Γιορτή 28ης Οκτωβρίου στο Γυμνάσιο Κορινού και απονομή αριστείων και επαίνων στους μαθητές

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας, την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018, η εορταστική εκδήλωση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 καθώς και για τη γιορτή της Σημαίας. 


Το κύριο μέρος της γιορτής περιλάμβανε την παρακολούθηση ενός διαδραστικού παιχνιδιού γνώσεων με τίτλο «Το κουβάρι της Ιστορίας». 

Δύο ομάδες μαθητών και μαθητριών του σχολείου διαγωνίζονταν ως προς τις γνώσεις τους για τα ιστορικά γεγονότα της περιόδου 1940-1944. 



Μέσα από το παιχνίδι αυτό και με την αξιοποίηση κατάλληλου οπτικοακουστικού υλικού παρουσιάστηκαν σημαντικές στιγμές από την ελληνική εποποιία του ’40, τη ναζιστική κατοχή και την αντίσταση του ελληνικού λαού στον φασισμό. 

Ήταν μια πρωτότυπη και άψογα οργανωμένη εκδήλωση, με συμμετοχή μεγάλου αριθμού μαθητών και μαθητριών και η οποία κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον όσων την παρακολούθησαν.

Στα πλαίσια της εκδήλωσης έγινε ο ορισμός σημαιοφόρου και παραστατών για τη φετινή σχολική χρονιά και απονεμήθηκαν αριστεία, βραβεία προόδου και έπαινος προσωπικής βελτίωσης στους μαθητές και τις μαθήτριες που διακρίθηκαν κατά το σχολικό έτος 2017-2018. 



Την απονομή έκανε ο διευθυντής του Γυμνασίου Κορινού κ. Πούτης Ιωάννης. Την επιμέλεια και το συντονισμό της γιορτής είχαν οι καθηγήτριες φιλολογίας κ. Ελένη Αλμπανίδου και κ. Κυριακή Ξηρού.










Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δικαιολογητικά αποστρατείας στελεχών Στρατού ξηράς