Οι δημιουργικές καλοκαιρινές αποδράσεις συνεχίζονται στις δημοτικές βιβλιοθήκες Κατερίνης και Κορινού

Η ενθουσιώδης ανταπόκριση με την οποία υποδέχτηκαν παιδιά και γονείς το πρόγραμμα εκπαιδευτικών δράσεων «Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2016», το οποίο είναι σε εξέλιξη στις Δημοτικές Βιβλιοθήκες Κατερίνης και Κορινού αντίστοιχα, αποτυπώνεται απτά στην αθρόα προσέλευση των συμμετεχόντων.



Είναι χαρακτηριστικό ότι με βάση την διαδικασία και το πρόγραμμα  προκράτησης, όλες οι θέσεις έως και τη λήξη του προγράμματος (15 Σεπτεμβρίου) έχουν ήδη διατεθεί στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κατερίνης, ενώ ελάχιστες θέσεις απομένουν στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κορινού.

«Τα παιδιά καθημερινά γεμίζουν με τη δημιουργικότητά και τη φαντασία τους κάθε γωνιά της βιβλιοθήκης, συμμετέχοντας ενεργά σε ένα παιχνίδι διάδρασης ανθρώπων και γνώσεων» υπογραμμίζει σε δήλωσή της, η δημοτική σύμβουλος και μέλος του Δ.Σ. του Οργανισμού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Πρόνοιας του Δήμου Κατερίνης,  Ροδή Ελευθεριάδου – Μελετλίδου.

Ειδικότερα, στην Κατερίνη με όχημα τα βιβλία «Το κουμπί που κρύωνε»  και «Το κουμπί και μια βελόνα» δημιούργησαν τα δικά τους κόμικς με πρωταγωνιστές τα κουμπιά, ενώ κατασκεύασαν στο τέλος την προσωπική τους στολισμένη με κουμπιά κονκάρδα.

Παράλληλα, έγινε ανάγνωση του βιβλίου «Απέναντι» και γνωριμία με τα δυο σκαθαράκια  - πρωταγωνιστές του, ενώ ακολούθησε βόλτα στο πάρκο, προκειμένου να μαζέψουν χαλικάκια, με τα οποία δημιούργησαν ολόκληρα χωριά με δρόμους και με φόντο το απέραντο γαλάζιο της θάλασσας.

Επιπλέον, με οδηγό το βιβλίο «Ο κήπος του Ματίζ» τα παιδιά γνώρισαν, μύρισαν και άγγιξαν γνωστά και άγνωστα μπαχαρικά και βότανα, ενώ στον επίλογο συνέθεσαν ένα κολάζ από μπαχαρικά! 

Τέλος διάβασαν τα βιβλία  «Ολίβια & «Όλα για τη δασκάλα μου», ενώ μέσα από το εργαστήριο κινηματογράφου είδαν με την συνδρομή ενός φακού κάμερας τη ζωή ενός πρωτγωνιστή. Στο τέλος όλα μετατράπηκαν σε ένα αστείο με φόντο αστείες γκριμάτσες που αποτυπώθηκαν από τις αυτοσχέδιες κάμερες.

Στον Κορινό, τα παιδιά ανακάλυψαν μνημεία αρχαίου πολιτισμού αναζητώντας σχετικές πληροφορίες μέσω διαδικτύου, λεξικών και βιβλίων, ενώ στην συνέχεια συγκρότησαν και την σχετική χρονογραμμή τους.

Επιπλέον, «Η εικόνα ενός πρωταγωνιστή» γέμισε τη φαντασία των παιδιών με ήρωες από παιδικές ταινίες.

Συνομίλησαν για τον κινηματογράφο και το ρόλο που έχει ο πρωταγωνιστής, χωρίστηκαν σε ομάδες και διάλεξαν την αγάπημένη τους ταινία.

Δημιούργησαν τον πρωταγωνιστή και γύρισαν ορισμένα στιγμιότυπα από την ταινία.

Τέλος χρησιμοποίησαν τον προτζέκτορα για να συγκρίνουν το έργο τους με αυτό της ταινίας!!!

«Ευχαριστώ από καρδιάς τους για την καθημερινή και έμπρακτη βοήθεια τους στην υλοποίηση του προγράμματος, όλους τους εθελοντές, οι οποίοι είναι αρωγοί στις προσπάθειές μας» τονίζει σε δήλωσή της η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κορινού  Φωτεινή Καρασερίδου.



Ειδικά ό,τι αφορά τη δημοτική βιβλιοθήκη Κορινού, παρακαλούνται οι γονείς, προκειμένου το κάθε παιδί να έχει τη δυνατότητα να λαμβάνει μέρος σε δράσεις του προγράμματος, να επικοινωνούν για κράτηση των ελάχιστων θέσεων που απομένουν, στο τηλ. της Δημοτικής βιβλιοθήκης Κορινού -  2351 350 919 καθημερινά ως εξής: Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00 π.μ. έως 12μ. και Δευτέρα απόγευμα 17:00 έως 20:00.

Όπως είναι γνωστό, καθώς ολοκληρώνονται οι αποστολές, παιδιά από βιβλιοθήκες σε όλη την Ελλάδα επικοινωνούν τις περιπέτειες τους στα κοινωνικά δίκτυα με το hashtag #ΚΕ2016gr και παρακολουθούν τις εξελίξεις στην ιστοσελίδα network.nlg.gr.

Φέτος στην Κατερίνη, στον Κορινό, καθώς και στις Δημόσιες και Δημοτικές βιβλιοθήκες της χώρας όλα έχουν ενδιαφέρον και μπορούν να εξερευνηθούν.

Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2016 υλοποιείται με τη συμμετοχή και τη συνεργασία εκατοντάδων βιβλιοθηκονόμων, εκπαιδευτικών και εθελοντών σε 125 ελληνικές πόλεις. Αποκλειστικός δωρητής της διοργάνωσης είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Τα εργαστήρια με τους μικρούς εξερευνητές συνεχίζονται…..



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δικαιολογητικά αποστρατείας στελεχών Στρατού ξηράς