Άννα Μάνη - Παπαδημητρίου: Οριστική λύση στο ζήτημα των δασωθέντων αγρών

«Μία σπουδαία μεταρρύθμιση, που δίνει ανάσα σε εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες που ανέμεναν την οριστική διευθέτηση του ζητήματος των δασωθέντων αγρών από το 1979, ψηφίζεται σήμερα στην Ολομέλεια σε διάταξη του Υπουργείου Εσωτερικών. Μία νομοθετική ρύθμιση που είναι παράλληλα σύμφωνη και με τις επιταγές του Συμβουλίου Επικρατείας».




Με την προτεινόμενη ρύθμιση, ορίζεται ρητά, ότι το Δημόσιο δεν προβάλλει δικαιώματα κυριότητας σε εκτάσεις που εμφανίζονται στις αεροφωτογραφίες του 1945, ή εφόσον αυτές δεν είναι ευκρινείς, του 1960, με αγροτική μορφή και δασώθηκαν μεταγενέστερα, ανεξάρτητα από τη μορφή που απέκτησαν αργότερα, επί των οποίων δεν θεμελιώνει δικαιώματα κυριότητας βάσει τίτλου.



Επιπλέον, πρωτόκολλα διοικητικής αποβολής που έχουν εκδοθεί για τις ανωτέρω εκτάσεις ανακαλούνται ακόμη και αν τελεσιδίκησαν δικαστικά.



Επιστρέφονται έτσι στους αρχικούς ιδιοκτήτες τους προς χρήση, στρέμματα γης που καλλιεργούνταν στο παρελθόν ως αγροτικά, εγκαταλείφθηκαν όμως στην πορεία του χρόνου, με αποτέλεσμα να δασωθούν.



«Δίνουμε ένα σπουδαίο κίνητρο στους νέους μας να επιστρέψουν στην περιφέρεια, και να ασχοληθούν με τον πρωτογενή τομέα, αξιοποιώντας περιουσίες και ιδιοκτησίες που έμεναν για χρόνια ανεκμετάλλευτες.



Η Κυβέρνηση στηρίζει εμπράκτως την ελληνική περιφέρεια και τον αγροτικό κόσμο της χώρας αποκαθιστώντας παράλληλα το αίσθημα δικαίου σε χιλιάδες πολίτες».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις Μνήμης για την Γενοκτονία του Θρακικού Ελληνισμού