22ο Ποντιακό Πανηγύρι Κορινού: Οδηγός εύκολης μετάβασης στο Σχολικό Συγκρότημα του Γυμνασίου - Λυκείου Κορινού

Η καρδιά του Ποντιακού Πολιτισμού το 3ήμερο 7,8,9 Ιουλίου θα χτυπάει στον Κορινό, ένα πανηγύρι θεσμός,  από τα καλύτερα και μεγαλύτερα στο είδος τους.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ό,τι συρρέει πλήθος κόσμου που αγγίζει τις 4.000 σε όλο το 3ήμερο. Αρκετοί μάλιστα το συνδυάζουν και με παραθερισμό στα όμορφα ξενοδοχεία της Παραλίας Κορινού.


Εξαιτίας όμως του προσωρινού αποκλεισμού του Κορινού από την εθνική οδό, λόγω εργασιών συντήρησης στην έξοδο και στην αερογέφυρα και για την διευκόλυνση των επισκεπτών, προτείνονται οι παρακάτω διαδρομές για να έχετε άνετη πρόσβαση στο ανεπανάληπτο 3ήμερο Πολιτιστικό Πανηγύρι  του Εύξεινου Πόντου Κορινού που θα πραγματοποιηθεί για 22η χρονιά στον αύλειο χώρο του σχολικού συγκροτήματος Γυμνασίου -Λυκείου Κορινού.

Να διευκρινιστεί στους επισκέπτες ό,τι σε όλες τις διαδρομές ο Μορφωτικός Ποντιακός Σύλλογος Κορινού '' Εύξεινος Πόντος'' έχει τοποθετήσει σημάνσεις στα όρια του Κορινού για την εύκολη μετάβαση  στο Σχολικό συγκρότημα Γυμνασίου - Λυκείου Κορινού.

Επίσης να διευκρινιστεί ό,τι η έξοδος για Θεσσαλονίκη λειτουργεί κανονικά στον ημικόμβο Κορινού που πραγματοποιούνται οι εργασίες συντήρησης και έτσι κατά την αποχώρηση των επισκεπτών με κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη θα μπορούν να επιλέγουν αυτή την διαδρομή.



Περίπτωση 1η(η πιο σύντομη - αλλά δεν προτείνεται)

Όσοι έρχεστε από την εθνική οδό από το ρεύμα της Θεσσαλονίκης, θα βγείτε στην έξοδο Μακρυγιάλου και από εκεί ακολουθήσετε την παλιά εθνική οδό για Κίτρος και Κορινό. 


Μόλις περάσετε το χωριό Κίτρος απ΄ έξω και κοντεύετε για Κορινό, στο ύψος του ΙΚΤΕΟ AUTOVISIONθα στρίψετε αριστερά(με μεγάλη προσοχή) όπως φαίνεται στο χάρτη σε έναν χωματόδρομο για 500μ.(προσοχή γιατί είναι στενός δρόμος) και θα φτάσετε στο σημείο που από πάνω σας θα είναι η εθνική οδός και θα την περάσετε από την σήραγγα και θα στρίψετε δεξιά.

Θα συνεχίσετε για 1χλμ περίπου (προσοχή είναι στενός δρόμος)και θα περάσετε δίπλα από τα OLYMPRUS PLAZZA και αφού τα προσπεράσετε θα στρίψετε αριστερά όπου θα φτάσετε στην αερογέφυρα όπως δείχνει ο χάρτης και θα την διασχίσετε και στη συνέχεια όλο ευθεία για 4χλμ και φτάσατε στην Παραλία Κορινού.


Περίπτωση 2η(προτείνεται)


Όσοι έρχεστε από την εθνική οδό από το ρεύμα της Θεσσαλονίκης, θα βγείτε στην έξοδο Μακρυγιάλου και από εκεί θα ακολουθήσετε την παραλιακή οδό για Αλυκιές και Παραλία Κορινού( προτείνεται η διαδρομή λόγω ως πιο σύντομη)




Περίπτωση 3η(ασφαλής διαδρομή)


Όσοι έρχεστε από την εθνική οδό από το ρεύμα της Θεσσαλονίκης, θα προσπεράσετε την έξοδο Κορινού που είναι κλειστή και στα 4χλμ θα βγείτε στην Βόρεια έξοδο της Κατερίνης και θα πάρετε την κατεύθυνση για Παραλία Κατερίνης και από εκεί για Παραλία Κορινού.



Περίπτωση 4η


Όσοι έρχεστε από την εθνική οδό από το ρεύμα της Αθήνας, θα βγείτε στην Βόρεια έξοδο της Κατερίνης λίγο μετά την διέλευση σας από την σήραγγα Κατερίνης και θα ακολουθήσετε την διαδρομή για Παραλία Κατερίνης και έπειτα για Παραλία Κορινού.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις Μνήμης για την Γενοκτονία του Θρακικού Ελληνισμού