Συνάντηση ΠΑ.ΣΥ.Ν.Ο. – Ε.Σ.Υ. – Π.Φ.Υ. με την Υποδιοικήτρια της 4ης ΥΠΕ

Αντιπροσωπία του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελλήνιου Συλλόγου Νοσηλευτών Ε.Σ.Υ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας(ΠΑ.ΣΥ.Ν.Ο. – Ε.Σ.Υ. – Π.Φ.Υ.)  και της ΠΑ.ΣΥ.Ν.Ο. – Ε.Σ.Υ., πραγματοποίησε την Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2022, συνάντηση με την Υποδιοικήτρια της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας & Θράκης κ. Ειρήνη Χατζοπούλου, στο πλαίσιο των πανελλήνιων κινητοποιήσεων της ΠΑ.ΣΥ.Ν.Ο. – Ε.Σ.Υ., με σκοπό την επίλυση των διαχρονικών αιτημάτων της Ομοσπονδίας, μέσω του υγιή συνδικαλιστικού διαλόγου.




Κατά τη διάρκεια της συνάντησης πραγματοποιήθηκε διεξοδική συζήτηση, όπου αναφέρθηκαν οι διαχρονικές παθογένειες του Εθνικού Συστήματος Υγείας, οι οποίες κρατούσαν και κρατούν ακόμα σε «ομηρία» τους Νοσηλευτές της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, εμποδίζοντάς τους να επιτελέσουν το ουσιαστικό έργο τους στην Κοινότητα. Έγινε ιδιαίτερη αναφορά στον άκρως ιατροκεντρικό Ν. 4931/2022, ο οποίος αντί να αναδεικνύει τους Νοσηλευτές της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, αντιθέτως τους «πολτοποιεί», μέσα στην Ομάδα Υγείας, παρεμποδίζοντας την εξέλιξή τους .

Επιπλέον συζητήθηκε η σύσταση αυτόνομης Νοσηλευτικής Υπηρεσίας στα Κέντρα Υγείας, η ανάλωση του νοσηλευτικού χρόνου σε αλλότρια καθήκοντα, η επανεξέταση του τρόπου προμηθειών υγειονομικού υλικού (με έμφαση στα απομακρυσμένα Κέντρα Υγείας) κι ο τρόπος αποζημίωσης των ειδικευομένων Νοσηλευτών στην ειδικότητα της Νοσηλευτικής Δημόσιας Υγείας / Κοινοτικής Νοσηλευτικής, οι οποίοι ενεπλάκησαν στα εμβολιαστικά κέντρα. Ιδιαίτερη δε αναφορά δόθηκε στη ρύθμιση νομοθετικού πλαισίου για την κατ’ οίκον νοσηλεία και τον τρόπο μεταφοράς των Νοηλευτών.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε μέσα σε κλίμα αμοιβαίας κατανόησης και δέσμευση και των δύο πλευρών για αμφίδρομη επικοινωνία και συνεργασία, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη εκπαιδευτικών δράσεων στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας από τους Νοσηλευτές.

Η ΠΑ.ΣΥ.Ν.Ο. – Ε.Σ.Υ. – Π.Φ.Υ. θα συνεχίσει ακάθεκτη τη συνεχή επικοινωνία με όλους τους φορείς υγείας πανελλαδικά, προασπίζοντας τα συμφέροντα των Νοσηλευτών της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, μέχρι την τελική δικαίωση.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ. Ε.Σ.Υ. – Π.Φ.Υ.

Η Πρόεδρος                      Η Γεν. Γραμματέας

   Λουκία Κεραμιδά                 Ειρήνη Θεολογίδου     

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις Μνήμης για την Γενοκτονία του Θρακικού Ελληνισμού