Μήνυμα της Μαρία Νικολαϊδου για την σημερινή ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού

Η 19η Μαΐου είναι ημέρα πένθους, ημέρα μνήμης που δεν πρέπει να ξεχνάμε. Φέρνει στη μνήμη όλων μας, γεγονότα που έχουν καταγραφεί με μαύρα γράμματα στις σελίδες της σύγχρονης ιστορίας της χώρας μας. Γιατί η ιστορία του Ποντιακού Ελληνισμού αποτελεί σημαντικό κομμάτι της ιστορίας της Ελλάδας. 




Η αναγνώριση, μετά από πολλούς αγώνες, το 1994 από την Ελληνική Βουλή της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού ως ημέρα μνήμης και εορτασμού της 19ης Μαΐου, άνοιξε ένα νέο κεφάλαιο στον αγώνα για τη δικαίωση της μνήμης των σφαγιασθέντων Ελλήνων του Πόντου.

Ο Ποντιακός Ελληνισμός, μεγαλούργησε και δημιούργησε ένα ένδοξο παρελθόν πολιτισμού και δόξας στον Ελληνικό Πόντο και ένα ακόμη πιο σημαντικό παρόν στην Ελλάδα. Αντιμετώπισε με αξιοπρέπεια το ξεριζωμό, την προσφυγιά και τα νέα δεδομένα της ζωής του αποδεικνύοντας το μεγαλείο της ποντιακής ψυχής. 

Μπόρεσε να σταθεί όρθιος και να συμβάλει στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της χώρας μας, να διαπρέψει σε όλους τους τομείς και να κρατήσει άσβεστη την πλούσια πολιτιστική του κληρονομιά, που με περισσή αγάπη μεταλαμπάδευσε στις νεότερες γενιές. Αυτή την κληρονομιά οφείλουμε να την κρατήσουμε ζωντανή. 

Είναι το δικό μας χρέος, το δικό μας μνημόσυνο. Μία τέτοια ημέρα είναι σημαντικό να μη ξεχνάμε. Είναι χρέος μας απέναντι στους προγόνους μας, τα αδέλφια μας ποντίους, απέναντι στις 353.000 ψυχές που σφαγιάστηκαν από τους Νεότουρκους, να μη λησμονούμε και ενωμένοι όλοι οι Έλληνες να συνεχίσουμε τον αγώνα μας για την αναγνώριση της γενοκτονίας των Ποντίων από τη Διεθνή κοινότητα. 

Μαρία Νικολαίδου 
Δημοσιογράφος 
Πολιτευτής Ελληνικής Λύσης Πιερίας

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις Μνήμης για την Γενοκτονία του Θρακικού Ελληνισμού