Έκκληση για τήρηση των κανόνων ανακύκλωσης

-Καθημερινό το φαινόμενο, επαγγελματίες της παραλιακής ζώνης, να εναποθέτουν μπάζα στους μπλε κάδους

Την πιστή τήρηση του κανονισμού καθαριότητας και των κανόνων εναπόθεσης αδρανών και ανακυκλώσιμων υλικών επισημαίνει για μια ακόμη φορά η αντιδημαρχία Καθαριότητας Δήμου Κατερίνης.




Αφορμή της νέας επισήμανσης, ο εντοπισμός παραβάτη στην περιοχή της Ολυμπιακής Ακτής, ο οποίος εναπόθεσε αδρανή υλικά σε κάδους ανακύκλωσης. Την αποκαρδιωτική εικόνα αντίκρυσαν συνεργεία καθαριότητας όταν κλήθηκαν να κάνουν την αποκομιδή των –υποτίθεται- ανακυκλώσιμων υλικών. Από την έρευνα της υπηρεσίας προέκυψε ότι οι τέσσερεις τουλάχιστον μπλέ κάδοι, είχαν μετατραπεί σε κάδους εναπόθεσης μπαζών, από ιδιοκτήτη παρακείμενης επιχείρησης η οποία βρίσκεται σε φάση ανακαίνισης.

Δυστυχώς, για μια ακόμη φορά τα συνεργεία ανακύκλωσης, γίνονται μάρτυρες αντικοινωνικής συμπεριφοράς. Είναι καθημερινό πλέον το φαινόμενο, επαγγελματίες της παραλιακής ζώνης που ανακαινίζουν τις επιχειρήσεις τους, να πετούν τα μπάζα σε κάδους ανακύκλωσης, μετακυλώντας το κόστος στον δημότη, δήλωσε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Κώστας Γραμματικόπουλος. Ο κ. Γραμματικόπουλος χαρακτήρισε το γεγονός «απαράδεκτο», που δεν συνάδει με την εικόνα μιας τουριστικής περιοχής και κυρίως με την προσπάθεια που καταβάλει ο Δήμος Κατερίνης για την αναβάθμιση του τουριστικού μας προϊόντος. «Οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν επιληφθεί για να επιβάλουν τις προβλεπόμενες κυρώσεις στον συγκεκριμένο παραβάτη, όπως έχουμε κάνει και για άλλες παρόμοιες περιπτώσεις το τελευταίο διάστημα», είπε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας.

Ο κ. Γραμματικόπουλος, έκανε για μια ακόμη φορά έκκληση στους δημότες για τήρηση των κανόνων ανακύκλωσης, σημειώνοντας ότι η συμβολή των δημοτών και κυρίως των επαγγελματιών είναι καθοριστικής σημασίας για τη διατήρηση της καθαριότητας στην πόλη.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δικαιολογητικά αποστρατείας στελεχών Στρατού ξηράς