Αέρας ανανέωσης στον Κορινό

Γράφει ο Σάββας Σεϊταρίδης

Στην τελευταία επίσκεψή μου το Σαββατοκύριακο των εθνικών εκλογών στην γενέτειρα μου τον Κορινό, διαπίστωσα προς ευχάριστη έκπληξή μου ότι ένας αέρας ανανέωσης έχει εγκατασταθεί στην όμορφη κωμόπολή μας. 

Όπως θα διαπιστώσετε και στην πανέμορφη φωτογραφία που μας χάρισε ο Νίκος Κοτανίδης από το drone του, τελικά πόσο εύκολο ήταν να ενωθεί η Παραλία Κορινού με την φυσική του προέκταση τον Κορινό...σταματώ εδώ - γιατί το ύφος του γραψίματος μου θέλω να είναι αισιόδοξο και χαρούμενο.



Συνεχίζω με την καλή διάθεση που ξεκίνησα να γράφω και θέλω να επισημάνω ότι ειδικά η αντιδημαρχία πρασίνου στον Κορινό έχει δώσει γενναίες μάχες στην αποψίλωση των κοινόχρηστων χώρων αλλά και τον καλλωπισμό αυτών. Δεν γίνεται να μην προσέξεις τα ωραία λουλουδάκια που κοσμούν τα φωτιστικά στα πεζοδρόμια δεξιά και αριστερά, τα πανέμορφα χρωματιστά λουλούδια στον κυκλικό κόμβο της πλατείας και την καθαριότητα γενικά στους περισσότερους χώρους.

Μεγάλη έκπληξη και η μερική αποπεράτωση του πεζοδρομίου - ποδηλατόδρομου προς την Παραλία Κορινού. Είχα την ευκαιρία να τον περπατήσω μέχρι τέλους και μπορώ να πω ότι γίνεται μια προσπάθεια που θα αναβαθμίσει την περιοχή μας. 

Τα φωτιστικά στον πεζόδρομο θεωρώ ότι πρέπει να είναι διπλής κατεύθυνσης  να φωτίζουν δηλαδή προς τον πεζόδρομο αλλά και προς τον δρόμο. Επίσης φαντάζομαι ότι θα αποψιλωθούν τα χόρτα και θα καθαριστεί το κανάλι πλησίον του πεζόδρομου καθώς και ότι θα τοποθετηθούν παγκάκια και καλαθάκια απορριμμάτων.  Αναγκαίες είναι φυσικά και διαγραμμίσεις και οι σημάνσεις του πεζόδρομου - ποδηλατόδρομου.

Όσον αφορά την επιχειρηματικότητα στον Κορινό, έχουμε κι εδώ ευχάριστη νέα καθώς   το άνοιγμα νέων επιχειρήσεων  ''ξανά ζωντανεύουν'' την κίνηση στην όμορφη κωμόπολή μας.

Χάρηκα που είδα νέους ανθρώπους να τολμούν στο επιχειρείν και  να προσφέρουν υπηρεσίες στους συνανθρώπους τους που είχε ως αποτέλεσμα   ο ταλαιπωρημένος Κορινός εδώ και μια 10ετία  να   αποκτήσει  ξανά δειλά -δειλά ζωντάνια και κίνηση. 

Στο χέρι μας τώρα είναι η άνθιση αυτή από προσωρινή να αποκτήσει χαρακτήρα μόνιμο και αυτό μπορεί να γίνει μόνο αν συνεχιστεί η επιχειρηματικότητα στην κωμόπολή μας και φυσικά εμείς οι ίδιοι οι κάτοικοί του να επιλέγουμε τις τοπικές μας επιχειρήσεις για διασκέδαση, ψώνια και φαγητό.

Να είστε βέβαιοι πως δεν θα είμαστε μακριά από το  να δούμε τον κεντρικό μας δρόμο να κλείνει τις βραδινές ώρες κατά τους θερινούς μήνες και να σφύζει από ζωή το κέντρο μας, όπως παλιά.

Εύχομαι καλή επιτυχία στους νέους επιχειρηματίες του Κορινού και στην αντιδημαρχία πρασίνου του δήμου μας να συνεχίσει έτσι δυναμικά καθ΄όλη τη διάρκεια του έτους!!!



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις Μνήμης για την Γενοκτονία του Θρακικού Ελληνισμού