Υποψήφια διδάκτωρ Μεσαιωνικής Ιστορίας της Δύσης η Κορινιώτισσα Αθηνά Σπανίδου


Η Αθηνά Σπανίδου γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Κορινό Πιερίας και είναι υποψήφια διδάκτωρ Μεσαιωνικής Ιστορίας της Δύσης του τμήματος Ιστορίας κι Αρχαιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 2016 ολοκλήρωσε τις προπτυχιακές της σπουδές στο ομώνυμο τμήμα του Πανεπιστημίου και το 2019 έλαβε από αυτό το Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στην Ευρωπαϊκή Ιστορία με «Άριστα» (9,94). 




Γνωρίζει άπταιστα αγγλικά και λίγα γερμανικά. Οι δημοσιεύσεις της και τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα σχετίζονται με θέματα κοινωνικής και θρησκευτικής ιστορίας της Μεσαιωνικής Δυτικής Ευρώπης έως και την περίοδο της θρησκευτικής Μεταρρύθμισης, επικεντρωμένα κυρίως σε ζητήματα του φύλου. 

Επί προσθέτως, ασχολείται με τον χώρο των Ιδεών και την Ιστορία της Φιλοσοφίας, ενώ ενδιαφέρεται παράλληλα για την Ευρωπαϊκή Διανόηση του 19ου αιώνα. Η έρευνά της για τον Τύπο της Επανάστασης χρηματοδοτείται από το ΕΚΠΑ.

Την Δευτέρα 03 Οκτ 2022 στις 19:00 με 21:00 θα λάβει χώρα σεμινάριο στο ιστορικό αρχείο του Ε.Κ.Π.Α. με θέμα ''Η παρουσία των γυναικών στην παροχή υπηρεσιών υγείας στο Μεσαιωνική Ευρώπη'' και σχολιασμό θα κάνει η υποψήφια διδάκτωρ  κ. Σπανίδου Αθηνά.




Ως επίλεκτο μέλος του ποντιακού μας συλλόγου Κορινού ''Εύξεινος Πόντος'', ευχόμαστε στην Αθηνά καλή επιτυχία που θα παρουσιάσει σημαντικά ονόματα γυναικών γιατρών και το έργο τους στον Μεσαίωνα ,καθώς και τις αντιλήψεις για την νοσηλεία και το θεραπευτικό έργο στα νοσηλευτικά ιδρύματα της Μεσαιωνικής Ευρώπης.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις Μνήμης για την Γενοκτονία του Θρακικού Ελληνισμού