύτερη ποσοστιαία μείωσή του πανελλαδικά (-9,10%), ενώ η ΝΔ τη δεύτερη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξησή της (14,77%). Συνεπώς, οι Πιεριείς, σε μεγάλο ποσοστό, ενέκριναν το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ στηρίζοντάς την. 

Ακόμη, αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους εκλεγέντες βουλευτές του Νομού κ. Ξενοφώντα Μπαραλιάκο, κα. Άννα Μάνη- Παπαδημητρίου και κ. Σάββα Χιονίδη, καθώς και στους υποψηφίους βουλευτές κα. Έφη Μπάσδρα, κ. Σπύρο Κουλκουδίνα και κ. Θεόδωρο Τόνα για τον αγώνα που έδωσαν. Επιπρόσθετα, στη διαμόρφωση του εκλογικού αποτελέσματος για τη ΝΔ στην Πιερία σημαντικό ρόλο διαδραμάτισαν τα στελέχη του κόμματός της με την ενεργή υποστήριξή τους. 

Επιπρόσθετα, συγχαίρω τον Τομεάρχη Τουρισμού της ΝΔ και βουλευτή Δωδεκανήσου Αναπληρωτή Καθηγητή Πανεπιστημίου Αιγαίου κ. Μάνο Κόνσολα, που είχα την τύχη να συνεργαστώ μαζί του ως μέλος του Τομέα Τουρισμού της ΝΔ και να του υποβάλλω προτάσεις σχετικές με τον τουριστικό σχεδιασμό για την Ελλάδα και για το πώς μπορεί να επιτευχθεί τουριστική και πολιτιστική ανάπτυξη στους Δήμους του ελλαδικού χώρου με σημείο αναφοράς το Δήμο Κατερίνης, που τοποθετήθηκε στη θέση του υφυπουργού τουρισμού. Εν κατακλείδι, τώρα απαιτείται σκληρή δουλειά από τα μέλη της κυβέρνησης και στελέχωση του κρατικού μηχανισμού από υψηλής εξειδίκευσης προσωπικό, που θα αναλάβουν να εφαρμόσουν το πρόγραμμα της ΝΔ δίνοντας έμφαση στην προώθηση των μεταρρυθμίσεων (π.χ. εκσυγχρονισμός δημόσιας διοίκησης) ώστε να οδηγηθούμε σε ισχυρή ανάπτυξη και κατά συνέπεια στην ευημερία των Ελλήνων πολιτών!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γεωργάκης Ολύμπιος Λόφου-Θερμαϊκός Κορινού 1-0 To γκολ-επίμαχη φάση του αγώνα

Δικαιολογητικά αποστρατείας στελεχών Στρατού ξηράς