Γαλάζια σημαία στην Παραλία Κορινού για 39η συνεχόμενη χρονιά

Ο Κορινός είναι μια κατεξοχήν τουριστική περιοχή, με καταγάλανες ακτές και ψιλή αμμουδιά. Η παραλία του Κορινού βραβεύεται κάθε χρόνο ανελλιπώς εδώ και 39 χρόνια (από το 1985 οπότε και ξεκίνησε ο θεσμός της γαλάζιας σημαίας),  και την επισκέπτονται χιλιάδες τουρίστες, από την Ελλάδα και το Εξωτερικό.

Η κολυμβητική ακτή αποτελεί δυτικό παράλιο τμήμα ενός ανοιχτού κόλπου(Θερμαϊκού). Η παραλία έχει μήκος 4.000 μ., μέσο πλάτος 70 μ. και ανατολικό προσανατολισμό. Τόσο η παράκτια ζώνη όσο και ο θαλάσσιος πυθμένας είναι αμμώδεις. Τα κολυμβητικά νερά στα πρώτα μέτρα είναι πολύ ρηχά, με ήπια κλίση του πυθμένα.

Σημειώνεται ότι, η ακτή εξαιτίας του προσανατολισμού και της μορφολογίας της είναι προστατευμένη από τους επικρατέστερους ανέμους, με εξαίρεση τους ανατολικούς και τους νοτιοανατολικούς. Οι άνεμοι αυτοί όμως, δεν δημιουργούν φαινόμενα έντονου κυματισμού που να επηρεάζουν δυσμενώς τους κολυμβητές.

 


Η Παραλία Κορινού είναι οργανωμένη και διαθέτει υποδομές εξυπηρέτησης των λουομένων, όπως αποδυτήρια, ντους, κάδους - καλάθια απορριμμάτων και ομπρέλες με ξαπλώστρες. Επιπλέον, υπάρχουν εγκαταστάσεις αθλητισμού (γήπεδο πετοσφαίρισης και μηχανοκίνητα σπορ) και ναυαγοσωστικές βάσεις και SEATRAC Αυτόνομη Πρόσβαση στη Θάλασσα για άτομα με αναπηρία και κινητικά προβλήματα. Για την κάλυψη των αναγκών των λουόμενων λειτουργούν καταστήματα εστίασης (αναψυκτήρια, κινητοί χώροι για πρόχειρο φαγητό και εστιατόρια) στο όριο και επί της παραλίας. Ο μέγιστος αριθμός λουόμενων στο οργανωμένο τμήμα της εκτιμάται σε 1.000 άτομα.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Διαδικασία ακύρωσης των ασφαλιστικών εισφορών στο ΙΚΑ των ΟΠΥ και ΕΠΥ των Ενόπλων Δυνάμεων

Δικαιολογητικά αποστρατείας στελεχών Στρατού ξηράς