Συνάντηση για την αντιπυρική θωράκιση της Πιερίας και την ενίσχυση της Πυροσβεστικής
Ο επιχειρησιακός σχεδιασμός και η αντιπυρική θωράκιση της Πιερίας
Σειρά ζητημάτων που αφορούν την αντιπυρική προστασία της Πιερίας και την ενίσχυση του πυροσβεστικού σώματος εξετάστηκαν σε συνάντηση εργασίας μεταξύ του Βουλευτή Πιερίας, Σπύρου Κουλκουδίνα, και του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Ευάγγελου Τουρνά. Αντικείμενο της συζήτησης αποτέλεσε ο συνολικός επιχειρησιακός σχεδιασμός ενόψει της τρέχουσας αντιπυρικής περιόδου στον νομό.
Αναφορικά με τη διαδικασία πρόσληψης 600 Πυροσβεστών επί θητεία, έγινε γνωστό ότι το σχετικό έγγραφο έχει αποσταλεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ). Εκτιμάται πως οι διαδικασίες θα ολοκληρωθούν εντός του καλοκαιριού, με την εκπαίδευση των νέων στελεχών να προγραμματίζεται για το δίμηνο Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου. Παράλληλα, τέθηκε το ζήτημα της διαρκούς στελέχωσης των Ειδικών Μονάδων Δασικών Επιχειρήσεων (ΕΜΟΔΕ), με στόχο τη σταδιακή ανανέωση του σώματος με 100-150 άτομα ετησίως, ώστε οι δυνάμεις να παραμένουν επιχειρησιακά μάχιμες.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην προστασία του Ολύμπου. Εξετάστηκε διεξοδικά το αίτημα για ενισχυμένη επάνδρωση των αποστολών κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου, καθώς και η δυνατότητα διάθεσης επιπλέον προσωπικού ή ειδικών ομάδων άμεσης πρόσβασης, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ταχύτερη δυνατή επέμβαση στον ορεινό όγκο. Κοινός στόχος παραμένει η ασφάλεια των πολιτών, η προστασία του φυσικού πλούτου και η ορθολογική στελέχωση των υπηρεσιών του νομού.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου