Παρεκτροπή οχημάτων στον κόμβο Κορινού.

Οι αγρότες αποφάσισαν  απόβαση στην Αθήνα: Μπλόκα στο Σύνταγμα για 3 ημέρες.



Κλειστά ως τις 15:00 σήμερα τα Τέμπη - Αποκλεισμένα ως την Παρασκευή τα διόδια των Μαλγάρων - Δείτε πού αποφάσισαν οι αγρότες να κλείσουν επ' αόριστον το οδικό δίκτυο - Δεν θα παραστούν στη συζήτηση στη Βουλή την Τρίτη - Τι προβλέπει το κοινό πλαίσιο που αποφασίστηκε στο μπλόκο της Νίκαιας την Κυριακή.
Στην Αθήνα μεταφέρεται αυτή την Παρασκευή ο αγώνας των αγροτών, όπως αποφάσισαν ομόφωνα οι εκπρόσωποι αγροτών από 68 μπλόκα που συμμετείχαν στην πανελλαδική συνάντηση της Νίκαιας.

Την Παρασκευή με τρακτέρ και λεωφορεία οι αγρότες θα μετακινηθούν στην Αθήνα και θα «στρατοπεδεύσουν» στο Σύνταγμα, τουλάχιστον επί τριήμερο, ανάλογα και με τις καιρικές συνθήκες. Όπως είπε στην πρωινή εκπομπή του MEGA ο εκπρόσωπος των αγροτών Λάρισας Χρήστος Σιδηρόπουλος «την Παρασκευή στην Αθήνα θα βρεθούν 20.000 αγρότες». «Σε 14 ώρες θα είμαστε στα όρια της Αττικής» πρόσθεσε. Προανήγγειλε, μάλιστα, ότι οι συνάδελφοί του σχεδιάζουν να προχωρήσουν σε καταλήψεις εφοριών, μπλοκάρισμα σιδηροδρομικών γραμμών.


Παράλληλα από σήμερα οι αγρότες προχωρούν σε νέα κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με συντονισμένη αύξηση των αριθμών των ωρών αποκλεισμού των δρόμων στα μπλόκα. Επίσης, αποφάσισαν να μην μετάσχουν στην συνάντηση της Τρίτης στην Βουλή που έχει συγκαλέσει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης στο πλαίσιο συνεδρίασης θεσμικής επιτροπής της Βουλής. Όπως ανέφεραν,ακόμη και οι αγρότες μπλόκων που δεν συμμετείχαν στην Κυριακάτικη συνάντηση της Νίκαιας δεν θα λάβουν μέρος -σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουν- στην συνάντηση της Τρίτης.

Όσον αφορά στο κοινό πλαίσιο αιτημάτων που διαμορφώθηκε αυτό επικεντρώνεται στους ακόλουθους άξονες:

- Αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ κατ άτομο. Στο συγκεκριμένο θέμα «έκανε πίσω» το μπλόκο Νίκαιας το οποίο είχε θέσει ως αίτημα τις 30.000 αφορολόγητο αλλά όχι «ατομικό», «οικογενειακά» προκειμένου να υπάρξει κοινή συνισταμένη στην διατύπωση των αιτημάτων.

- Ζητούν απόσυρση του ασφαλιστικού και του φορολογικού αλλά και κατάργηση φορολογικών μέτρων που έχουν ληφθεί μέχρι τώρα για τον κλάδο, όπως επίσης και των τεκμηρίων διαβίωσης.
- Αφορολόγητο πετρέλαιο και κατάργηση του ΦΠΑ για τα αγροτικά μέσα και εφόδια
- Ρύθμιση των κόκκινων δανείων ώστε να μην κατασχεθούν σπίτια.
- Να μην ισχύσει η φορολογία σε κρασί και τσίπουρο.

Η εικόνα στα μπλόκα
Όσοι αγρότες δεν έχουν προχωρήσει σε επ΄αόριστον αποκλεισμό, δεν αποκλείεται να το πράξουν σύντομα, καθώς μπορεί στις 12 το μεσημέρι της Κυριακής να έληξε ο 24ωρος αποκλεισμός που ξεκίνησαν πολλοί το Σάββατο, αλλά δεν αποκλείεται τελικά να τον «μετατρέψουν» σε 48ωρο ή και πολυήμερο.

