Δημαρχείο Κατερίνης - Επίσκεψη μαθητών από 5 χώρες της Ευρώπης

Με μαθητές και συνοδούς εκπαιδευτικούς από 5 χώρες της Ευρώπης «πλημμύρισε» το μεσημέρι της Παρασκευής το Δημαρχείο Κατερίνης.

Συνολικά 58 μαθητές από σχολεία της Κροατίας, της Ιταλίας, της Πολωνίας, της Ρουμανίας και της Πορτογαλίας, πέρασαν την πόρτα του δημαρχείου Κατερίνης, για να τους υποδεχτεί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, εκ μέρους του δημάρχου Κατερίνης Κώστα Κουκοδήμου, ο πρόεδρος του ΟΠΠΑΠ Γιώργος Τσιαλός και ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κώστας Φιλοκώστας.




Οι αποστολές φιλοξενούνται στην Κατερίνη, στο πλαίσιο του Προγράμματος Erasmus Plus στο οποίο συμμετέχει και το 15ο Δημοτικό Σχολείο της πόλης μας. Τους μαθητές καλωσόρισε ο κ. Τσιαλός, ο οποίος έκανε μια σύντομη παρουσίαση των πλεονεκτημάτων του Δήμου Κατερίνης, ενός τόπου που όπως είπε, συνδυάζει θάλασσα και ένα μυθικό βουνό, τον Όλυμπο. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στα κυριότερα προϊόντα που παράγει η περιοχή μας, όπως ακτινίδια, κεράσια, καθώς και εξαιρετικούς οίνους.

«Καλωσήρθατε στη Μακεδονία και στη φιλόξενη πόλη μας», είπε ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κώστας Φιλοκώστας. «Τα Ευρωπαϊκά εκπαιδευτικά προγράμματα δίνουν την ευκαιρία στους Έλληνες μαθητές να γνωρίσουν τις χώρες σας, αλλά και σε εσάς να γνωρίσετε την Ελλάδα και τον σύγχρονο πολιτισμό της. Είμαστε χαρούμενοι που είστε στην πόλη μας, θέλουμε να επιστρέψετε στις πατρίδες σας με τις καλύτερες εντυπώσεις», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Φιλοκώστας.

Τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς των 5 χωρών συνόδευε ο Διευθυντής του 15ου Δημοτικού Σχολείου Κώστας Παπανικολάου. Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με ανταλλαγή δώρων.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δικαιολογητικά αποστρατείας στελεχών Στρατού ξηράς