Θανάσης Λιακόπουλος: Απόλυτη προτεραιότητά μας το νέο Μουσικό Σχολείο Το χρονοδιάγραμμα της υλοποίησης

Μία ιδιαίτερα δυσάρεστη κατάσταση εξελίσσεται τον τελευταίο καιρό στην Κατερίνη. Ένα από τα λίγα στολίδια του Δήμου μας, το Μουσικό μας Σχολείο, βρίσκεται στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης ανάμεσα στη σημερινή δημοτική αρχή από τη μία και τον διευθυντή, τους καθηγητές, τους μαθητές και τους γονείς από την άλλη. Τον προηγούμενο μήνα είχαμε την ανταλλαγή δηλώσεων στα ΜΜΕ, προχθές Δευτέρα την πορεία διαμαρτυρίας των ανθρώπων του Μουσικού Σχολείου.



Για το θέμα αυτό ο υποψήφιος Δήμαρχος Κατερίνης Θανάσης Λιακόπουλος τοποθετήθηκε ξεκάθαρα:

«Καλώ τους πάντες να ρίξουμε τους τόνους και να ξεκινήσει ΑΜΕΣΩΣ ο διάλογος στη βάση των δίκαιων αιτημάτων των ανθρώπων του Μουσικού Σχολείου

Προχθές Δευτέρα ήμασταν στο πλευρό των ανθρώπων του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης, τόσο προσωπικά όσο και μαζί με πολλά μέλη και φίλους του συνδυασμού μας. Ζήσαμε πρωτόγνωρες καταστάσεις, που προβληματίζουν. Είναι αδιανόητο να χρειάζεται να συγκεντρωθούν δημότες, μικροί και μεγάλοι, για να καταφέρουν να συνομιλήσουν με κάποιον αρμόδιο και από την πλευρά της δημοτικής αρχής! Ευτυχώς ο κ. Ντούρος δέχτηκε να συνομιλήσει και να παραλάβει τα αιτήματά τους.

Νομίζω πως η δημοτική αρχή έχει δει λάθος το θέμα. Καλώ τους πάντες να ρίξουμε τους τόνους και να ξεκινήσει ΑΜΕΣΩΣ ο διάλογος στη βάση των δίκαιων αιτημάτων των ανθρώπων του Μουσικού Σχολείου. Το ενδιαφέρον και η φροντίδα για τους συνδημότες μας δεν πρέπει να μένει στα λόγια, αλλά να γίνεται πράξη, ξεκινώντας από τη συζήτηση, από το να καθήσουμε όλοι σε ένα τραπέζι και να δούμε πώς μπορούμε να λύσουμε τα προβλήματα.

Με βάση τα σημερινά δεδομένα, η δημοτική αρχή μπορεί να λύσει ΟΛΑ τα μικρά προβλήματα που έχει σήμερα το Μουσικό Σχολείο εντός ολίγων μηνών. Για το μεγάλο έργο του νέου Μουσικού Σχολείου θα μιλήσουμε ξεχωριστά.

Αν δεν το κάνει η σημερινή δημοτική αρχή, θα το κάνουμε εμείς

Από την πρώτη περίοδο που ανακοίνωσα την υποψηφιότητά μου ως υποψήφιος Δήμαρχος Κατερίνης, προέταξα ως την πρώτη, την ΑΠΟΛΥΤΗ προτεραιότητά μας την κατασκευή του νέου Μουσικού Σχολείου. Όμως μέχρι να φτάσουμε εκεί, θα πρέπει να λύσουμε και τα τρέχοντα προβλήματα.

Για αυτό καθιστώ ξεκάθαρο σε όλους ότι τα θέματα που δεν θα επιλύσει η σημερινή δημοτική αρχή, θα τα επιλύσουμε εμείς από την 01.09.2019, με στόχο σε 12 μήνες να έχουν τελειώσει όλα τα ζητήματα που αφορούν το Μουσικό Σχολείο.

Νέο Μουσικό Σχολείο: Η πρώτη μας δέσμευση, το πρώτο μας μεγάλο έργο

Από την πρώτη στιγμή προτάξαμε 2 σημαντικά θέματα ως τα πρώτα με τα οποία θα ασχοληθούμε: Στην Κατερίνη το νέο Μουσικό Σχολείο, στα χωριά μας η οριστική επίλυση του προβλήματος της λειψυδρίας τους καλοκαιρινούς μήνες.