Κλειστά από τις 6 το απόγευμα της Κυριακής και έως τις 15:00 σήμερα το απόγευμα θα παραμείνουν τελικά τα Τέμπη, μετά από συνεννόηση των αγροτών με την Τροχαία. Όπέγινε γνωστό, η εθνική οδός θα ξανακλείσει στις 21:00 το βράδυ για ένα 24ωρο. Η αστυνομία έχει ήδη εκδώσει σχετική ανακοίνωση για απαγόρευση της κυκλοφορίας από τον κόμβο Γυρτώνης μέχρι τη διασταύρωση Στομίου, υποδεικνύοντας εναλλακτικές διαδρομές.

Κατά τη διάρκεια της απαγόρευσης, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από εναλλακτικές διαδρομές ως ακολούθως:
Κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Θεσσαλονίκη:

Όλα τα οχήματα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα , φορτηγά και λεωφορεία, θα εκτρέπονται α πό τον Α/ Κ Βελεστίνου (χ/θ 312+000) προς την Π.Ε.Ο. Βόλου - Λάρισας και στη συνέχεια :
- είτε θα εισέρχονται στ ο ν ΠΑΘΕ από τον Κόμβο Πλατυκάμπου (χ/θ 351+000) και εν συνεχεία από τον Κόμβο Γυρτώνης (χ/θ 365+550 ) θα κατευθύνονται προς την Ε.Ο. Γυρτώνης – Αμπελώνα – Τυρνάβου – Ελασσόνας – Κοζάνης – Εγνατία Οδό και θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε., στο ύψος του Κόμβου Κλειδί Ημαθίας (χ/θ 474+500).

- είτε μέσω της Π.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης θα κατευθύνονται στην Ε.Ο. Λάρισας– Τρικάλων – Καλαμπάκας – Γρεβενών και θα εισέρχονται στην Εγνατία Οδό.
Κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Αθήνα: 1. Τα φορτηγά μικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων και όλα τα λεωφορεία θα εκτρέπονται από τον κόμβο Κλειδί Ημαθίας (χ/θ 474+500) προς Βέροια (Εγνατία Οδό) – Κοζάνη και από εκεί:- είτε μέσω Ε.Ο. Κοζάνης – Ελασσόνας – Τυρνάβου – Αμπελώνα – Γυρτώνης θα κινούνται έως τον ανισόπεδο κόμβο Γυρτώνης, όπου θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε. και ακολούθως θα εξέρχονται τ ου ΠΑΘΕ στον Κόμβο Πλατυκάμπου , θα κατευθύνονται στην Π.Ε.Ο. Λάρισας – Βόλου και θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ από Α/Κ Βελεστίνου.

- είτε μέσω Ε.Ο. Κοζάνης – Γρεβενών – Καλαμπάκας – Τρικάλων – Λάρισας και εν συνεχεία, θα κινούνται στην περιφερειακή οδό Λάρισας – Τρικάλων, στην Π.Ε.Ο. Λάρισας – Θεσσαλονίκης, την Π.Ε.Ο. Λάρισας – Βόλου προς κόμβο Βελεστίνου και θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ από Α/Κ Βελεστίνου
 .
2. Τα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και τα φορτηγά μέχρι 3,5 τόνους που θα προέρχονται από Θεσσαλονίκη και Πιερία, θα εκτρέπονται στη διασταύρωση Στομίου (χ/θ 393+300) και μέσω της Επ.Ο. Ομολίου – Στομίου – Βελίκας – Αγιοκάμπου – Αγιάς και της Επ.Ο. Αγιάς – Λάρισας θα οδηγούνται στην Π.Ε.Ο. Λάρισας – Βόλου και θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ από Α/Κ Βελεστίνου .

