Δήμος Κατερίνης: Περισσότερο Πράσινο, Λουλούδια & Χρώμα στα Σχολεία

Στην ευαισθητοποίηση των  μαθητών σε θέματα περιβάλλοντος, με την συνδρομή και καθοδήγηση της Αντιδημαρχίας Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Κατερίνης στοχεύουν οι δράσεις περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, που πραγματοποιήθηκαν στα σχολεία, στο πλαίσιο του προγράμματος  «Let’s do it Greece»!

Πρόκειται για μια εβδομάδα δράσεων, που υλοποιήθηκε με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, μέσα στη σχολική μονάδα, με σκοπό να υιοθετηθεί ο σχολικός χώρος ως πεδίο δράσης καθαρισμού και βελτίωσης του περιβάλλοντος.

Μεταξύ άλλων την τρέχουσα εβδομάδα, οι μαθητές του Ειδικού Σχολείου Κατερίνης, μετά τον αύλειο χώρο του σχολείου τους συμμετείχαν ενεργά στη φύτευση δέντρων και φυτών, στο πάρκο - έναντι του κοινοτικού καταστήματος της Τ.Κ. Γανόχωρας. Οι μαθητές υιοθέτησαν τα δέντρα, τα οποία κατέστησαν πιο όμορφο και πιο ελκυστικό το περιβάλλον, ενώ έλαβαν πληροφορίες για το είδος του κάθε δέντρου, τον τρόπο φύτευσης και καλλιέργειάς του.

Στο τέλος, δήλωσαν ενθουσιασμένοι για τη δράση τους κοντά στη φύση, μεταφέροντας τις γνώσεις τους για την προστασία του περιβάλλοντος, ενώ έστειλαν το μήνυμα της σημασίας του πράσινου στη ζωή μας. 

Παρόντες στη δράση ήταν: ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Κώστας Τσιουκάνης, ο πρόεδρος της Τ.Κ. Γανόχωρας Ιωάννης Μαντονίτσας, εκπαιδευτικοί του σχολείου και υπάλληλοι της Αντιδημαρχίας Περιβάλλοντος και Πρασίνου.

Στο Δημοτικό Σχολείο Παραλίας, στο Γυμνάσιο Μηλιάς, καθώς και στο 17ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης έγιναν ομιλίες από τον Περιβαλλοντολόγο του Δήμου Γιάννη Βαρβαρέζο, για τη διαχείριση των απορριμμάτων με έμφαση στην ανακύκλωση. Παράλληλα, στο Δημοτικό σχολείο Παραλίας και στο Γυμνάσιο Μηλιάς αντίστοιχα, σε μία βιωματική εμπειρία και προσέγγιση, υπό την εποπτεία του δασολόγου του Δήμου Κατερίνης Θανάση Παπαδόπουλου και υπό την επίβλεψη των εκπαιδευτικών, οι μαθητές φύτευσαν αρωματικά φυτά και καλλωπιστικούς θάμνους.

Επιπλέον, στο 17ο Δημοτικό Σχολείο (περιοχή Αγίας Άννας), συμμετείχαν ενεργά στη φύτευση δέντρων και φυτών στον αύλειο χώρο του σχολείου, καθώς και στον κοινόχρηστο χώρο, δίπλα στο σχολικό συγκρότημα.

Η βελτίωση του περιβάλλοντος βασικός πυλώνας της καθημερινής δράσης του Δήμου

«Όπως επισημαίνει ο Δήμαρχος Σάββας Χιονίδης, στο Δήμο Κατερίνης, η προστασία και η βελτίωση του περιβάλλοντος αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες της καθημερινής μας δράσης. Με σκοπό λοιπόν την ευαισθητοποίηση των παιδιών σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, η υπηρεσία μας καθοδηγεί τους μαθητές σε δράσεις, όπως η δενδροφύτευση, η επαφή με τη φύση, οι οποίες αποτελούν  ξεχωριστές δραστηριότητες, αναγκαίες και αποτελεσματικές στην κατεύθυνση δημιουργίας - από μικρή ηλικία - περιβαλλοντικής συνείδησης» τονίζει σε δήλωσή του, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κώστας Τσιουκάνης.


Όπως είναι γνωστό, ο Δήμος Κατερίνης, σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς με σκοπό την ευαισθητοποίηση των παιδιών σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, καθοδηγεί τους μαθητές σε δράσεις, όπως η δενδροφύτευση, η επαφή με τη φύση, οι οποίες αποτελούν ξεχωριστές δραστηριότητες, αναγκαίες και αποτελεσματικές στην κατεύθυνση δημιουργίας - από μικρή ηλικία - περιβαλλοντικής συνείδησης.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις Μνήμης για την Γενοκτονία του Θρακικού Ελληνισμού