Μνημόσυνο ηρώων Ιμίων στο Φάρο Κω – «21 χρόνια μετά ήρωες δεν σας ξεχνάμε»

Μνημόσυνο – φόρο τιμής για τους τρεις νεκρούς αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού, που έπεσαν εν ώρα καθήκοντος στα Ίμια, στις 31 Ιανουαρίου 1996, τελέστηκε σήμερα το μεσημέρι -21χρόνια μετά τη θυσία τους- (στο Φάρο Κω κοιτώντας προς τα Ίμια) με πρωτοβουλία της Λέσχης Καταδρομέων Κω παρουσία πολλών μελών και φίλων της, εφέδρων αλλά και εν ενεργεία Αξιωματικών,  και αρκετών πολιτών (οι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών λόγω της σύσκεψης με τον Υπουργό ή για τους δικούς τους λόγους απουσίαζαν, με παρόντα μόνο τον τοπ. σύμβουλο Μ. Γιωργαλλή και τον πρ. δημ. σύμβουλο Δ. Μυλωνά)



Το Τρισάγιο τέλεσε και φέτος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ.κ. Ναθαναήλ, συμπαραστατούμενος από τον π. Δημήτριο Μιχαλόπουλο και τον π. Αναστάσιο Τσουκνιά.

Αμέσως μετά ο Πρόεδρος της ΛΕΚ Κω, Θοδωρής Τριανταφυλλίδης αναφέρθηκε στα γεγονότα της νύχτας των Ιμίων και τον ηρωικό θάνατο των 3 Αξιωματικών που έπεσαν γενναία για την πατρίδα σε αντίθεση με τους «ανίκανους και προσκυνημένους πολιτικούς» οι οποίοι «επέλεξαν την καρέκλα της εξουσίας, παραδομένοι σήμερα στη χλεύη των Ελλήνων».

Με αναφορά στον Αμερικανικό παράγοντα που αποσιωπήθηκε ηθελημένα και στο «προδοτικό Ευχαριστώ του Σημίτη προς τους Αμερικανούς». Στο μοιραίο ελικόπτερο ΠΝ 21 επέβαιναν οι πεσσόντες ήρωες αξιωματικοί Παναγιώτης Βλαχάκος, Χριστόδουλος Καραθανάσης και Εκτορας Γιαλόψος.

Ειδική αναφορά έκανε επίσης στα αποκαλυπτικά δημοσιεύματα και την πολύ «περίεργη» ιστορία των Τούρκων κομάντος που είχαν αποβιβαστεί στην δεύτερη βραχονησίδα με την «θανατηφόρα» ιστορία τους.

Διερωτήθηκε χαρακτηριστικά πως ενώ εδώ στην Ελλάδα έχουν γίνει ατέλειωτες δημόσιες συζητήσεις, τελετές μνήμης και διάφορες προβολές, στην Τουρκία υπάρχει «άκρα του τάφου σιγή» επί πολλά χρόνια για το θέμα αυτό.  Εκτός ελάχιστων εξαιρέσεων κανένας στην Τουρκία δεν αναφέρονταν για το θέμα αυτό παρά του ότι θα ήταν εύλογο οι Τούρκοι κάθε χρόνο να πανηγυρίζουν στην επέτειο των Ιμίων, όπως γίνεται και σε άλλες περιπτώσεις, καθώς η κρίση αυτή όπως εξελίχτηκε παρουσιάστηκε σαν μια μεγάλη τουρκική στρατηγική νίκη.

Η σεμνή αυτή τελετή έκλεισε με  τήρηση ενός λεπτού σιγής, Εθνικό Ύμνο και ρίψη στεφάνου και λουλουδιών  στη θάλασσα


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις Μνήμης για την Γενοκτονία του Θρακικού Ελληνισμού

Ευχαριστήριο Θερμαϊκού Κορινού