Δήμος Κατερίνης: Η Δημοτική Βιβλιοθήκη γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

Την παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου γιόρτασε η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κατερίνης, παρέα με μικρούς και μεγάλους αναγνώστες, καθώς και με τη Γεωργία Βασιλειάδου νηπιαγωγό - συγγραφέα του βιβλίου «ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΥΡΙΣΩ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας, στο χώρο της Βιβλιοθήκης.


Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου, το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις  ΒΑΡΦΗ, τα παιδιά βίωσαν μία χιουμοριστική αστυνομική περιπέτεια, εικονογραφημένη από τον ταλαντούχο Νίκο Γιαννόπουλο, γέλασαν με τα παθήματα των αρχαιοκάπηλων, συγκινήθηκαν με τα λόγια των αγαλμάτων και ενημερώθηκαν τόσο για τον σημαντικό ρόλο των μουσείων, όσο και για την ανάγκη προστασίας και επαναπατρισμού των ελληνικών θησαυρών.

«Ευχαριστούμε την συγγραφέα, τους γονείς και κυρίως τα παιδιά για την ανταπόκριση, την συμμετοχή και την συνεργασία τους» σημείωσε σε δήλωσή του, ο πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού (ΟΠΠΑΠ) Θεόδωρος Παυλίδης ο οποίος μετέφερε το χαιρετισμό του Δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη.



Επιπλέον, η αντιδήμαρχος και μέλος του Δ.Σ. του Οργανισμού Πολιτισμού, Ροδή Ελευθεριάδου – Μελετλίδου, τόνισε: «Δεν υπάρχει ομορφότερο συναίσθημα από το να διαπιστώνεις ότι τα παιδιά, το μέλλον του τόπου, συμμετέχουν ενεργά στις δράσεις της βιβλιοθήκης μας και αποδεικνύουν ότι η αγάπη για το βιβλίο, για τις τέχνες είναι δυνατή διαχρονικά».





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δικαιολογητικά αποστρατείας στελεχών Στρατού ξηράς