Δράσεις Νηπιακών Σταθμών, σε Περίσταση και Κορινό, για ευαισθητοποίηση παιδιών στην πρόληψη και φροντίδα αδέσποτων

Αντιδήμαρχος, Μιχάλης Γεωργιάδης: Τα παιδιά μας, από πολύ μικρή ηλικία, μαθαίνουν να αγαπούν τα ζώα, να συμβιώνουν μαζί τους και να τα φροντίζουν όταν αυτά έχουν ανάγκη



Με στόχο την ευαισθητοποίηση των μικρών παιδιών ως προς την πρόληψη και φροντίδα των μικρών αδέσποτων φίλων, δύο ενημερωτικές δράσεις στην Περίσταση και στον Κορινό πραγματοποίησε η Αντιδημαρχία Υπηρεσιών Προσχολικής Αγωγής και Δημιουργικής Απασχόλησης, στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας αδέσποτων ζώων.




Συγκεκριμένα, στον Δημοτικό Βρεφονηπιακό Σταθμό Περίστασης, ο κτηνίατρος, Κώστας Τριανταφύλλου, έχοντας μαζί του μια σπιτική γατούλα, τη «χρωματιστούλα», επισκέφθηκε τη δομή και εξήγησε στα παιδιά τη διαφορά των αδέσποτων ζώων με τα ζώα συντροφιάς που φιλοξενούνται στα σπίτια. Η ενημερωτική αυτή δράση, που αποτέλεσε μια ενδιαφέρουσα εμπειρία για τα παιδιά, έγινε με την παρουσία της Διευθύντριας, Σοφίας Κοσμά.

Επίσης, τα παιδιά του Δημοτικού Νηπιακού Σταθμού Κορινού συνοδευόμενα από τη Διευθύντρια, Νίκη Ιωαννίδου και τον Αντιδήμαρχο Προσχολικής Αγωγής, Μιχάλη Γεωργιάδη, πραγματοποίησαν επίσκεψη στο κτηνιατρείο του Δημήτριου Δένη, ο οποίος μίλησε στα παιδιά και τους έδειξε τη σημασία της πρόληψης και φροντίδας στα ζώα, παρουσιάζοντας μάλιστα και ένα σκυλάκι, που ακούει στο όνομα «μάγκας» και το οποίο είχε έρθει στο Κτηνιατρείο για παροχής ιατρικής φροντίδας.

«Είναι ανάγκη να μάθουν οι άνθρωποι, ό την πολύ μικρή τους ηλικία, για την πρόληψη και φροντίδα των αδέσποτων ζώων. Τα παιδιά μας μαθαίνουν να αγαπούν τα ζώα, να συμβιώνουν μαζί τους και να τα φροντίζουν όταν αυτά έχουν ανάγκη. Γι’ αυτό τον λόγο κάναμε και αυτές τις δύο δράσεις στην Περίσταση και στον Κορινό», δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Προσχολικής Αγωγής, Μιχάλης Γεωργιάδης.






Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις Μνήμης για την Γενοκτονία του Θρακικού Ελληνισμού

Ευχαριστήριο Θερμαϊκού Κορινού