Ο συντοπίτης μας Νίκος Κοτανίδης , σε μοναδικές λήψεις drone αποτύπωσε στον φακό του τους Μακεδονικούς τάφους Κορινού και δημιούργησε ένα βιντεάκι στο you tube .
Ένας νεκρός και ένας τραυματίας είναι ο απολογισμός τροχαίου δυστυχήματος χθες λίγο πριν τις 10 χθες το βράδυ, στην επαρχιακή οδό Κατερίνης -Κορινού στην Πιερία. Ένα αγροτικό φορτηγάκι που οδηγούσε 36χρονος άνδρας συγκρούστηκε με λεωφορείο του ΚΤΕΛ Πιερίας με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 36χρονου. Από τη σύγκρουση τραυματίστηκε ο οδηγός του λεωφορείου, ηλικίας 44 χρόνων, ο οποίος διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης.
Η ομάδα του korinosnews, σας εύχεται Καλά Χριστούγεννα, το φωτεινό άστρο των Χριστουγέννων να οδηγήσει όλους σε μια ζωή ευλογημένη με αγάπη, υγεία, ειρήνη και ελπίδα!!!
Εορταστικές δράσεις για μικρούς και μεγάλους πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 21 & την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου, στη Δημοτική Κοινότητα Κορινού στο πλαίσιο της διοργάνωσης του Δήμου Κατερίνης, με τίτλο «Γωνιές των Χριστουγέννων». Η υλοποίηση των εκδηλώσεων έγινε με την συνεργασία της Δ.Κ. Κορινού, του Οργανισμού Πολιτισμού (Ο.Π.Π.Α.Π.) του Δήμου Κατερίνης και των πολιτιστικών συλλόγων Κορινού.
Η δύναμη της αυθεντικής ελληνικής μουσικής παράδοσης, καθώς και λαϊκά μουσικά γλέντια αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του πλούσιου προγράμματος εκδηλώσεων, οι οποίες πλαισιώνουν τις «Γωνιές των Χριστουγέννων» του Δήμου Κατερίνης.
Ο διευθυντής, ο σύλλογος διδασκόντων και οι μαθητικές κοινότητες του Γυμνασίου Κορινού αισθάνονται την υποχρέωση να ευχαριστήσουν δημόσια την εταιρεία «ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΑΙΓΑΙΟΝ Α.Ε.» για την άμεση και συνεχή ανταπόκρισή της στο αίτημα του σχολείου για χορηγία επιπλέον ψηφιακού εξοπλισμού.
Δηλώσεις συμμετοχής έως τις 25 Δεκεμβρίου Δηλώστε συμμετοχή στο σπιτάκι του Θησαυρού στη Γωνιά των Ευχών (πλατεία Μακεδονίας) ή στο email: christmaskaterini@gmail.com
Ο Πρόεδρος και το Τοπικό Συμβούλιο Κορινού ευχαριστούν θερμά τον αντιδήμαρχο κοινοτήτων τουςκ. Γραμματικόπουλο Κων/νο και τους χορηγούς της Κοινότητας για την συμβολή τους στην πραγματοποίηση της Χριστουγεννιάτικης εκδήλωσης που θα γίνει το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 17:00- 20:00.
Στους 20 προτεινόμενους ταξιδιωτικούς προορισμούς του 2020 κατατάσσει τη Θεσσαλονίκη και τον Όλυμπο το κορυφαίο ταξιδιωτικό portal της Γαλλίας Routard.com, έπειτα από ταξίδι εξοικείωσης (fam trip) στην περιοχή που διοργάνωσε η Διεύθυνση Τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και την εταιρεία Marketing Greece. Στόχος ήταν η παρουσίαση της Θεσσαλονίκης ως ιδανικού city-break προορισμού, ο οποίος μπορεί να συνδυαστεί τουριστικά με τον Όλυμπο, το μυθικό «βουνό των Θεών» και να αναδείξει την ιστορική και πολιτισμική σημασία της ευρύτερης περιοχής.
Για άλλη μία χρονιά το Γυμνάσιο και το Γενικό Λύκειο Κορινού στο πλαίσιο της υλοποίησης δράσεων εθελοντισμού και φιλανθρωπίας προχώρησαν από κοινού στη συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, προκειμένου να καλυφθούν βασικές ανάγκες των παιδιών και των οικογενειών τους που κατοικούν στην περιοχή μας και ζουν στο όριο της φτώχειας.
