ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ

Οι πρόσφατες πλημμύρες απέδειξαν η χώρα παραμένει ανοχύρωτη και επικίνδυνα ευάλωτη όχι εξαιτίας των φυσικών αιτίων τόσο, όσο των πολιτικών που ακολουθήθηκαν τις τελευταίες δεκαετίες.



Η Ελλάδα θρήνησε ανθρώπινες ζωές και υλικές καταστροφές. Ανάμεσα στις περιοχές που χτυπήθηκαν από τις δυνατές βροχοπτώσεις ήταν ο νομό μας, που βρέθηκε στο επίκεντρο της θεομηνίας.


Οι ζημιές ήταν μεγάλες και βαρύτατες για ανθρώπους και νοικοκυριά. Εν μέσω του Χειμώνα και ενόψει των γιορτών που πλησιάζουν η Πολιτεία οφείλει να επισπεύσει και συντομεύσει όλες τις διαδικασίες που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην ανάκτηση όλων των απωλειών που υπέστησαν οι  συμπολίτες μας.

Επειδή όμως η στάση των ελληνικών κυβερνήσεων σε ανάλογα περιστατικά, απέναντι σε ανθρώπους και περιουσίες, στάθηκε τουλάχιστον αδιάφορη ή και ανάλγητη σε πολλές περιπτώσεις, οφείλουμε να υπενθυμίσουμε σε κάθε φορέα αλλά τοπικό εκπρόσωπο  της νέας κυβέρνησης και ειδικά στους βουλευτές του νομού μας πως αν θέλουν να κάνουν την διαφορά και να αποδείξουν ότι συμπάσχουν με τον λαϊκό κόσμο που υποτίθεται πως εκπροσωπούν, θα πρέπει ενεργήσουν αποφασιστικά, άμεσα και καθοριστικά, ώστε να επιλυθούν τα προβλήματα που προκλήθηκαν από την θεομηνία και να αποδοθούν στους δικαιούχους οι αποζημιώσεις για τις ζημιές που υπέστησαν, δίκαια και χωρίς άλλες καθυστερήσεις.

Οφείλουν λοιπόν οι εκλεγμένοι βουλευτές να πιέσουν την κυβέρνηση αλλά και προς κάθε κατεύθυνση με σκοπό:

·           να αποζημιωθούν πλήρως νοικοκυριά και επιχειρήσεις

·           να καταβληθούν οι αποζημιώσεις χωρίς καθυστερήσεις

·           να δρομολογηθούν και εκτελεστούν άμεσα τα αντιπλημμυρικά έργα

·           να εκπονηθεί νέος αντιπλημμυρικός σχεδιασμός, όπου απαιτείται

·           να αποδοθούν οι ευθύνες, όπου αυτές υπάρχουν.

Φοβούμαστε όμως ότι και πάλι τίποτε απ΄ όλα αυτά δεν θα γίνει. Γιατί; Γιατί βλέπουμε την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να ακολουθεί πιστά το πολιτικό  μοτίβο που βλέπουμε τις τελευταίες δεκαετίες: υποσχέσεις, αδιαφορία, ανικανότητα, επικοινωνιακή και μόνο διαχείριση. Με τραγικό θύμα τον λαό που εμπαίζεται, το διαχρονικό θύμα.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δικαιολογητικά αποστρατείας στελεχών Στρατού ξηράς