Συνεδρίαση του ΠΕΣΚΜ στο Επιμελητήριο Πιερίας παρουσία του Υφυπουργού Δ. Μαρκόπουλου

Συνεδρίαση του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας στο Επιμελητήριο Πιερίας

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 31 Ιουλίου 2026, στο Επιμελητήριο Πιερίας, η συνεδρίαση του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΣΚΜ), με την παρουσία του Υφυπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Δημήτριου Μαρκόπουλου, παρουσία πλήθους θεσμικών εκπροσώπων και προέδρων επιμελητηρίων της περιοχής.

Κορινός Πιερίας - Πιτσιάς -Μαρκόπουλος

Τον συντονισμό της συνάντησης είχε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας, Κωνσταντίνος Πίτσιας, ο οποίος καλωσόρισε τον Υφυπουργό, τονίζοντας την αναγκαιότητα του ανοιχτού διαλόγου μεταξύ της Πολιτείας και της επιχειρηματικής κοινότητας. Τις εργασίες προλόγισε ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ), Ιωάννης Βουτσινάς, επισημαίνοντας τον κομβικό ρόλο των περιφερειακών επιμελητηρίων.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, οι πρόεδροι των επιμελητηρίων κατέθεσαν τις προτάσεις των φορέων τους, επικεντρωνόμενοι στους εξής βασικούς άξονες:

  • Ενίσχυση ρευστότητας: Μέτρα για τη διευκόλυνση της χρηματοδότησης των τοπικών επιχειρήσεων.
  • Διαχείριση οφειλών και φορολογικές ελαφρύνσεις: Παρεμβάσεις για την ελάφρυνση του βάρους των ΜμΕ.
  • Αναπτυξιακά κίνητρα: Στρατηγικές για την τόνωση της περιφερειακής οικονομίας.

Ο Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Δημήτρης Μαρκόπουλος, άκουσε τα αιτήματα και διαβεβαίωσε για τη βούληση της κυβέρνησης να στηρίξει τον θεσμό και την ιδιωτική πρωτοβουλία. Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με τη δέσμευση για συνεχή συνεργασία και επεξεργασία των προτάσεων, ενώ ο Πρόεδρος Κωνσταντίνος Πίτσιας κατέθεσε σχετικό υπόμνημα και προσέφερε αναμνηστικά δώρα στους συμμετέχοντες.

✏️ Επιμέλεια Σάββας Σεϊταρίδης

Σχόλια