Ο Βουλευτής Αντώνης Μυλωνάκης σε συνέντευξη στη Μαρία Νικολαίδου ΣΚΑΙ 92,6. "Καμία συνεργασία με τρικομματική συγκυβέρνηση" !

Αντώνης Μυλωνάκης, βουλευτής Ελληνικής Λύσης Α Ανατ. Αττικής: «Μαύρη μέρα για το ελληνικό κοινοβούλιο η μέρα διαγγέλματος του Ουκρανού προέδρου Ζελένσκι» – ΗΧΗΤΙΚΟ Συνέντευξη στη Μαρία Νικολαίδου ΣΚΑΙ 92,6 «Ήταν μια μαύρη μέρα για το ελληνικό κοινοβούλιο, προσωπικά θα το χαρακτήριζα ολοκαύτωμα του ελληνικού κοινοβουλίου. 




Μέσω του κυρίου Ζελένσκι, τα τρία κόμματα ΚΙΝΑΛ, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ νομιμοποίησαν το ναζιστικό τάγμα Αζόφ» τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΙ Κατερίνης 92,4 και την δημοσιογράφο Μαρία Νικολαίδου ο Αντώνης Μυλωνάκης, βουλευτής της Ελληνικής Λύσης Α΄ Ανατ. Αττικής.

«Το τάγμα Αζόφ από τις πρώτες μέρες τις εισβολής την οποία έχουμε καταδικάσει από την πρώτη στιγμή, ο Πρόεδρος Ζελένσκι δεν παραδέχτηκε ποτέ ότι υπήρχε. Το τελευταίο όμως διάστημα , αφού δεν μπορεί να κάνει και διαφορετικά έχει παραδεχτεί ότι αυτό το ναζιστικό, παρακρατικό τάγμα είναι ενσωματωμένο στον Ουκρανικό στρατό.

Αναφερόμενος στην απόφαση της Ελληνικής Λύσης να μη συμμετέχει στη συνεδρίαση όταν μεταδόθηκε το διάγγελμα Ζελένσκι είπε χαρακτηριστικά: «Η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος μαζί με τον Πρόεδρο πήραμε την απόφαση να μην παραβρεθούμε. Τελικά, εκ του αποτελέσματος είδαμε ότι είχαμε απόλυτο δίκαιο. Δεν μπήκαμε στη Βουλή για να είμαστε διεκπεραιωτές των αποφάσεων του κυρίου Μητσοτάκη. 

Είμαστε στη Βουλή για να κάνουμε μια εποικοδομητική αντιπολίτευση, να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας , να καταγγείλουμε όσα πρέπει και όσα δεν είναι προς συμφέρον της χώρας και του ελληνικού λαού, αλλά να κάνουμε παράλληλα και προτάσεις. 

Πληροφορηθήκαμε ότι ο κύριος Μητσοτάκης με πρωτοβουλία δική του, όπως πάντα αφού δεν ρωτάει κανέναν, αγνοεί τους πολιτικούς αρχηγούς, τηλεφώνησε στον κύριο Ζελένσκι και του ζήτησε να μιλήσει στο ελληνικό κοινοβούλιο. 

Σύμφωνα με το άρθρο 62 του κανονισμού της Βουλής είναι ξεκάθαρο ότι κάθε ηγέτης που καλείται στη χώρα να μιλήσει στο κοινοβούλιο και δια μέσω του κοινοβουλίου στον ελληνικό λαό πρέπει να γίνεται πρόταση στον πρόεδρο της βουλής και αφού γίνει διάσκεψη των προέδρων των κομμάτων και αυτοί αποφασίσουν θετικά να έρχεται στην ολομέλεια για ψήφιση ή απόρριψη. 

Αυτό λοιπόν δεν έγινε. Αλλά αφού είχαν αποφασιστεί όλα κάλεσε ο κύριος Τασιούλας (Πρόεδρος της βουλής) τους προέδρους των κομμάτων και τους ζήτησε να επικυρώσουν την απόφαση. Εμείς λοιπόν δεν την επικυρώσαμε και τέλος Μαρτίου στείλαμε μια επιστολή στον πρόεδρο της βουλής και ζητήσαμε να μάθουμε: πρώτον για ποιο λόγο δεν εφαρμόστηκε ο κανονισμός της βουλής, δεύτερον αν θα μπορέσει κάθε κόμμα να κάνει από μια έστω ερώτηση στον Ζελένσκι και τρίτον αν θα ζητηθεί από τον κύριο Ζελένσκι να πάρει θέση για την εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο και για την κατοχή της από το 1974 καθώς επίσης και για τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας εναντίον της πατρίδας μας και άλλα. 

Έτσι λοιπόν κι εμείς πήραμε την απόφαση να μην παρακολουθήσουμε την ομιλία του κυρίου Ζελένσκι και να μην αποτελέσουμε μέρος αυτού του προβλήματος.» Επιπλέον τόνισε ότι «η Ελληνική Λύση δεν έχει σταματήσει να ασκεί αντιπολίτευση στις λάθος αποφάσεις του κυρίου Μητσοτάκη. 

Πρέπει πριν να είναι αργά να καταλάβουμε ότι καταστρεφόμαστε. Η κατάσταση στην οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή η πατρίδα μας είναι άσχημη και χρειάζεται μια ριζική , δομική αλλαγή .» 

Τέλος, ο κύριος Μυλωνάκης ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχει ούτε μία περίπτωση η Ελληνική Λύση να συνεργαστεί με την τρικομματική συγκυβέρνηση που ενδεχομένως να προκύψει.»

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις Μνήμης για την Γενοκτονία του Θρακικού Ελληνισμού