Αξιοποίηση και δημιουργική επανάχρηση του δημοτικού κτιρίου στην οδό Σβορώνου

Δελτίο τύπου

Στην ανακατασκευή και λειτουργική αναβάθμιση του δημοτικού κτιρίου στην οδό Σβορώνου, που κατά το παρελθόν φιλοξένησε την Πυροσβεστική Υπηρεσία και την επανάχρησή του από τις υπηρεσίες της Δημοτικής Αστυνομίας προχωρά ο Δήμος Κατερίνης. 



Ήδη τα συνεργεία της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου Κατερίνης έπιασαν δουλειά και υλοποιούν κάθε αναγκαία τεχνική παρέμβαση όπως π.χ. ελαιοχρωματισμούς, επιχρίσματα, νέους χώρους υγιεινής, προσβασιμότητας για τα άτομα με αναπηρία, ηλεκτρολογικές, υδραυλικές υποδομές, προκειμένου το κτίριο να αποκατασταθεί και να μετατραπεί σε σύγχρονο χώρο για τη νέα λειτουργική του χρήση. 

«Βασικό ζητούμενο είναι η αξιοποίηση του κτιριακού αποθέματος του Δήμου μας και η λειτουργική επανένταξή του στον αστικό ιστό, προς όφελος των δημοτών. Οι εργασίες σε ένα ανενεργό μέχρι πρότινος κτίριο, μέσα από την υλοποίηση σειράς παρεμβάσεων το αναδεικνύουν και το μετατρέπουν σε ζωντανό κύτταρο για τις υπηρεσίες του Δήμου και άρα για τον ίδιο τον Δημότη» επισημαίνει σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος. 



Τις παρεμβάσεις επιβλέπει και συντονίζει ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας Κώστας Φιλοκώστας, ο οποίος τονίζει μεταξύ άλλων: «Μετά από συντονισμένες ενέργειες και με την κατάλληλη διαµόρφωση του κτιρίου εσωτερικά και εξωτερικά, στοχεύουμε να επιτευχθεί η επανάχρησή του και η λειτουργική επανένταξή του στον αστικό ιστό της πόλης. Πρόθεσή μας είναι να αξιοποιήσουμε το συγκεκριμένο κτίριο προς όφελος των υπηρεσιών του Δήμου Κατερίνης και συγκεκριμένα της δημοτικής αστυνομίας. Προς την κατεύθυνση αυτή, εντός Αυγούστου θα μεταφερθεί η συγκεκριμένη υπηρεσία στο νέο χώρο. Παράλληλα αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών και την αποσυμφόρηση της Δημαρχίας». 



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δικαιολογητικά αποστρατείας στελεχών Στρατού ξηράς