Έπαινοι παραγόντων προς Σωτ. Ουσταμπασίδου & Δ.Σ. Συλλόγου Διαβητικών για τις δράσεις τους.

Επαίνους τοπικών παραγόντων και απλών ανθρώπων εισέπραξαν η Πρόεδρος Σωτηρία Ουσταμπασίδου και το Δ.Σ. των Διαβητικών Πιερίας κατά τη διάρκεια κοπής πίτας τού Συλλόγου. Ήταν μια ανοιχτή εκδήλωση στην οποία συμμετείχαν όχι μόνο τα μέλη τού Συλλόγου αλλά και φίλοι καθώς και τοπικοί παράγοντες. 


Πρόκειται για επαίνους που δόθηκαν λόγω των ποικιλόμορφων δράσεων που πραγματοποιεί ο Σύλλογος Διαβητικών Πιερίας, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Πολιτευτής τής ΝΔ Πιερίας, Δημήτρης Μπέης, γι’ αυτό και συνεχάρη την κ. Ουσταμπασίδου και το Δ.Σ. 

Για την κ. Ουσταμπασίδου καλά λόγια είπε και ο Πολιτευτής τής ΝΔ Πιερίας, Ξενοφών Μπαραλιάκος, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του, διότι, όπως ομολόγησε, συνεχώς μαθαίνει καινούργια «πράγματα» μέσα από τις ημερίδες και τις άλλες δράσεις τού Συλλόγου. 

Επίσης, ο Υποψήφιος Δήμαρχος Κατερίνης, Γιώργος Νταντάμης, εξέφρασε τη στήριξή του στην κοινωνία των Διαβητικών, για την οποία, όπως ανέφερε, έμαθε πολλά περί του Σακχαρώδους Διαβήτη από την Πρόεδρο του Συλλόγου, Σωτηρία Ουσταμπασίδου, η οποία στις προσεχείς Δημοτικές Εκλογές θα είναι και Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλός του. 




Σωτηρία Ουσταμπασίδου: Μέσα από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Διαβητικών αγωνιστήκαμε για πολλά δικαιώματα των ασθενών μας και τα πετύχαμε. 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η κ. Ουσταμπασίδου , μίλησε, μεταξύ άλλων, και για τις δράσεις τής Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων - Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη (Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ), δράσεις οι οποίες σχετίζονται με αγώνες προώθησης θεμάτων και σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Διαβητικοί. 

Η Πρόεδρος εξέφρασε τη χαρά της προς όλους και προς όλες για την παρουσία τους στην εκδήλωση του Συλλόγου, ενώ λίγο αργότερα ευχαρίστησε όσους και όσες μίλησαν με καλά λόγια για τις πολυποίκιλες δράσεις που κάνει εκείνη και το Διοικητικό Συμβούλιο του οποίου προΐσταται. 

Ολόκληρη η αναφορά τής Προέδρου για τις δράσεις τής Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων - Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη (Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ) θα δοθεί, προσεχώς, στη δημοσιότητα. 




Πολιτευτής ΝΔ, Δημήτρης Μπέης: Η Πρόεδρος των Διαβητικών, Σωτηρία Ουσταμπασίδου, είναι πραγματικό παράδειγμα καταπολέμησης του στίγματος του Διαβήτη. 




Ο Πολιτευτής τής ΝΔ Πιερίας, Δημήτρης Μπέης, αναφερόμενος στην ασθένεια του σακχάρου αλλά και στα προβλήματα που συχνά ορθώνονται ενώπιον αυτών των ασθενών, έκανε λόγο για λήψη μέτρων που αφορούν το κόστος αντιμετώπισης του σακχάρου αλλά και για το «στίγμα» τού σακχάρου, που ακόμη δεν έχει εξαλειφθεί στην κοινωνία. 

Μεταξύ των άλλων που είπε ο κ. Μπέης, ανέφερε και τα εξής: «Να παρθούν τέτοια μέτρα ώστε το κόστος, τουλάχιστον σε πρώτη φάση, να είναι μικρότερο για τους ανθρώπους που χρειάζονται αυτά τα μέσα προκειμένου να αντιμετωπίσουν τον σακχαρώδη διαβήτη, πρώτου και δευτέρου βαθμού. 

Θα σταθώ όμως και σ’ αυτό που λέμε «στίγμα» (γύρω από τον σακχαρώδη διαβήτη): Ο φόβος, δηλαδή, να δηλώσω αυτό που με απασχολεί. Γιατί; Διότι συνήθως δεν έχουμε την κατάλληλη γνώση, οπότε φοβάμαι ότι αν αυτό το πω στον γείτονα, στον άνθρωπο που είναι παραπέρα κλπ, μήπως με στιγματίσει και τον κάνει να με βλέπει με διαφορετικό μάτι. Αυτό όμως πρέπει να το αποβάλλουμε. 

