Με 33 μετάλλια στις αποσκευές της επέστρεψε η αποστολή της πόλης μας από την Παγκόσμια Μαθητιάδα της Αυστρίας

Δελτίο τύπου Δήμου Κατερίνης:

ΥΠΟΔΟΧΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΩΝ ΣΤΑ «ΧΡΥΣΑ ΠΑΙΔΙΑ»




Σάββας Χιονίδης: «[..]Αποδείξατε ότι μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι και να πάμε ακόμα ψηλότερα. Συνεχίστε να αγωνίζεστε δυνατά σε ό,τι κάνετε και να είστε βέβαιοι ότι μόνο μπροστά θα πάμε όλοι μαζί. Είναι όλο το δημοτικό συμβούλιο εδώ γιατί σας πάμε. Γιατί μας κάνατε υπερήφανους. Η ζωή είναι δική σας, η πόλη είναι δική σας και με διαρκή αγώνα είμαι βέβαιος ότι θα πετύχουμε ακόμη περισσότερα […]».


Με χρυσές διακρίσεις στις αποσκευές της επέστρεψε σήμερα το απόγευμα, από το Klagenfurt της Αυστρίας, η αποστολή των νέων αθλητών – αθλητριών του Δήμου Κατερίνης, που εκπροσώπησε επάξια τα ελληνικά χρώματα, στη μεγάλη αθλητική γιορτή της Παγκόσμιας Αθλητικής Συνάντησης Νέων (Μαθητιάδα), στην οποία συμμετείχαν 10.000 αθλητές – αθλήτριες από 47 χώρες και ειδικότερα από τις Ηπείρους: Ευρώπη, Αμερική, Ασία, Αφρική, σε 12 διαφορετικά αθλήματα (ποδόσφαιρο, τένις, στίβος, μπάσκετ, χάντμπωλ, βόλεϊ κ.α).

Με χαμόγελα, παρά το μαραθώνιο ταξίδι της επιστροφής, με συνθήματα για την Ελλάδα και την Κατερίνη, τα 175 μέλη της αποστολής, που κατέκτησαν συνολικά 33 μετάλλια κ.α. σημαντικές διακρίσεις έφθασαν αρχικά στην οδό Ηφαίστου, όπου συγγενείς, φίλοι και δημότες σχημάτισαν πομπή και τους συνόδευσαν έως την πλατεία Δημαρχείου. Στην είσοδο του Δημαρχείου, τους επιφυλάχθηκε όπως αρμόζει στην περίσταση, θερμή υποδοχή με αφετηρία την αψίδα - θριάμβου που τοποθετήθηκε, «ντυμένη» με το μήνυμα: «ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ», όπου ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης,  απευθυνόμενος στα μέλη της αποστολής τόνισε χαρακτηριστικά:

«Καλώς επιστρέψατε στην Κατερίνη μας. Σας συγχαίρω γιατί μέσα από εσάς, την παρουσία σας, τις διακρίσεις σας αποδείξατε ότι ο Δήμος μας έχει δυνατότητες. Αποδείξατε ότι μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι και να πάμε ακόμα ψηλότερα.  Συνεχίστε να αγωνίζεστε δυνατά σε ό,τι κάνετε και να είστε βέβαιοι ότι μόνο μπροστά θα πάμε όλοι μαζί. Είναι όλο το δημοτικό συμβούλιο εδώ γιατί σας πάμε. Γιατί μας κάνατε υπερήφανους. Η ζωή είναι δική σας, η πόλη είναι δική σας και με διαρκή αγώνα είμαι βέβαιος ότι θα πετύχουμε ακόμη περισσότερα».
















Παράλληλα, ο Δήμαρχος συνεχάρη το σύνολο της ομάδας, τους προπονητές, τους συνοδούς, τους εθελοντές, γιατρούς και νοσηλευτές, ενώ ευχαρίστησε τον  Θόδωρο Παυλίδη,  πρόεδρο του Οργανισμού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Πρόνοιας ο οποίος είχε την ευθύνη της αποστολής. Επίσης,  τον εκπρόσωπο τύπου και πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Β/θμιας Εκπαίδευσης Χρυσόστομο Κυραϊλίδη, την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κατερίνης Καλλιόπη Τζουμέρκα – Μπατάλα και τον αντιδήμαρχο Λάζαρο Ντόντη, οι οποίοι συνόδευσαν την αποστολή.


Επιπλέον, ο Δήμαρχος επισήμανε και τις διακρίσεις που πέτυχαν τόσο οι αθλητές και αθλήτριες της Κατερίνης στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Στίβου Παίδων – Κορασίδων, το οποίο διεξήχθη το Σαββατοκύριακο με την συμμετοχή 1000 και πλέον αθλητών – αθλητριών στο Α’ Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο της πόλης μας, όσο και την κατάληψη της 20ης θέσης μεταξύ 300 συμμετοχών από την ομάδα ρομποτικής «MECTECH» της  Μορφωτικής Ένωσης Καταφυγιωτών, στο Διεθνή Διαγωνισμό Ρομποτικής στο Ταλίν της Εσθονίας.

