Δράσεις για την ενδοσχολική βία, από το Γυμνάσιο Κορινού.

Και τη φετινή σχολική χρονιά πραγματοποιήθηκε ενημέρωση των μαθητών κατά τμήμα σχετικά με το φαινόμενο της Ενδοσχολικής Βίας και του Εκφοβισμού από τις εκπαιδευτικούς Αλμπανίδου Ελένη και Ξηρού Κυριακή (μέλη της ΟΔΠ-Ομάδα Δράσεων Πρόληψης της σχολικής μονάδας) από 8 έως 9 Μαρτίου 2017.


Ειδικότερα οι μαθητές της Α΄ τάξης μέσω λογισμικού παρουσίασης και προβολής video ενημερώθηκαν για το φαινόμενο.

Μέσα από συζήτηση κατανόησαν τι θεωρείται σχολικός εκφοβισμός και τι όχι, τις μορφές του, τις διαστάσεις του, τα εμπλεκόμενα πρόσωπα (θύτες, θύματα, παρατηρητές), τις αιτίες και ιδιαίτερα τις επιπτώσεις του.

Εποικοδομητική υπήρξε η συζήτηση με τους μαθητές στη διάρκεια της οποίας εξέφρασαν τις απόψεις και τους προβληματισμούς τους.

Οι μαθητές της Β΄ και Γ΄ τάξης ενημερώθηκαν κυρίως για τη νέα μορφή εκφοβισμού που παίρνει όλο και πιο ανησυχητικές διαστάσεις στις μέρες μας: τον ηλεκτρονικό εκφοβισμό (cyberbullying).

Παρουσιάστηκαν οι μορφές του φαινομένου, οι επιπτώσεις σε όλους τους εμπλεκόμενους και κυρίως οι τρόποι με τους οποίους μπορεί κάποιος να προστατέψει τον εαυτό του στο χώρο του διαδικτύου, αλλά και τι μπορεί να κάνει στην περίπτωση που πέσει θύμα ή είναι παρατηρητής του φαινομένου.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δικαιολογητικά αποστρατείας στελεχών Στρατού ξηράς