Θεατρική παράσταση παρακολούθησαν οι μαθητές των σχολείων Κορινού

Μια εξαιρετική θεατρική παράσταση είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι μαθητές και οι μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου, του Γυμνασίου και του ΓΕ.Λ. Κορινού, την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022 στο ανοιχτό αμφιθέατρο του Κορινού.




Συγκεκριμένα στο πλαίσιο της Διεθνούς Νεανικής Συνάντησης Αρχαίου Δράματος, Μουσικής και Αθλητισμού 2022, με τίτλο: «Ολύμπια εν Δίω», οι μαθητές και μαθήτριες του Κορινού απόλαυσαν την παράσταση «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» του Σαίξπηρ. Την παράσταση ανέβασαν μαθητές – ηθοποιοί από το Εκπαιδευτήριο «Σύγχρονη Παιδεία» του Βύρωνα Αττικής.

Το «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας»» είναι μια σπαρταριστή κωμωδία, ένα ερωτικό γαϊτανάκι που σοβαρολογεί, χωρίς ποτέ να σοβαρεύεται. Στο έργο αυτό, που υμνεί την φύση και τον έρωτα, το όνειρο μπλέκεται με την πραγματικότητα και η αγνή αγάπη με την ερωτική μανία. Ο έρωτας ανατρέπει την κοινή λογική, μεταμορφώνει, πολιορκεί ανθρώπους και θεούς, καθώς οι κρυφές επιθυμίες κατευθύνουν τη μοίρα των προσώπων.




Στη διασκευή ο Χάρης Σώζος, στη διδασκαλία-σκηνοθεσία η Μελίνα Μαρνέρου και στα σκηνικά η Μαρία Βουρβαχάκη. Μουσική επιμέλεια-πιάνο-σύνθεση νανουρίσματος: Κωνσταντίνα Μπουρλή.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια τόσο στον διευθυντή του Εκπαιδευτηρίου «Σύγχρονη Παιδεία» κ. Χαράλαμπο Κυραϊλίδη και στους συντελεστές της παράστασης για την άψογη εκτέλεση του έργου, όσο και στα στελέχη του θεσμού «Ολύμπια εν Δίω» κ. Αθανάσιο Μπίντα και κα Μυράντα Παππά που για άλλη μία φορά εξασφάλισαν τη δυνατότητα στους μαθητές και τις μαθήτριες του Κορινού να παρακολουθήσουν αυτή τη σημαντική πολιτιστική εκδήλωση.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δικαιολογητικά αποστρατείας στελεχών Στρατού ξηράς