Στην συνέχεια στο χώρο της αίθουσας συνεδριάσεων διοργανώθηκε μία λιτή και όμορφη εκδήλωση, στη διάρκεια της οποίας, σε όλους τους συντελεστές απονεμήθηκε δίπλωμα για τις διακρίσεις και τις συμμετοχές στην Παγκόσμια Μαθητιάδα, με αποτυπωμένα τόσο το λογότυπο του Δήμου Κατερίνης και του Οργανισμού Πολιτισμού (ΟΠΠΑΠ), όσο και  της διοργάνωσης.

Στην εκδήλωση παρέστησαν μεταξύ άλλων: η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κατερίνης Καλλιόπη Τζουμέρκα – Μπατάλα, οι  αντιδήμαρχοι  Δημήτρης Ντούρος, Παρθένα Μακρίδου – Παρτσαλίδου, ο πρόεδρος του Οργανισμού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Πρόνοιας Θεόδωρος Παυλίδης,  ο εκπρόσωπος τύπου και πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Β/θμιας Εκπαίδευσης Χρυσόστομος Κυραϊλίδης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Αλέξανδρος Γιουμίδης, Γιώργος Ίτσιος, Θανάσης Λιακόπουλος κ.α.

Εκ μέρους των προπονητών μίλησε ο Ελευθέριος Φωτιάδης (προπονητής ποδοσφαίρου), που συμμετείχε ενεργά στον συντονισμό και στην οργάνωση της αποστολής: «Ευχαριστούμε τον Δήμαρχο Σάββα Χιονίδη, τον πρόεδρο του ΟΠΠΑΠ Θεόδωρο Παυλίδη που πίστεψαν, εμπιστεύτηκαν και έδωσαν  τη δυνατότητα στα παιδιά της Κατερίνης να σηκώσουν ψηλά τη γαλανόλευκη». Ταυτόχρονα ευχαρίστησε έναν προς έναν προπονητές, αθλητές και γενικότερα όλα τα μέλη της αποστολής.

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ

Υπενθυμίζεται, ότι στην παγκόσμια αθλητική συνάντηση νέων, μία ετήσια αθλητική γιορτή, η οποία τελεί υπό την αιγίδα της UNESCO και της Αυστριακής κυβέρνησης, το χρυσό μετάλλιο κατέκτησαν τόσο η ομάδα ποδοσφαίρου αγοριών U19, όσο και η ομάδα χάντμπολ των κοριτσιών U16. Επιπλέον, το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η ομάδα χάντμπολ αγοριών U16 και η ομάδα μπάσκετ κοριτσιών U14.

Αναλυτικά οι διακρίσεις (29 μετάλλια), των αθλητών μας στα αγωνίσματα του στίβου διαμορφώνονται ως εξής:


ΓΚΟΥΝΕΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (1ος 300μ. U18, 2ος μήκος U18, 2ος flying start)
ΚΥΡΑΪΛΙΔΗΣ ΜΑΡΙΟΣ-ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ (2ος  300μ. U18, 3ος μήκος U18, 1ος 100μ. U18)
ΣΑΜΑΛΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ- ΚΥΡΙΑΚΟΣ (3ος  300μ. U18,  1ος 30μ. flying start  U18, 1ος 100μ. U18)
ΝΤΑΝΤΙΝΗΣ ΦΩΤΙΟΣ (1ος μήκος U18, 3ος 30μ. flying start)
ΖΗΣΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟ (1ος 800μ. U18)
ΜΠΟΜΠΟΛΗ ΑΣΠΑΣΙΑ (2η 100μ. U18, 1η μήκος )
ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ-ΑΝΝΑ (3η 100μ. U18)
ΚΑΡΑΛΗ ΑΦΡΟΔΙΤΗ (3η 800μ. U18, 2η 2000μ. U18)
ΓΚΙΝΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ (1η 60μ. U14)
ΦΩΚΑÏΔΟΥ ΕΛΕΝΗ (2η 30μ. , 3η 60μ. , 3η 6μ. εμπόδια U14)
ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΜΑΡΙΑ (3η 30μ. U14)
ΚΑΛΑΤΖΗ ΧΡΥΣΗ ( 2η μήκος U14)
ΠΑΡΩΤΙΔΟΥ ΑΘΗΝΑ (1η 60μ. , 1η 90μ. 2η μήκος U12)
ΣΟΥΛΓΕΡΗ ΓΕΩΡΓΙΑ (3η μήκος U14)
ΚΑΜΑΝΕΤΖΗ ΠΟΛΥΞΕΝΗ ως η μικρότερη σε ηλικία αθλήτρια των αγώνων (ΕΙΔΙΚΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗ).



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δικαιολογητικά αποστρατείας στελεχών Στρατού ξηράς