Ομάδα Αιμοδοσίας Συλλόγων Κορινού

Την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε, σε συνεργασία με το τμήμα αιμοδοσίας του Γ.Ν. Κατερίνης, η δεύτερη για το 2023 εθελοντική αιμοδοσία της Ομάδας Αιμοδοσίας Πολιτιστικών Συλλόγων Κορινού.




Στην αιμοδοσία προσήλθαν 29 άτομα και αιμοδότησαν τα 25. Αποκλείστηκαν 4 άτομα για ιατρικούς λόγους. Από αυτά, 3 άτομα προσήλθαν για πρώτη φορά και αιμοδότησαν οι 2 (ηλικίες 26 και 29 ετών)

Από το σύνολο των αιμοδοτών, 19 ήταν άνδρες και 6 γυναίκες, με Μ.Ο. ηλικίας τα 42 έτη. Πιο συγκεκριμένα οι ηλικίες των αιμοδοτών ήταν:

20 – 30 ετών : 4 άτομα
30 – 40 ετών : 4 άτομα
40 – 50 ετών : 10 άτομα
50 – 60 ετών : 7 άτομα

Βλέποντας με μια ματιά τα παραπάνω στατιστικά στοιχεία, προβληματίζει έντονα το γεγονός της πολύ χαμηλής συμμετοχής νέων ηλικιών στη διαδικασία της αιμοδότησης, αφού οι ηλικίες 20 – 40 αποτελούν μόνο το 32%, ενώ το σύνολο σχεδόν των μονάδων προήλθε από ηλικίες πάνω των 50 ετών που συμμετέχουν σταθερά σε όλες τις αιμοδοσίες της ομάδας.

Μετά και την τελευταία αιμοδοσία, η ομάδα έχει στη διάθεσή της 166 μονάδες αίματος. Την περίοδο πριν την αιμοδοσία διατέθηκαν για ανάγκες αίματος 14 μονάδες, από τις οποίες αναπληρώθηκαν μόνο οι 2. Να υπενθυμίσουμε εδώ πως με βάση το καταστατικό της ομάδας, χορήγηση αίματος δικαιούνται όλοι όσοι είναι αιμοδότες και αιμοδοτούν υπέρ της ομάδας, χωρίς καμία περαιτέρω υποχρέωση. Όσοι δεν αιμοδοτούν για την ομάδα και απευθύνονται στην ομάδα όταν χρειάζονται αίμα, έχουν υποχρέωση αντικατάστασης των διατιθέμενων μονάδων αίματος. Ιδιαίτερα σε προγραμματισμένες επεμβάσεις και όχι έκτακτα περιστατικά.

Προσκαλούμε όλους όσους έχουν τη δυνατότητα αιμοδότησης να γίνουν το φωτεινό παράδειγμα ανθρωπιάς και αλτρουϊσμού. Ιδιαίτερα νεαρά άτομα. Οι γονείς να προτρέπουν τα παιδιά τους να συμμετέχουν σε τέτοιες δράσεις, γιατί το ‘’ΑΙΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΟ ΖΩΗΣ’’.

Τέλος οι εκπρόσωποι της ομάδας αιμοδοσίας των πολιτιστικών συλλόγων ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΝ θερμά όλους όσους συμμετείχαν στην τελευταία αιμοδοσία καθώς και το προσωπικό του νοσοκομείου Κατερίνης για την άψογη συνεργασία τους.

Επόμενες προγραμματισμένες αιμοδοσίες για το έτος 2024 είναι :

10 Μαρτίου 2024 και 15 Σεπτεμβρίου 2024.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γεωργάκης Ολύμπιος Λόφου-Θερμαϊκός Κορινού 1-0 To γκολ-επίμαχη φάση του αγώνα

Δικαιολογητικά αποστρατείας στελεχών Στρατού ξηράς