3. Κατά τη διάρκεια διακοπής της κυκλοφορίας στην Επαρχιακή Οδό Λάρισας - Αγιάς, όλα τα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και τα φορτηγά μέχρι 3,5 τόνους, που κινούνται με κατεύθυνση από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα, θα εκτρέπονται στο ύψος του Κόμβου Κορινού (Χ/Θ 445+500 του Π.Α.Θ.Ε.) προς 'Αγιο Δημήτριο Ελασσόνας και θα κινούνται στην Εθνική Οδό Κατερίνης – Ελασσόνας – Τυρνάβου – Αμπελώνα – Γυρτώνης έως τον ανισόπεδο Κόμβο Γυρτώνης (Χ/Θ 390+700 του Π.Α.Θ.Ε.), όπου θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο του Π.Α.Θ.Ε..

4. Όλα τα φορτηγά άνω των 3,5 τόνων και τα λεωφορεία που θα προέρχονται από Κατερίνη – Πλαταμώνα, θα αναστρέφονται από τον Α/Κ Αιγάνης και εν συνεχεία, επίσης μέσω Κατερίνης, θα εκτρέπονται κατάλληλα.

Για κάθε πληροφορία σχετική με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και την κίνηση των οχημάτων στο οδικό δίκτυο της Λάρισας, οι οδηγοί μπορούν να ενημερώνονται στα τηλέφωνα: 2410-683190, 2410-683169, 2410-683176, 2410-741453.

Κλειστό παραμένει για όγδοη ημέρα σήμερα το τελωνείο του Προμαχώνα στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία και η ουρά που σχηματίζουν νταλίκες και φορτηγά «υπερβαίνουν» τα 30 χλμ», όπως τόνισε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αγρότης Βισαλτίας, Στέργιος Λίτος, μέλος στη συντονιστική.

Στο μεταξύ, το μπλόκο στο τελωνείο της Εξοχής, στα ελληνομβουλγαρικά σύνορα, έδωσε «ελευθέρας» από αργά χθες το βράδυ μέχρι και τις 11 σήμερα το πρωί, οπότε και θα κλείσει εκ νέου για ένα 24ωρο.

Υπό κατάληψη εξακολουθεί να βρίσκεται από τις 20/1, η Εγνατία οδός στον κόμβο των Κερδυλλίων, με το μπλόκο να αριθμεί περισσότερα από 800 τρακτέρ, ενώ από τις 12.00 το μεσημέρι θα κλείσει για ένα 24ωρο η παλαιά εθνική οδός Θεσσαλονίκης-Καβάλας, όπως τόνισε ο αγροτοσυνδικαλιστής, Γιάννης Παναγής.

Στον νομό του Κιλκίς, που έχουν στηθεί δύο μπλόκα στα τελωνεία των Ευζώνων, στα σύνορα της Ελλάδας με τα Σκόπια και στην Δοϊράνη, σύνορα Ελλάδας με την ΠΓΔΜ. Στο μεν πρώτο θα συνεχιστεί και σήμερα ο αποκλεισμός 12:00-15:00 και 19:00-22:00, ενώ στο δεύτερο οι «πύλες» θα κλείσουν 18:00-22:00.

Στα διόδια των Μαλγάρων, όπου υπερβαίνουν τα 800 τα τρακτέρ που βρίσκονται παρατεταγμένα, ο αποκλεισμός ξεκίνησε χθες στις 12 μετά το μεσημέρι και θα συνεχιστεί «μέχρι και την Παρασκευή» τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αγρότης Χαλάστρας, Αχιλλέας Καμπούρης, επικεφαλής του συντονιστικού.

Σε επ' αόριστον αποκλεισμό βρίσκεται για έκτη ημέρα σήμερα ο κόμβος του Νησελίου επί της Εγνατίας οδού Θεσσαλονίκης -Βέροιας. Στο μπλόκο η δύναμη μετρά περισσότερα από 750 τρακτέρ.

Στον κόμβο της Κουλούρας (Ημαθία), επί της Εγνατίας οδού Θεσσαλονίκης- Βέροιας, καθημερινά γίνεται συμβολικός αποκλεισμός μιας ώρας το απόγευμα από τις 16:00, ενώ υπενθυμίζεται ότι η δύναμη στο μπλόκο υπερβαίνει τα 400 τρακτέρ.

Στον νομό Πέλλας, η απόφαση που ελήφθη σε επίπεδο νομού αφορά στα εξής: σε Έδεσσα και Αμύνταιο θα γίνει αποκλεισμός 12:00-13:00 και 19:00-21:00, ενώ σε Μελίσσι, Μαυροβούνι, Μεσσημέρι και Αλυσίδα 'Αρνισσας θα κλείσουν 17:30-20:30.

