Εκδηλώσεις μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου από την Στέγη Αμυνταίου και Περιχώρων

Την Ημέρα Μνήμης των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου τίμησε η Στέγη Ποντίων Αμυνταίου και Περιχώρων το απόγευμα του Σαββάτου 19 Μαΐου 2018 στο κτήριο της Στέγης, σε μια σειρά εκδηλώσεων:



Τελέστηκε Εσπερινός και επιμνημόσυνη δέηση ιερουργούντος του Πανοσιολογιώτατου Αρχιμανδρίτη πατήρ Σεβαστιανού Τοπάλη, στο εκκλησάκι της  Σοφίας Πίστεως Ελπίδας και Αγάπης.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο της  Πόντιας Μάνας.

Πραγματοποιήθηκε ομιλία από τον Στρατιωτικό και Βαλκανιολόγο κ. Ιωαννίδη Στυλιανό με θέμα την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου: Ένα διαχρονικό σχέδιο εξόντωσης.

Στην  εκδήλωση παρευρέθηκαν οι: Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας κ. Μπίρος Στέφανος, ο Δήμαρχος Αμυνταίου κ. Θεοδωρίδης Κων/νος, οι Αντιδήμαρχοι κ. Θεοδώρου Απόστολος και Νάτσης Ιωάννης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αμυνταίου κ. Μωυσιάδης Κων/νος, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αμυνταίου κ. Τρυφωνόπουλος Γεώργιος, η Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. κ. Ελένη Ιωαννίδου-Τζίτζιου, ο Ανώτερος Διοικητής Φρουράς Αμυνταίου, εκπρόσωπος της Ελληνικής Αστυνομίας, ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Αμυνταίου κ. Νάτσης Δημήτριος, ο πρόεδρος του συλλόγου Κρητών  και φίλων του Δήμου Αμυνταίου κ. Παπαδάκης Νικόλαος και  η πρόεδρος του Πολιτιστικού συλλόγου Λεβαίας κ. Παπαδοπούλου Ζαφειρώ.




 



































Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις Μνήμης για την Γενοκτονία του Θρακικού Ελληνισμού