Δήμος Κατερίνης: Παρεμβάσεις καθαρισμού και διαμόρφωσης χώρου έκτασης 1500 τ.μ. στην συμβολή των οδών Νικηφόρου Βρεττάκου & Σαλαμίνος

ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ -ΕΠΕΚΤΑΣΗ «ΒΑΤΑΝ»

Σάββας Χιονίδης: «Οι παρεμβάσεις, που ήδη προωθούμε έχουν στόχο να βελτιώσουν σημαντικά την εικόνα και την αισθητική του αστικού τοπίου και να καταστήσουν όσο το δυνατόν γρηγορότερη τη λειτουργία και απόδοση του χώρου στους κατοίκους»

Στη βελτίωση των λειτουργικών χαρακτηριστικών και του φυσικού – αστικού περιβάλλοντος του χαρακτηρισμένου ως πλατεία, χώρου έκτασης 1500 τ.μ., στην Πολεοδομική Ενότητα -Επέκταση «ΒΑΤΑΝ» και ειδικότερα στην συμβολή των οδών Νικηφόρου Βρεττάκου & Σαλαμίνος αναμένεται να συμβάλουν οι εργασίες της Τεχνικής Υπηρεσίας, οι οποίες  ξεκίνησαν σήμερα, σε συνεργασία με την υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Κατερίνης.

«Όπως διαπιστώνετε πρόκειται για ένα τμήμα σε μία πυκνοδομημένη περιοχή της πόλης, το οποίο είναι χαρακτηρισμένο από το σχέδιο πόλης ως χώρος πλατείας. Οι παρεμβάσεις, που ήδη προωθηθούμε κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση με στόχο να βελτιώσουν σημαντικά την εικόνα και την αισθητική του αστικού τοπίου και να καταστήσουν όσο το δυνατόν γρηγορότερη τη λειτουργία και απόδοση του χώρου στους κατοίκους» σημειώνει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης.


Σε πρώτη φάση οι παρεμβάσεις επικεντρώνονται σε φροντίδα του χώρου με έμφαση στον καθαρισμό από μπάζα και απορρίμματα, μορφοποίηση των δέντρων, ενώ σε επόμενη φάση θα γίνει φωτισμός, οριοθέτηση με μόνιμη σήμανση και κατάλληλη διαμόρφωσή του (προσπελασιμότητα, ασφάλεια, αστικός εξοπλισμός), προκειμένου να καταστεί  προσβάσιμος και να αποδοθεί στους δημότες.






Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δικαιολογητικά αποστρατείας στελεχών Στρατού ξηράς