Αποτελέσματα άτυπης έρευνας από μερίδα πολιτών του Κορινού.

Αν και το δείγμα είναι μικρό - μόλις 161 συμμετοχές - φάνηκε ξεκάθαρα από τους φίλους της ομάδας στο facebook τα Κορινιώτικα νέα,  να πιστεύουν ότι η συνένωση έγινε για χειρότερα.



Έπειτα από 8 χρόνια εφαρμογής των Καλλικρατικών δήμων που μας ''φόρτωσε'' το κράτος με το έτσι θέλω, φαίνεται τελικά πως σύμφωνα με την άποψη των συμπολιτών μας  δεν ευνόησε  τους κατοίκους του Κορινού αλλά ούτε και την ίδια την Κατερίνη, αφού  έχει επωμιστεί να φροντίζει ξαφνικά 25 χωριά, εκ των οποίων πολλά από αυτά ορεινά.

Τα κονδύλια είναι φανερό ότι δεν φθάνουν για τα χωριά. Το μόνο που καταφέραμε είναι να φτιάξουμε έναν θεσμό διοίκησης που ευνοεί ίσως μόνον τις πρωτεύουσες των δήμων.

Η κωμόπολη του Κορινού ερημώνει, στην απογραφή του 2001 ο Κορινός είχε 4100 κατοίκους, ενώ στην τελευταία απογραφή του 2011 βρέθηκε να έχει  3500 κατοίκους.

Άλλωστε φαίνεται και από ένα γρήγορο πέρασμα από το   κέντρο του Κορινού, η κίνηση στα καταστήματα έχει περιοριστεί στο ελάχιστο και αυτό που αντικρίζει ο διερχόμενος είναι πολλά κενά καταστήματα. 

Στις επικείμενες εκλογές θα πρέπει να έχουμε ένα τοπικό συμβούλιο ενεργό το οποίο θα συνεδριάζει τακτικά και θα προτείνει έργα για τον Κορινό. Μπορούν να συσταθούν και επιτροπές από διακεκριμένους επιστήμονες συμπολίτες μας, ώστε να δίνουν λύσεις εκεί που το τοπικό συμβούλιο δεν έχει την κατάρτιση να το κάνει.

Ο δήμος Κατερίνης πιστεύω ότι από την μεριά του κάνει ότι είναι δυνατόν για να εξυπηρετήσει όλα του τα χωριά αλλά δεν είναι αρκετό. Ειδικά μεγάλες κωμοπόλεις όπως ο Κορινός χρειάζονται πολλά περισσότερα για να ευημερήσει ο τόπος ξανά.

Για αυτό σε αυτές τις εκλογές πρέπει να υπάρξει πρόγραμμα για τον Κορινό από όλους τους συνδυασμούς με εξασφαλισμένα κονδύλια, για να μπορέσει ο πολίτης να διαλέξει αυτό που θεωρεί καλύτερο για το συμφέρον του.

Δεν θα σχολιάσω τα υποτιμητικά σχόλια όσων χλεύασαν την δημοσκόπηση αυτή γιατί δεν είναι του χαρακτήρος μου να δημιουργώ αντιπαλότητες και εντάσεις. Να εξηγήσω μόνον ότι αυτή η δημοσκόπηση έγινε για να δούμε αν τελικά ο Κορινός ευνοήθηκε που διοικητικά προσαρτήθηκε στον δήμο Κατερίνης και όχι για να βλάψει την νυν δημοτική αρχή ή το τοπικό συμβούλιο, όπως κάποιοι πιστεύουν.  

Έχω δημιουργήσει ένα προσωπικό ιστολόγιο για να ακούγεται η φωνή του Κορινού σε όλα τα μήκη και πλάτη της υφηλίου. Ο λόγος μου είναι πάντοτε ενωτικός και όχι διχαστικός, ακόμη και καταγγελίες που μου στέλνετε, πρώτα επικοινωνώ με αυτόν που τον αφορά και αν δω ότι δεν δίνετε λύση τότε  δημοσιεύω την καταγγελία, για να μην θεωρηθεί ότι καλύπτω κιόλας τον καταγγελλόμενο-η.

Σας καλώ λοιπόν όλους τους κατοίκους του Κορινού να δείξετε σύνεση ώστε να έχουμε έναν δημοκρατικό προεκλογικό αγώνα που δεν θα δημιουργήσει εντάσεις και αντιπαλότητες.

Απλά όσοι τελικά κατεβείτε υποψήφιοι σκεφτείτε πρώτα το κοινό καλό του τόπου και βάλτε όραμα μαζί με την ομάδα σας να γίνει ο Κορινός ένας τόπος ευημερίας και ανάπτυξης.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις Μνήμης για την Γενοκτονία του Θρακικού Ελληνισμού