Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης: Κατάργηση Αγροτικών Ιατρείων;

Σειρά θεμάτων συζητήθηκαν προ ημερήσιας διάταξης, στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κατερίνης, με τον δήμαρχο Σάββα Χιονίδη να απαντά σε ερωτήματα αλλά και να ενημερώνει παράλληλα.

Καταργούνται αγροτικά ιατρεία;

Μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Κατερίνης ενημέρωσε το σώμα για μια απόφαση της Υγειονομικής Περιφέρειας να καταργήσει πάρα πολλά από τα αγροτικά ιατρεία στην Πιερία. 


« δηλαδή δεν θα έχει ο Μοσχοπόταμος το Μελιάδι, τα Καταλώνια το Κεραμίδι τα Φωτεινά και πολλά ακόμη χωριά. Δεν ξέρω με ποια λογική θα γίνει αυτό ή αν είναι στο πλαίσιο ενός γενικότερου στρατηγικού σχεδίου» σχολίασε ο κ. Χιονίδης.

Όπως τόνισε, σήμερα Τρίτη θα έχει συνάντηση με τον υποδιοικητή της ΥΠΕ τον κ. Γαβριηλίδη, ενώ εξέφρασε την απορία του για το σκεπτικό του ΕΣΥ αφού σχεδόν όλο το κόστος λειτουργίας των αγροτικών ιατρείων το έχει επωμιστεί ο Δήμος, πλην δυο περιπτώσεων στον Κορινό και τον Σβορώνο, επειδή δεν το επιτρέπει ο επίτροπος.

Η ενημέρωση που είχε χθες ο δήμαρχος είναι ότι αυτή η απόφαση θα εφαρμοστεί αμέσως μετά την πρωτομαγιά, στις 2 Μάιου.


Με αφορμή την απροσδόκητη αυτή εξέλιξη στο χώρο της υγείας, γίνεται επίκαιρο σχετικό μας άρθρο που αφορούσε την δαπάνη μίσθωσης για το Αγροτικό Ιατρείο Κορινού.(δες σχετικό άρθρο εδώ:korinosnews.blogspot.gr)

Πλατανόδασος και αναψυκτήριο


Απαντώντας στην κα Χαιλατζίδου για την κατάσταση στο πλατανοδάσος Νεοκαισάρεας και το κλειστό αναψυκτήριο, ο δήμαρχος Κατερίνης είπε ότι θα γίνει δημοπρασία για να λειτουργήσει το αναψυκτήριο, το οποίο οικιοθελώς άφησε ο προηγούμενος ενοικιαστής. Όσο για τα απορρίμματα έχει επιληφθεί η υπηρεσία πρασίνου.


Πλατεία Δημοκρατίας ,προβλήτα παραλίας , πρόσφυγες


Ο επικεφαλής της «Νέας Εποχής» Νίκος Μακρίδης ζήτησε ενημέρωση για τα σχέδια στην πλατεία Δημοκρατίας ή Ευκαρπίδη όπως είναι γνωστή, και για τις εργασίες που γίνονται στην πλατεία της παραλίας, όπως επίσης και στα ελλειπή μέτρα ασφαλείας αναφορικά με την προβλήτα η οποία είναι ακατάλληλη για τον κόσμο.

Επιπλέον ζητησε ενημέρωση για το τι γίνεται στο κτήμα Ηρακλή, αφού όπως τόνισε, μπορεί ο δήμος να μην εμπλέκεται άμεσα, η περιοχή όμως αφορά τους δημότες του δήμου Κατερίνης.


Απαντώντας ο δήμαρχος επεσήμανε ότι έχει ξεκινήσει η διαδικασία καθαρισμού και το επόμενο 20ημερο θα γίνει η κατεδάφιση του κτιρίου . Συγχρόνως θα δοθεί για διαβούλευση στους επικεφαλής των συνδυασμών και στο διαδίκτυο η μελέτη για το πως θα γίνει τελικά η πλατεία, ο σχεδιασμός της οποίας γίνεται από την υπηρεσία του δήμου .

Σε ότι αφορά την Παραλία πρόκειται για τρέχουσα εργολαβία όπως σημείωσε η οποία τις επόμενες ημέρες θα ολοκληρωθεί . Τα φωτιστικά έχουν μπει. Σε ότι αφορά τα μέτρα ασφαλείας απάντησε ότι ο αρμόδιος αντιδήμαρχος θα ενημερώσει τον εργολάβο που είναι και ευθύνη του.


Τέλος, σε ότι αφορά το κτήμα Ηρακλη είπε ότι είναι μια ιδιωτική υπόθεση και πρόσθεσε ότι το θέμα των προσφύγων αντιμετωπίστηκε με αξιοπρέπεια . «Αν έλθουν στο κτήμα Ηρακλή με ανθρώπινες συνθήκες αυτό δεν ενοχλεί .

Δεν ήταν μόνο αυτοί στην αρχή, ήταν και στην Πέτρα και στην Χράνη και σε κάποια ξενοδοχεία.


Τώρα θα είναι μόνο εκεί» κατέληξε ο δήμαρχος.(πηγή:www.neapierias.gr)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις Μνήμης για την Γενοκτονία του Θρακικού Ελληνισμού