Στον νομό Θεσσαλονίκης, έχουν στηθεί μπλόκα, συνολικής δυναμικότητας άνω των 600 τρακτέρ στο Δερβένι (12:00-18:00 κλειστά), στην αερογέφυρα Θέρμης επί της Μουδανίων, στα «πράσινα φανάρια» και το μπλόκο επί της διασταύρωσης του κρατικού αερολιμένα (19:00-21:00 κλειστά). Τα άλλα δύο μπλόκα, όπως ανέφερε ο αγρότης, μέλος της συντονιστικής στα πράσινα φανάρια, Βασίλης Μαυροσκάς, θα κλείνουν σε συνεννόηση και εναλλάξ, έτσι ώστε να «μην δημιουργείται ταλαιπωρία στον αστικό πληθυσμό».

Σε επ΄αόριστον αποκλεισμό βρίσκεται από χθες το μπλόκο στη Χαλκηδόνα, όπως επισήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αγρότης Κουφαλίων, Μαυρουδής Μιντσιούδης, με τη δύναμη στην περιοχή να υπερβαίνει τα 550 τρακτέρ.

Στον νομό Χαλκιδικής, έχουν στηθεί τέσσερα μπλόκα στον κόμβο Γοματίου στην Ιερισσό, στα Νέα Μουδανιά, στη Νέα Καλλικράτεια και στον Πολύγυρο, είναι δυναμικότητας άνω των 600 συνολικά και συμμετέχουν περισσότεροι από 80 μελισσοκόμοι, των οποίων το ένα όχημα ισούται με τρία τρακτέρ. Όπως επισήμανε ο συντονιστής του μπλόκου στο κόμβο Μουδανιών, Βαγγέλης Μισαηλίδης, σήμερα θα γίνει αποκλεισμός της εφορίας στα Μουδανιά με τρακτέρ, από την έναρξη του ωραρίου των εργαζομένων στην υπηρεσία και μέχρι τη λήξη του.

Μόνο δύο ώρες (12:00-14:00) μένει ανοικτή η ΕΟ Αντιρρίου-Ιωαννίνων, στον κόμβο του Κεφαλόβρυσου στην Αιτωλοακαρνανία, αφού οι αγρότες αποφάσισαν νέο πολύωρο αποκλεισμό του δρόμου, από τις 14:00 το μεσημέρι της Κυριακής.

Η εθνική οδός Αθηνών-Λαμίας παραμένει κλειστή στο ύψος της Ανθήλης στη Φθιώτιδα, αλλά η κίνηση αυτή την ώρα διεξάγεται μέσω παράδρομων. Ωστόσο, οι αγρότες ανακοίνωσαν ότι στις δύο μετά το μεσημέρι θα κλείσουν και τους παράδρομους, αλλά και τον κόμβο του Μπράλου κόβοντας την Ελλάδα στα δύο. Στο μπλόκο της Αταλάντης αυτή την ώρα η εθνική οδός και οι παράδρομοι είναι ανοιχτοί ωστόσο θα κλείσουν από τις 4 το απόγευμα μέχρι τις 10 το βράδυ. Στο Κάστρο οι αγρότες απέκλεισαν την κυκλοφορία των οχημάτων από τις 10 το πρωί ως και τις 6 το απόγευμα και αμέσως μετά συνεδριάζουν για να αποφασίσουν τη στάση που θα τηρήσουν στη συνέχεια. Στην Θήβα η εθνική οδός και οι παράδρομοι είναι κλειστοί μέχρι τις 10 το πρωί, ωστόσο οι πληροφορίες λένε πως οι αγρότες θα αποφασίσουν να συνεχίσουν τον αποκλεισμό.

