Μπ. Σκούφα: «Εγκαταλελειμμένο στην τύχη του το Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης»

Μπ. Σκούφα: «Εγκαταλελειμμένο στην τύχη του το Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης, χωρίς Δ.Σ., χωρίς απαντήσεις από τα Υπουργεία στα αλλεπάλληλα κοινοβουλευτικά ερωτήματα. Η κυβερνητική απαξίωση στο μεγαλείο της!»




Με τον «αυτόματο πιλότο» λειτουργεί το Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης, σύμφωνα με τη Βουλεύτρια Πιερίας ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ Ελισσάβετ (Μπέττυ) Σκούφα, καθώς αφενός μεν λειτουργεί χωρίς Διοικητικό Συμβούλιο από τον Μάρτιο, αφετέρου στις αλλεπάλληλες κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις και ερωτήματα που έχει καταθέσει στη Βουλή η κα Σκούφα, το Υπουργείο Υγείας δεν μπήκε καν στον κόπο να απαντήσει!

Κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις και ερωτήματα χωρίς απαντήσεις!

Συγκεκριμένα, η κα Σκούφα έχει καταθέσει Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων στις 03.03.2022 με την οποία έθετε 17 ερωτήματα για τις κενές οργανικές θέσεις του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης και του Ψυχιατρικού Τομέα, μαζί με τις θέσεις ιατρών και υγειονομικών που κατέστησαν κενές από το μέτρο της αναστολής εργασίας τους, σε συνδυασμό με τις πάγια ευρύτερες ανάγκες που είχε και έχει η Πιερία σε ιατρικό και υγειονομικό προσωπικό και που κορυφώθηκαν στην περίοδο της πανδημίας. Επανήλθε δε με νέα Ερώτηση και πέντε νέα ερωτήματα στις 23.06.2022 για τη μη λειτουργία του Ουρολογικού Τμήματος του ΓΝΚ, η οποία όμως παραμένει και αυτή αναπάντητη.

Περιφρόνηση στο θεσμό του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, περιφρόνηση και στους Πιεριείς

«Εκτός από την περιφρόνηση που δείχνετε προς το θεσμό του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, περιφρόνηση επιδεικνύετε διηνεκώς και προς τους κατοίκους της Πιερίας και προς τους εργαζομένους στο ΓΝΚ, καθώς δεν έχετε προβεί στο διορισμό νέου Διοικητικού Συμβουλίου από 23.03.2022, οπότε έληξε η θητεία του προηγούμενου ΔΣ», τονίζει χαρακτηριστικά η Βουλεύτρια Πιερίας.

Οι συνέπειες: Στον «πάγο» προγράμματα του ΕΣΠΑ, στον «αέρα»η αναγκαίαπλήρωση κενών θέσεων προσωπικού

Χαρακτηριστικό της απαξιωτικής στάσης της κυβέρνησης είναι το γεγονός ότι όχι μόνο δεν προχώρησε στο διορισμό του Δ.Σ στην ώρα του, αλλά ούτε και τρεις μήνες μετά, οπότε έληξε και η παράταση της θητείας του. Αποτέλεσμα της υπάρχουσας κατάστασης είναι ότι δεν μπορούν να εκτελεστούν δρομολογημένα προγράμματα ΕΣΠΑ, όπως η προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού (αναπνευστήρες, χειρουργικές τράπεζες, αξονικός τομογράφος κτλ.). Επίσης, όχι λιγότερο σημαντικά, η θέση ιατρού υπεύθυνου ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων παραμένει κενή από την 27.06.2022, η θέση νοσηλευτή / νοσηλεύτριας ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων παραμένει κενή από την 01.04.2022 αλλά εκεί απασχολείται άτυπα η υπεύθυνη νοσηλείας κατ’ οίκον, έχοντας υποχρεωθεί να απομακρυνθεί από την επίσημη θέση της, όπου απασχολείται επίσης ατύπως άλλη νοσηλεύτρια. «Αν -ο μη γένοιτο- συμβεί κάτι δυσάρεστο, όλοι θα εμπλακούν στις ευθύνες άλλων. Τέλος, οι ελλείψεις σε προσωπικό καθαριότητας έχουν φθάσει στο χρονικό όριο όπου πλέον μόνη λύση είναι η παράταση των συμβάσεων για έναν χρόνο», τονίζει χαρακτηριστικά η κα Σκούφα.

Επιτακτική ανάγκη για ένα αποτελεσματικό πρωτοβάθμιο σύστημα φροντίδας υγείας

«Η Πιερία έχει θρηνήσει εκατοντάδες θύματα νεκρούς της πανδημίας, εξαιτίας της κυβερνητικής αδράνειας και της μη στήριξης της δημόσιας και δωρεάν υγείας. Το δημόσιο συμφέρον επιτάσσει τόσο την εύρυθμη λειτουργία του ΓΝΚ, όσο και την καθολική κάλυψη του πληθυσμού της Πιερίας από ένα εκτεταμένο κι αποτελεσματικό πρωτοβάθμιο σύστημα φροντίδας υγείας», σημειώνει η Βουλεύτρια Πιερίας θέτοντας προ των ευθυνών της την ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

«Γιατί δεν απαντάτε στις Κοινοβουλευτικές Ερωτήσεις;»

«Τι ακριβώς περιμένετε για να απαντήσετε στις άνω αναφερθείσες Κοινοβουλευτικές Ερωτήσεις; Έχετε ενεργήσει για την αντιμετώπιση έστω κάποιων από τα δεκάδες προβλήματα που επισημαίνω σε αυτές; Για ποιον λόγο δεν ενεργείτε νομίμως, διορίζοντας νέο ΔΣ στο ΓΝΚ; Κατά πόσο εξυπηρετείται κατ’ αυτόν τον τρόπο η αποτελεσματικότητα της Δημόσιας Διοίκησης, το κοινωνικό αγαθό και το δημόσιο συμφέρον της Δημόσιας και Δωρεάν Υγείας;», καταλήγει η Βουλεύτρια Πιερίας.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις Μνήμης για την Γενοκτονία του Θρακικού Ελληνισμού