Παρά τις διαβεβαιώσεις του κ. Μητσοτάκη της τελευταίας στιγμής ότι το μέρισμα θα δοθεί σε όλους τους ανάπηρους, τελικά πάλι ψεύδεται. Το μέρισμα δίνεται μόνον σε όσους εξ αυτών παίρνουν επίδομα αναπηρίας από τον ΟΠΕΚΑ.
Κώστας Κουκοδήμος: «Στόχος μας να επιτύχουμε τον πολιτισμό της καθημερινότητας και να βελτιώσουμε την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους δημότες»
Η συνδυαστική αξιοποίηση στοιχείων και οι συνεχείς έρευνες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, είχαν ως αποτέλεσμα την εξιχνίαση 9 περιπτώσεων κλοπών οικιών και πινακίδων κυκλοφορίας σε περιοχές της Πιερίας και της Θεσσαλονίκης.
Σκληρή κριτική άσκησε από το βήμα της Βουλής η βουλεύτρια ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας Ελισσάβετ (Μπέττυ) Σκούφα, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την ψήφιση του προϋπολογισμού. Η κα Σκούφα κατηγόρησε τη Ν.Δ ότι κόβει, όπως προκύπτει από τον προϋπολογισμό, 173 εκατομμύρια από τα προνοιακά επιδόματα για τα ΑμεΑ, 139 εκατομμύρια από τα οικογενειακά επιδόματα, 51 εκατομμύρια από το επίδομα ενοικίου και 4 εκατομμύρια ευρώ από τις παροχές για τους ανασφάλιστους υπερήλικες.
Από 13 – 16 Δεκεμβρίου 15μελής ομάδα καθηγητών και φοιτητών της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε Εκπαιδευτική Επίσκεψη – Προσκύνημα στο Άγιον Όρος.
Είναι αλήθεια πως το σημερινό site του Δήμου Κατερίνης δεν έχει καμία σχέση με αυτό που χρειάζεται ο Δήμος μας, ούτε με όσα χρειάζονται οι δημότες και οι επισκέπτες του. Έτσι όταν ο συνδυασμός μας πληροφορήθηκε ότι στις 27 Νοεμβρίου 2019 ο αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Τσιαλός ανέθεσε την κατασκευή νέου site στον κ. Λευτέρη Μπουκλή, θεωρήσαμε πως η απόφαση αυτή ξεκινά από μία σωστή αφετηρία.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης, στη διάρκεια κατεπείγουσας συνεδρίασής του, σήμερα, Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2019, η οποία πραγματοποιήθηκε λόγω του θλιβερού γεγονότος του θανάτου του πρώην Δημοτικού Συμβούλου του Δήμου Κατερίνης Γεωργίου Γκοτζαμανίδη, αφού έλαβε υπόψη τις διατάξεις του άρθρου 65 του ν.3852/2010, όπως αντικαταστάθηκε από εκείνες του άρθρου 72 του ν. 4555/2018, αποφάσισε ομόφωνα τα παρακάτω:
Με θετικό τρόπο συνεχίζουν να ανταποκρίνονται τοπικοί φορείς και πολίτες της περιφέρειας της Κατερίνης στις ενημερωτικές συναντήσεις που πραγματοποιεί ο Δήμος για τη διαχείριση των αδέσποτων σκυλιών. Στο πλαίσιο αυτό, μια ακόμη ενημερωτική συνάντηση πραγματοποιήθηκε στον Λόφο, στον χώρο της Κοινότητας, με συμμετοχή εκπροσώπων του Δήμου, φορέων και κατοίκων από τον Λόφο και τη Ράχη.
Μια βόλτα στον Κορινό εχθές το βράδυ ήταν ομολογουμένως λιγάκι αποκαρδιωτική, γιατί από Χριστουγεννιάτικο στολισμό είχε μόνο φωταγωγημένα τα σπιτάκια στο αμφιθέατρο της κοινότητας και μια σειρά φωτάκια στις κολόνες από το ύψος του Ευριπίδη μέχρι το Street cafe bar.
Στα πλαίσια των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων ο Μορφωτικός Σύλλογος Νέων Κορινού σε συνδιοργάνωση με τον πολιτιστικό σύλλογο παιδεία παράδοσης Αναβίωσαν το έθιμο της καμήλας στην πλατεία Μακεδονίας(Ευκαρπίδη).
Το πρόβλημα της επαρκούς κάλυψης των υδρευτικών αναγκών στις Τοπικές Κοινότητες Άνω Αγίου Ιωάννη, Παραλίας, Τριλόφου, Ρητίνης, επιλύει η κατά τόπους τοποθέτηση από τη ΔΕΥΑΚ τεσσάρων (4) μεταλλικών δεξαμενών ύδρευσης, με χρηματοδότηση από το Υπουργείο Εσωτερικών και ειδικότερα από το πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας.
Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι έχει εκδοθεί Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων της ΕΜΥ/ΕΜΚ (α.α. 16/13-12-2019), που ισχύει από σήμερα Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019 έως και το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2019.
Ιστορική στιγμή για την Ελλάδα, ιστορική πλειοψηφία. "Ευχαριστώ τον πρωθυπουργό της χώρας Κ. Μητσοτάκη που μου εμπιστεύτηκε την εισήγηση του εμβληματικού νομοσχεδίου για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού".
Το δεύτερο βιβλίο της Δέσποινας Καρτσιούνα – Παπαζαχαρία με τίτλο: “Από την πραγματικότητα ως το όνειρο” θα παρουσιαστεί στο Λιτόχωρο, το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 19:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου δημοτικού σχολείου.
Τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης στο Κοινωνικό Παντοπωλείο της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος παρέδωσε το Ι.Ι.Ε.Κ. ΛΥΔΙΑ. Oι σπουδαστές και η διεύθυνση του Ι.Ι.ΕΚ. και ΚΔΑΠ ΛΥΔΙΑ συγκέντρωσαν εθελοντικά τρόφιμα και διάφορα είδη για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, στέλνοντας μήνυμα έμπρακτης αλληλεγγύης και αισιοδοξίας στους ασθενέστερα οικονομικά συνανθρώπους που το έχουν ανάγκη.
Γράφει ο Σάββας Σεϊταρίδης Ένα βίντεο ιστορικό για τον Κορινό από το μακρινό 1973-74, από το προσωπικό αρχείο του αποθανόντος κ. Βογιατζή Κώστα που τραβήχτηκε από κάμερα με ταινία. Τα εγγόνια του Κώστας και Γιώργος Κοντογιάννης, το μετέτρεψαν σε Dvd για να το μοιραστούν μαζί μας.
Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, οι οποίες σύμφωνα με έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων αναμένονται να επικρατήσουν και για απόψε στην Κατερίνη, η προγραμματισμένη στη «Γωνιά των Ευχών» (Πλατεία Μακεδονίας), μουσικοχορευτική παράσταση των σχημάτων Γιαγκίνι, Ευξεινομελωδοί, Καφαντάρδες, με την συμμετοχή των συλλόγων: Εύξεινος Πόντος Κορινού, Δρυάνιστα, Ανατολικορωμυλιωτών Κορινού ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ.
Τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Άννης Κατερίνης τελέστηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονος, συνιερουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Τριπόλεως κ. Θεοφυλάκτου (Πατριαρχείου Αλεξανδρείας) και του οικείου Ιεράρχου Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου.
Με όλο το μηχανολογικό εξοπλισμό και το ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτει στο παραλιακό μέτωπο του Δήμου Κατερίνης ( Παραλία, Κορινός, Ολυμπιακή Ακτή ) επικεντρώνουν έως και αυτή την ώρα τις επιχειρήσεις τους μηχανήματα του Δήμου Κατερίνης και της ΔΕΥΑΚ, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τυχόν προβλήματα που προκύψουν στο οδικό παραλιακό δίκτυο, από τις έντονες βροχοπτώσεις που επικρατούν από χθες το απόγευμα, σε συνδυασμό με τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στο Θερμαϊκό. Σε γενικές γραμμές τα όποια προβλήματα επιλύονται αποτελεσματικά.
Την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου στις 18:00, ο Μορφωτικός σύλλογος νέων Κορινού σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Λαογραφικό Σύλλογο Κατερίνης «Παιδεία Παράδοσης» θα παρουσιάσουν στην πλατεία ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ στην Κατερίνη , το έθιμο της «Καμήλας».
Σε διαρκή επιχειρησιακή δράση τέθηκε από νωρίς χθες το απόγευμα ο μηχανισμός του Δήμου Κατερίνης και το αρμόδιο Γραφείο Πολιτικής Προστασίας, για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων από τις έντονες βροχοπτώσεις που πλήττουν την περιοχή μας.
Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στο δημοτικό σχολείο Κορινού, οι επόμενες μετά το νέο έτος.... Ευχαριστούμε θερμά τον αντιδήμαρχο κοινοτήτων κ. Γραμματικόπουλο Κώστα που είναι εμπράκτως δίπλα μας και στηρίζει όλες τις προσπάθειές μας.