Με αμείωτο ρυθμό ο καθαρισμός της Συλλεκτήριας Τάφρου Λιτοχώρου και του ρέματος «Ενιπέας» από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες καθαρισμού της Συλλεκτήριας Τάφρου Λιτοχώρου (κωπηλατοδρόμιο) και του ρέματος «Ενιπέας» από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας.


Οι παρεμβάσεις αφορούν καθαρισμό των φερτών υλικών-λάσπης και της αυτοφυούς βλάστησης όπως και αποκατάσταση των αναχωμάτων της Συλλεκτήριας Τάφρου Λιτοχώρου (κωπηλατοδρόμιο) σε μήκος 3,5 χλμ και καθαρισμό και αποκατάσταση των πρανών του ρέματος «Ενιπέας» σε μήκος περίπου 900 μέτρων.

Οι παρεμβάσεις εντάσσονται στο πλαίσιο των σωστικών παρεμβάσεων, που υλοποιούνται μετά τις σοβαρές ζημιές που προκλήθηκαν στην Πιερία από το κύμα κακοκαιρίας με το όνομα «Ευρυδίκη», που είχε ως αποτέλεσμα να κηρυχθεί η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας με γνώμονα τη ΄΄θωράκιση΄΄ της περιοχής υλοποιεί έργα αντιπλημμυρικής προστασίας και ειδικότερα στο υδατόρεμα Ξηρολακίου, στη συλλεκτήρια τάφρο Στουπίου (Ν.Εφέσσου) και στη συλλεκτήρια τάφρο Λιτοχώρου, με παρεμβάσεις που προβλέπουν καθαρισμό των φερτών υλικών και αποκατάσταση των πρανών, της ροής και της παροχευτικότητας του ρέματος αλλά και καθαρισμό των φερτών υλικών και της αυτοφυούς βλάστησης καθώς και αποκατάσταση των πρανών και αναχωμάτων των συλλεκτηρίων τάφρων.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου, ενημερώθηκε από το Διευθυντή της Υποδιεύθυνσης Τεχνικών ‘Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, κ. Παναγιώτη Μαυρίδη, για την πορεία των εκτελούμενων εργασιών και εξέφρασε την ικανοποίησή της για την εξέλιξή τους.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις Μνήμης για την Γενοκτονία του Θρακικού Ελληνισμού