Πως μπορώ με μερικά κλικ να δω τα πάντα για το αυτοκίνητό μου

Η νέα εφαρμογή myAuto στο gov.gr  έχει σε ψηφιακή μορφή την άδεια κυκλοφορίας, το δελτίο ΚΤΕΟ, την ασφάλεια και τα τέλη κυκλοφορίας κάθε οχήματος ενώ θα είναι δυνατή και η ψηφιακή μεταβίβαση οχημάτων.




Δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ 3523/2022 το οποίο αφορά στη ρύθμιση ειδικότερων θεμάτων σχετικών με την ανάπτυξη και λειτουργία της ψηφιακής υπηρεσίας «myAuto» της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr), τη διαδικασία πρόσβασης σε αυτή, τις κατηγορίες πληροφοριών που θα παρέχονται, τις διαλειτουργικότητες με πληροφοριακά συστήματα του Δημόσιου Τομέα, των τεχνικών και οργανωτικών μέτρων ασφαλείας και κάθε άλλης αναγκαίας λεπτομέρειας.

Τα στοιχεία του οχήματος στο myAuto

Συγκεκριμένα οι πληροφορίες του οχήματος στο my Auto θα παρουσιάζονται ομαδοποιημένες σε κατηγορίες βάσει των μητρώων από τα οποία αντλούνται.

Οι πληροφορίες που θα εμφανίζονται στην εφαρμογή myAuto στο gov.gr είναι:

Η Άδεια κυκλοφορίας από τα Μητρώα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Τα στοιχεία τεχνικού ελέγχου οχήματος – ΚΤΕΟ από Μητρώα από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Τα τέλη κυκλοφορίας και στοιχεία ακινησίας και ιδιοκτησίας από Μητρώα από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Η ασφάλιση από Μητρώα από το Κέντρο Πληροφοριών του Επικουρικού Κεφαλαίου Ασφάλισης Ευθύνης από Ατυχήματα Αυτοκινήτων.


Οι πληροφορίες του οχήματος που αντλούνται από το myAuto από τα Μητρώα θα παρουσιάζουν την εικόνα του σε πραγματικό χρόνο και θα παρέχονται για την ενημέρωση του ιδιοκτήτη του οχήματος.

Οι πληροφορίες του οχήματος θα μπορούν να εκτυπωθούν σε έγγραφο το οποίο όμως δεν επέχει θέση βεβαίωσης σχετικά με τις πληροφορίες του οχήματος.

Σε περίπτωση εντοπισμού αποκλίσεων από τα αληθή στοιχεία του οχήματος οι ιδιοκτήτες θα μπορούν να απευθύνονται στον αντίστοιχο φορέα για τη διόρθωση τους.

Η είσοδος στο my Auto θα είναι μέσω του gov.gr εδώ.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις Μνήμης για την Γενοκτονία του Θρακικού Ελληνισμού