Βγήκε η απόφαση για την Μαρινόπουλος Α.Ε.

- Το ελληνικό Δημόσιο έκανε παρέμβαση κατά του αιτήματος του ομίλου Μαρινόπουλος
- H στάση αυτή του Νομικού Συμβουλίου προκάλεσε την οργή τόσο των εργαζομένων όσο και του Μαξίμου
- Οι νομικοί της Μαρινόπουλος Α.Ε. ανέφεραν πως εκδήλωσε ενδιαφέρον στρατηγικός επενδυτής για την είσοδό του στον όμιλο
- Η εταιρεία Σκλαβενίτης ήδη διατύπωσε την πρόθεσή της να βοηθήσει υπό όρους στη διαδικασία εξυγίανσης



Το Πολυμελές Πρωτοδικείο της Αθήνας έκανε δεκτές τις αιτήσεις για έκδοση προσωρινής διαταγής του ομίλου Μαρινόπουλος θέτοντας σε καθεστώς προστασίας την εταιρικά έναντι των πιστωτών της μέχρι τη συζήτηση των κύριων προσφύγων για υπαγωγή στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα στις 21 Σεπτεμβρίου 2016.

Το δικαστήριο αποφάσισε την προστασία της περιουσίας του ομίλου απαγορεύοντας κατασχέσεις από τους πιστωτές και διέταξε το πάγωμα κάθε μεταβολής της περιουσιακής κατάστασης του ομίλου απαγορεύοντας τη διάθεση των ακινήτων και του εξοπλισμού.

Από το καθεστώς προστασίας εξαιρούνται οι εργαζόμενοι (οι οποίοι το είχαν ζητήσει ώστε αν δεν πληρώνονται να μπορούν να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα τους) και οι μισθώσεις.

Το ελληνικό Δημόσιο έκανε παρέμβαση κατά του αιτήματος του ομίλου Μαρινόπουλος. Η δικηγόρος του Δημοσίου ανέφερε πως δεν είναι ακριβές το ποσό της οφειλής που αναφέρει η Μαρινόπουλος στην αιτησή της ότι του οφείλει. Σύμφωνα με τους εκπροσώπους του Δημοσίου το ποσό της οφειλής του Ομίλου απέναντι στο κράτος ανέρχεται στα 50 εκατ. ευρώ. Με το σκεπτικό αυτό το Δημόσιο ζήτησε την απόρριψη των αιτήσεων της Μαρινόπουλος ενώ σε περίπτωση που αυτές γίνουν δεκτές να καταβληθεί από την εταιρεία ισόποση εγγυοδοσία.

Η στάση αυτή των δικηγόρων του δημοσίου αλλά κυρίως του Προέδρου του Νομικού Συμβουλίου του κράτους έχει προκαλέσει την οργή των εργαζομένων, του υπουργείου Εργασίας αλλά και του Μεγάρου Μαξίμου.

Ζητήθηκαν μάλιστα εξηγήσεις και αυτές που δόθηκαν είναι ότι αυτή είναι πάγια πρακτική να ακολουθείται αυτή η διαδικασία από το ελληνικό δημόσιο και ήταν οδηγία που είχε δοθεί από την εποχή που ήταν γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων ο Χάρης Θεοχάρης. Μεγάλο πρόβλημα είναι επίσης ότι το Δημόσιο ζητεί εγγυοδοσία.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ευχαριστήριο του δημοτικού σχολείου Κορινού

Δικαιολογητικά αποστρατείας στελεχών Στρατού ξηράς