Για το νέο κτίριο που απαιτείται τα βήματα που θα κάνουμε είναι ξεκάθαρα:

· Αναλαμβάνουμε τη διοίκηση του Δήμου μας στις 01.09.2019

· Για 15 μήνες (ως το τέλος του 2020) θα εντοπίσουμε και επιλύσουμε όλα τα δευτερεύοντα θέματα, αδειοδοτήσεις, αποφάσεις και κάθε τι άλλο που απαιτείται για να προχωρήσει το έργο

· Την ίδια περίοδο θα ψάξουμε με προσοχή να εντοπίσουμε εθνικό ή ευρωπαϊκό πρόγραμμα που θα μας επιτρέψει να κτίσουμε το νέο Μουσικό Σχολείο

· Παράλληλα το 2020 θα είναι έτος συμμαζέματος και οικονομίας για τον Δήμο μας, για να συγκεντρώσουμε χρήματα για το Μουσικό Σχολείο, τις υποδομές ύδρευσης και άρδευσης στα χωριά μας και τα υπόλοιπα προβλήματα των σχολείων του Δήμου μας.

· Αν δεν υπάρξει κάποιο πρόγραμμα διαθέσιμο, δεν θα περιμένουμε άλλο: Θα επενδύσουμε από τα ίδια κεφάλαια του Δήμου το αναγκαίο ποσό για να υλοποιηθεί ΑΜΕΣΑ το μεγάλο αυτό έργο.

· Θα ακολουθήσουμε με ευλάβεια όλες τις νόμιμες διαδικασίες και το 2021 θα δημοπρατήσουμε το έργο, έχοντας ΟΛΑ τα χρήματα για να ολοκληρωθεί αυτό.

Γιατί προτάσσουμε το Μουσικό Σχολείο και όλα τα σχολεία του τόπου μας: Απέδειξαν ότι το αξίζουν!

Πολλοί θα ρωτήσουν: «Μα καλά, τόσα προβλήματα υπάρχουν, γιατί προτάσσετε με τέτοιον απόλυτο τρόπο το θέμα του Μουσικού Σχολείου;» Λογική η ερώτηση.

Ο συνδυασμός μας έχει ως στόχο να αναδείξει την Κατερίνη στις 5 κορυφαίες πόλεις στην Ελλάδα και να τη βάλει στον Ευρωπαϊκό χάρτη. Αυτό για να το πετύχουμε θα πρέπει να βρούμε τα κατάλληλα ΟΠΛΑ και ένα από αυτά είναι ο Πολιτισμός, το Μουσικό μας Σχολείο! Δεν τους κάνουμε κάποια χάρη! Απέδειξαν ότι το αξίζουν! Απέδειξαν ότι μπορούν να κάνουν πάρα πολλά για τον τόπο μας, συχνά υπό αντίξοες συνθήκες. Για αυτό και θέλουμε να τους βοηθήσουμε να προχωρήσουν ακόμη πιο ψηλά, βοηθώντας έτσι πρωτίστως τον Δήμο μας.

Με το ίδιο σκεπτικό θα προτάξουμε και τις επενδύσεις μας σε όλα τα σχολεία του Δήμου, ως τον θεμέλιο λίθο πάνω στον οποίο θα οικοδομήσουμε έναν Δήμο καλύτερο για όλους εμάς και τα παιδιά μας!

Εύχομαι η σημερινή δημοτική αρχή να επιλύσει αμέσως τα αυτονόητα αιτήματα των ανθρώπων του Μουσικού Σχολείου. Αν όχι, τότε θα τα αναλάβουμε και θα τα επιλύσουμε οριστικά εμείς το 2019. Όλοι Μαζί θα προχωρήσουμε, Όλοι Μαζί Μπορούμε Καλύτερα!»




Θανάσης Λιακόπουλος

Υποψήφιος Δήμαρχος Κατερίνης


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις Μνήμης για την Γενοκτονία του Θρακικού Ελληνισμού