Προσκύνημα στην Μονή Αγίας Τριάδος Εδέσσης για τη λήξη κύκλων μελέτης Αγίας Γραφής της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους

Το απόγευμα της Πέμπτης 30 Μαΐου πραγματοποιήθηκε στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Εδέσσης, προσκύνημα επτακοσίων περίπου μελών των κύκλων μελέτης Αγίας Γραφής και των εσπερινών ομιλιών, που λειτούργησαν κατά την παρούσα χρονιά στις Ενορίες και τα Πνευματικά Κέντρα της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος.



Οι κληρικοί και οι λαϊκοί που συμμετείχαν απήλαυσαν τη ζεστασιά και την πλούσια φιλοξενία της Ιεράς Μονής και βίωσαν ομολογουμένως μια πολύ ωραία πνευματική εμπειρία.

Τους προσκυνητές υποδέχθηκαν ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας Αρχιμανδρίτης π. Στέφανος Δέβρελης εκ μέρους του επιχωρίου Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Ιωήλ, ο πνευματικός υπεύθυνος της Ιεράς Μονής ιερομόναχος π. Σάββας Αγιορείτης και η Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Πορφυρία Μοναχή με την εν Χριστώ συνοδεία της.

Αφού τελέστηκε ο εσπερινός στο Καθολικό της Ι. Μονής, τον λόγο του Θεού κήρυξε πολύ εύστοχα και οικοδομητικά ο ιεροκήρυκας της Ι. Μητροπόλεως Εδέσσης Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Παντελεήμων Καραλάζος.

Στην αρτοκλασία που εψάλη στο προαύλιο της Ι. Μονής, ο επικεφαλής της προσκυνηματικής εξόρμησης, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος Αρχιμανδρίτης π. Βαρνάβας Λεοντιάδης, αφού εξέφρασε τις ολοκάρδιες ευχαριστίες εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Γεωργίου προς τον Σεβασμιώτατο κ. Ιωήλ και την Ηγουμένη της Ιεράς Μονής για την εγκάρδια υποδοχή και φιλοξενία όλων των προσκυνητών, τόνισε ιδιαίτερα την μεγίστη ωφέλεια των Χριστιανών που συμμετέχουν σ’ αυτές τις πνευματικές ευκαιρίες της τοπικής Εκκλησίας, προτρέποντάς τους να συνεχίσουν και το καλοκαίρι τον πνευματικό τους αγώνα και τη μελέτη του Λόγου του Θεού.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δικαιολογητικά αποστρατείας στελεχών Στρατού ξηράς