Πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις Μνήμης για την Γενοκτονία του Θρακικού Ελληνισμού

Δελτίο τύπου

Μέσα σε κλίμα έντονης συγκίνησης πραγματοποιήθηκαν οι Εκδηλώσεις Τιμής και Μνήμης για τα θύματα της Γενοκτονίας του Θρακικού Ελληνισμού την Κυριακή 7 Απριλίου 2024 στον Κορινό. Ο Σύλλογος Ανατολικορωμυλιωτών Κορινού και ο Σύλλογος Κουμπαγιωτών Κορινού έστειλαν και φέτος ηχηρό μήνυμα αγωνιστικής διεκδίκησης για την Αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Θράκης.




Μετά το πέρας της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, πραγματοποιήθηκε η Κατάθεση Στεφάνων στο Ηρώο της Δημοτικής Κοινότητας Κορινού και στην συνέχεια στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων έλαβε χώρα τιμητική εκδήλωση όπου παρουσιάστηκαν τα ραγδαία και τραγικά ιστορικά γεγονότα που οδήγησαν στην γενοκτονία των Θρακών και στο Μαύρο Πάσχα της 6ης Απριλίου 1914.

Κατά την διάρκεια της τιμητικής εκδηλώσεως παρέστησαν οι Αιδεσιμότατοι: Πάτερ Κώστας Βασιλειάδης και ο Πάτερ Χρήστος Σεϊταρίδης, ο Δήμαρχος Κατερίνης κ. Ντούμος Ιωάννης, ο Πρόεδρος της ΠΟΛΙΣ Α.Ε. (Δημοτικά Πάρκινγκ) κ. Μπαλαούρας Γεώργιος, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κορινού κ. Παπαδόπουλος Δημήτρης, ο εκπρόσωπος του Βουλευτή Πιερίας κ. Μπαραλιάκου Φώντα, ο Πρόεδρος της Θρακικής Εστίας Κατερίνης κ. Σταθακόπουλος Δημήτρης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Θρακικός Γανόχωρας κ. Περήφανος Νικόλαος, εκπρόσωποι του Συλλόγου Εύξεινος Πόντος Κορινού, εκπρόσωποι του Συλλόγου Ανατολικοθρακών Περίστασης.

Στην εκδήλωση χαιρετισμό απεύθυνε ο Δήμαρχος Κατερίνης κ. Ντούμος Ιωάννης ο όποιος τόνισε ότι η 6η Απριλίου, είναι μια ημερομηνία ορόσημο που θα πρέπει όλοι οι Έλληνες να έχουμε στην μνήμη μας.

Την εκδήλωση πλαισίωσαν με εκπληκτικό τρόπο το παιδικό χορευτικό του Συλλόγου Ανατολικορωμυλιωτών Κορινού, οι χορωδίες του Συλλόγου Κουμπαγιωτών Κορινού και της Θρακικής Εστίας Κατερίνης, που μαζί με την εμφάνιση των ερασιτεχνών ηθοποιών παρουσίασαν όλο το δράμα, τον πόνο και τις ταλαιπωρίες των θρακιωτών κατά την επίμαχη περίοδο της γενοκτονίας.
Όλοι οι Έλληνες λοιπόν πρέπει να τιμούμε την Ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας του Θρακικού Ελληνισμού και να αποτίνουμε φόρο τιμής στους προγόνους μας – θύματα των διωγμών από Βούλγαρους και Τούρκους, είναι ιερό χρέος μας δηλώνοντας πως δεν θα ξεχαστεί η θυσία τους και το ποτάμι αίμα που έδωσαν για να κρατήσουν τον Ελληνισμό τους. Αιωνία η μνήμη των αδικοχαμένων αδερφών.


Με εκτίμηση,


Τα διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων
















Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ευχαριστήριο Θερμαϊκού Κορινού