Είναι άδικο οι προσπάθειες που καταβάλλονται για έναν νοικοκυρεμένο Κορινό, να πέφτουν στο κενό από παραβατικούς έφηβους.

Στην τελευταία μου επίσκεψη στην γενέτειρα μου τον Κορινό, διαπίστωσα πως γίνεται μεγάλη προσπάθεια από μεριάς του τοπικού συμβουλίου για να είναι η κωμόπολη μας καθαρή και περιποιημένη στους κοινόχρηστους χώρους της.  

Η φωτογραφία στάλθηκε από αναγνώστη
Τα περισσότερα δημόσια κτίρια φρεσκοβαμμένα, τα πάρκα και οι παιδικές χαρές πλούσια σε  πράσινο και  σε παγκάκια όπου μπορούν οι πολίτες βρίσκουν καταφύγιο για ξεκούραση σε σκιερό μέρος.

Η καθαριότητα και η ευταξία στον κεντρικό δρόμο αλλά και στην παραλία είναι σε ικανοποιητικά επίπεδα δεδομένου του διαθέσιμου προσωπικού.

Τα σχολεία και οι περιβάλλοντες χώροι των εκκλησιών καθώς και το κοιμητήριο είναι σε πολύ καλή κατάσταση.

Εκεί που πιστεύω υπάρχει πρόβλημα αλλά προσωρινό, είναι με την αποκομιδή των απορριμμάτων και με το λιγοστό νερό κατά την περίοδο του καλοκαιριού.

Συνοψίζοντας έχω να πω ότι ενώ γίνονται φιλότιμες προσπάθειες στον τόπο μας για να είναι αξιοπρεπείς οι συνθήκες διαβίωσης, υπάρχει μερίδα εφήβων που καταστρέφουν δημόσια περιουσία σε καθημερινή βάση και δυστυχώς αυτοί οι έφηβοι έχουν γονείς οι οποίοι φαίνεται ότι αδιαφορούν για την παραβατικότητα των παιδιών τους.

Φίλος αναγνώστης μου έστειλε τις παρακάτω αποκαρδιωτικές φωτογραφίες από την παιδική χαρά στην είσοδο του χωριού:

Η φωτογραφία στάλθηκε από αναγνώστη
Η φωτογραφία στάλθηκε από αναγνώστη

Σε τηλεφωνική επικοινωνία μου με την πρόεδρο κ. Καρασερίδου Φωτεινή μου δήλωσε: ότι δυστυχώς έχουμε πρόβλημα από ομάδα παιδιών που καταστρέφουν σαν παιχνίδι τους γλόμπους φωτιστικών, τα παγκάκια και παιχνίδια παιδικών χαρών ή φθορές στο κλειστό γυμναστήριο. Μάλιστα μου γνώρισε πως στην συγκεκριμένη παιδική χαρά έχουν επέμβει 4 φορές για επισκευή στην 6μηνη ζωή από την ανακαίνισή της.

Το φαινόμενο έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και όπως είναι φυσικό έχει ενημερωθεί η αστυνομία και το σίγουρο είναι ότι μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη...κάποια στιγμή θα εντοπιστούν και θα έχουν να αντιμετωπίσουν τον νόμο τόσο οι γονείς όσο και οι ίδιοι οι έφηβοι.

Παρακαλώ για την ευαισθητοποίηση όλων μας για να έχουμε τον Κορινό μας πρότυπο ομορφιάς και  παραδείγματος προόδου και προκοπής σε τοπικό επίπεδο και γιατί όχι σε εθνικό.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις Μνήμης για την Γενοκτονία του Θρακικού Ελληνισμού