Επίσκεψη της υποψήφιας βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Μαρίας Νικολαΐδου στον Αγροτικό Καπνικό Συνεταιρισμό Λόφου

Τον Αγροτικό Καπνικό Συνεταιρισμό Λόφου επισκέφτηκε η υποψήφια βουλευτής της Ελληνικής Λύσης Πιερίας Μαρία Νικολαΐδου προκειμένου να ενημερωθεί για τα θέματα της καπνοκαλλιέργειας στην περιοχή καθώς και για τα προβλήματα που προκύπτουν από την φθίνουσα πορεία της. 




Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε η υποψήφια βουλευτής με αντιπροσωπεία του συνεταιρισμού αποτελούμενη απ τον Πρόεδρο Τσιμπούκα Βασίλη, τον Αντιπρόεδρο Βαιτσόπουλο Λάζαρο, το μέλος Ίτσιο Βασίλειο και τον διοικητικό υπάλληλο Βασίλη Σάββα συζητήθηκαν διεξοδικά θέματα που αφορούν τις εξελίξεις γύρω από την καπνοκαλλιέργεια αλλά και για την προσπάθεια που καταβάλλει η συνεταιριστική οργάνωση για να σταθεί στο πλευρό των παραγωγών. 

Ο καπνός αποτέλεσε στο παρελθόν ένα δυναμικό προϊόν, τόσο για τον νομό Πιερίας, όσο και για άλλους νομούς με σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης. Δεν τυγχάνει όμως από το κράτος της προσοχής που θα έπρεπε έτσι ώστε να συνεχιστεί η παραγωγή του Ένα από τα βασικά ζητούμενα παραμένει η έλλειψη εργατικών χεριών κυρίως την περίοδο της συγκομιδής που έχει ως αποτέλεσμα όλο το βάρος της συγκομιδής να το επωμίζονται οι οικογένειες που ασχολούνται με την καλλιέργεια του καπνού. 

Αυτό σε συνδυασμό με τις χαμηλές τιμές αλλά και τα δυσβάσταχτα πλέον έξοδα καλλιέργειας οδήγησαν στην μείωση των στρεμμάτων καλλιέργειας αλλά και των οικογενειών που ασχολούνται πλέον με τον καπνό. 

Χαρακτηριστικά, ο Πρόεδρος κ Τσιμπούκας, ανέφερε ότι ενώ πριν από 5 περίπου χρόνια υπήρχαν 500 περίπου μέλη στο συνεταιρισμό σήμερα έχουν μείνει μόνο 170. 

Οι καπνοπαραγωγοί, εξέφρασαν επίσης το παράπονο ότι το κράτος δεν τους στηρίζει όσο θα έπρεπε παρόλο που τα εισοδήματα του κράτους από τους φόρους του καπνού είναι τεράστια, καθώς σε ένα πακέτο τσιγάρα περισσότερα από τα δύο τρίτα της τιμής πάνε ως φόροι στο κράτος. 

Η κα Νικολαίδου ενημέρωσε με τη σειρά της το προεδρείο του συνεταιρισμού σχετικά με τις ενέργειες που έχει προβεί η Ελληνική Λύση και τα θέματα που έχει αναδείξει στη Βουλή σχετικά με θέματα που αφορούν τον πρωτογενή τομέα και συγκεκριμένα την καπνοκαλλιέργεια.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις Μνήμης για την Γενοκτονία του Θρακικού Ελληνισμού

Γεωργάκης Ολύμπιος Λόφου-Θερμαϊκός Κορινού 1-0 To γκολ-επίμαχη φάση του αγώνα