Αναβίωση εθίμου της ''Μπάμπω'' από το σύλλογο Ανατολικορωμυλιωτών Κορινού

Ένα από τα χαρακτηριστικότερα έθιμα που έφεραν μαζί τους οι πρόγονοι μας, οι πρόσφυγες της Ανατολικής Ρωμυλίας πριν ένα αιώνα, αναβίωσε εχθές με μεγάλη επιτυχία ο Σύλλογος Ανατολικορωμυλιωτών Κορινού "Το Έθιμο της Μπάμπω" .




Με αισιοδοξία, πολύ καλή διάθεση, αγάπη και σεβασμό για την παράδοση και φροντίδα για τη διατήρησή της, σε πείσμα των δύσκολων καιρών, ο Σύλλογος Ανατολικορωμυλιωτών Κορινού καλωσόρισε την καινούργια χρονιά, αναβιώνοντας για άλλη μια φορά "Το Έθιμο της Μπάμπω".

Οι γυναίκες πορευθήκαν κάτω από τους ήχους μουσικών οργάνων στο γραφείο του Συλλόγου όπου και διαδραματίστηκαν τα δρώμενα της Μπάμπω, προς την γυναίκα δηλαδή που κάνοντας χρέη μαμής βοηθούσε να έρθει στον κόσμο η καινούργια ζωή.

Το έθιμο ολοκληρώθηκε το βράδυ με ένα ιδιαίτερο γλέντι στην αίθουσα δεξιώσεων Γυαλός. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Κατερίνης Κουκοδήμος Κωνσταντίνος, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Μαυρίδου Σοφία, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κορινού Μορθανάσης Ιωάννης, οι Βουλευτές Πιερίας Χιονίδης Σάββας, Άννα Μάνη Παπαδημητρίου, Μπαραλιάκος Φώντας, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Αναστασιάδης Θωμάς, Γκούνας Αθανάσιος, Μακρίδης Νικόλαος, ο υποψήφιος Δήμαρχος Κατερίνης Ντούμος Ιωάννης, οι πολιτευτές Πιερίας Μίχου Μαρία, Κουλκουδίνας Σπύρος, τους ευχαριστούμε όλους.

Επίσης τίμησαν την εκδήλωση με την μαζική τους παρουσία οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι Κουμπαγιωτών Κορινού "Άγιος Γρηγόριος Καλλίδης", και η Θρακική Εστία Κατερίνης, άλλωστε η Θράκη είναι μια, ενιαία και αδιαίρετη. Εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Ανατολικής Ρωμυλίας και ο Πρόεδρος του Μορφωτικού Συλλόγου Νέων Κορινού, μέλη και φίλοι του Συλλόγου, σας ευχαριστούμε όλους και τον καθένα ξεχωριστά.

Ακολουθεί πλούσιο φωτορεπορτάζ.

















Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις Μνήμης για την Γενοκτονία του Θρακικού Ελληνισμού