Στην παλιά εθνική οδό Λαμίας -Αθηνών, στο μπλόκο του Παλιού Λεβέντη ο δρόμος είναι κλειστός επ΄ αόριστον. Στην Αμφίκλεια ο δρόμος θα παραμείνει ανοιχτός μέχρι τις 6 το απόγευμα οπότε και οι αγρότες θα συνεδριάσουν ξανά. Στην παλιά εθνική οδό Λαμίας – Λάρισας τα μπλόκα του Δομοκού και του Δρούγου συνεργάζονται και κλείνουν τον δρόμο, στον Δομοκό από τις 12:00 ως στις 15:00 και στο Δρούγο από τις 15:00 ως τις 17:00.

Για περίπου τέσσερις ώρες θα μείνει ανοικτή σήμερα η εθνική οδός Αντιρρίου - Ιωαννίνων, στον κόμβο του Κεφαλόβρυσου, στην Αιτωλοακαρνανία. Μετά την απόφαση που πήραν οι αγρότες, οι οποίοι συμμετέχουν στο μπλόκο, ο δρόμος θα παραμείνει ανοικτός από 10:00-14:00. Στη συνέχεια, η εθνική οδός θα κλείσει, έως τις 12 το μεσημέρι της Τρίτης. Επίσης, οι αγρότες αποφάσισαν να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, στην Αθήνα. Ακόμη, από τις 11:00 σήμερα έως τις 17:00, αγρότες από την περιοχή της Βόνιτσας και του Ακτίου, θα κλείσουν την εθνική Αμφιλοχίας - Λευκάδας, στο ύψος του κόμβου του Αγίου Νικολάου. Επίσης, από τις 12:00 σήμερα έως τις 15:00, αγρότες από την περιοχή της Ναυπακτίας και της Δωρίδας, θα κλείσουν την εθνική οδό Αντιρρίου - Ιτέας, στην έξοδο της περιμετρικής της Ναυπάκτου, στον κόμβο του Ξηροπήγαδου. Ακόμη, αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας, θα κλείσουν την εθνική οδό Αντιρρίου - Ιωαννίνων από 15:00-20:00, στο ύψος της γέφυρας του ποταμού Ευήνου.

Στην Αχαΐα, αγρότες θα κλείσουν την εθνική οδό Πατρών - Πύργου από 16:00-22:00, στο ύψος του κόμβου της Κάτω Αχαΐας, ενώ για αύριο το πρωί προγραμματίζουν συμβολικό αποκλεισμό των γραφείων της Γ' ΔΟΥ, στην Πάτρα. Επίσης, αγρότες της Αιγιάλειας αναμένεται να πραγματοποιήσουν συνέλευση στις 18:30, προκειμένου να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις, ενώ αναμένεται να κλείσουν, από 19:00-22:00, τη νέα εθνική οδό Πατρών - Αθηνών, στο ύψος του Αιγίου. Ταυτόχρονα, υπάρχει και δεύτερο μπλόκο στην παλαιά εθνική οδό Πατρών - Αθηνών στη γέφυρα του Μεγανίτη. Εκεί οι αγρότες θα κλείσουν σήμερα για δύο ώρες το δρόμο, από 19:00-21:00.

Στην Ηλεία, αγρότες θα κλείσουν την εθνική οδό Πατρών - Πύργου, από 12:00-18:00, στον κόμβο του Κουρτεσίου, ενώ έχουν αποφασίσει να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, στην Αθήνα.

Οι αγρότες της Άρτας θα κλείσουν τον δρόμο στο παλιό γεφύρι σήμερα, αύριο και μεθαύριο για 12 ώρες, από τις 15:00 και μετά. Στο Κομπότι θα αποκλείσουν τον δρόμο από τις 19:00 έως τα μεσάνυχτα. Οι αγρότες της Πρέβεζας έχουν προγραμματίσει να κλείσουν τον δρόμο στον κόμβο του Λούρου από 12:00 έως 15:00 και από 19:00 έως 22:00. Στην Ηγουμενίτσα οι αγρότες συνεχίζουν τον αποκλεισμό της πύλης του λιμανιού για αναχωρήσεις εξωτερικού από 19:00 έως 23:00. Στα Ιωάννινα, οι κτηνοτρόφοι έχουν αποφασίσει αποκλεισμού της Ιωαννίνων - Κακαβιάς στο 12ο χιλιόμετρο, καθώς και τους παράδρομους από 19:00 έως 23:00. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δικαιολογητικά αποστρατείας στελεχών Στρατού ξηράς