Είμαι ένας άνθρωπος που εργάζεται χρόνια στον χώρο τής υγείας, είμαι ένας άνθρωπος που ασχολούμαι με τέτοιες καταστάσεις και νομίζω ότι το μεγαλύτερο εμπόδιο απ’ όλα είναι η έλλειψη σωστής ενημέρωσης έτσι ώστε να γκρεμίσουμε αυτό το στίγμα προκειμένου να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε σωστά τα προβλήματα (γύρω από τον σακχαρώδη διαβήτη). 

Η Ρούλα (Σωτηρία) Ουσταμπασίδου κάνει περισσότερες δράσεις απ’ αυτές που κάνω εγώ. Η κ. Ουσταμπασίδου είναι πραγματικό παράδειγμα καταπολέμησης του στίγματος. 

Καλή χρονιά, με υγεία, με δύναμη σ’ εσάς και στις οικογένειές σας και ό,τι καλύτερο. Και του χρόνου να βρεθούμε πάλι εδώ όλοι μαζί». 


Πολιτευτής ΝΔ, Ξενοφών Μπαραλιάκος: Συγχαίρω το Δ.Σ. και τη Σωτηρία Ουσταμπασίδου για το πολύ μεγάλο έργο που γίνεται. Τα των Διαβητικών αφορούν όλους, δεν είναι μόνο για μια ομάδα ανθρώπων.


Ο Πολιτευτής τής ΝΔ Πιερίας, Ξενοφών Μπαραλιάκος, στον δικό του χαιρετισμό ανέφερε τα εξής: 

«Καλησπέρα. Είναι ιδιαίτερη η χαρά μου που είμαι εδώ μαζί σας. Θέλω να συγχαρώ και το Δ.Σ. αλλά και την (Πρόεδρο) Σωτηρία Ουσταμπασίδου για όλα αυτά που κάνετε. 

Με τη Σωτηρία γνωριστήκαμε μέσω τής εφημερίδας «Ολύμπιο Βήμα» όπου και εργάζομαι». 

Σωτηρία Ουσταμπασίδου: «Και μας στηρίζεις»! 

Ξενοφών Μπαραλιάκος: «Όσο μπορούμε θα σας στηρίζουμε και με όλες μας τις δυνάμεις, διότι κάνετε πολύ μεγάλο έργο και εμείς, από την πλευρά μας, κάνουμε το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε. 

Αυτό το λέω, διότι είχα τη χαρά να παρακολουθήσω αρκετά από τα θέματα που θίγει ο Σύλλογος Διαβητικών. Είναι θέματα που μας αφορούν όλους, πρόκειται για θέματα που δεν είναι μόνο για μια ομάδα ανθρώπων. Και έμαθα πολλά. Και κάθε φορά που έρχομαι σε μια ημερίδα σας, μαθαίνω κι άλλα. Και αυτό είναι πολύ σημαντικό. 

Το πιο σημαντικό όμως είναι η εξωστρέφεια που έχετε αναπτύξει και η ενημέρωση προς τον κόσμο. Το θέλουμε αυτό, το ζητάμε, γι’ αυτό και σας αξίζουν πάρα πολλά συγχαρητήρια για την ποικιλόμορφη δράση που αναπτύσσετε, διότι δεν είναι μόνο οι ημερίδες που πραγματοποιείτε, είναι και όλα αυτά που κάνετε (ενημερωτικές δράσεις σε σχολεία και αλλού, εκδηλώσεις σε εξωτερικούς χώρους, αθλητικές δραστηριότητες κλπ). 

Να σας έχει ο Θεός καλά. Καλή δύναμη, καλή χρονιά να έχουμε όλοι και όλες, καλή χρονιά στις οικογένειές μας. Και ό,τι και να μας τύχει, να το ξεπερνάμε με χαμόγελο και αισιοδοξία». 




Υποψ. Δήμαρχος Κατερίνης, Γιώργος Νταντάμης: Η κοινωνία των σακχαροδιαβητικών είναι η δικιά μας κοινωνία που χρειάζεται υποστήριξη. 




Τέλος, ο Υποψήφιος Δήμαρχος Κατερίνης, Γιώργος Νταντάμης, ανέφερε, μεταξύ άλλων: 

«Κυρίες και κύριοι, αξιότιμα μέλη τού Διοικητικού Συμβουλίου τού Συλλόγου Διαβητικών Πιερίας, αγαπητή Πρόεδρος. 

Πρέπει να ομολογήσω κάτι: Έχω γίνει κοινωνός των θεμάτων των Διαβητικών απ’ αυτή την αξιαγάπητη κυρία, τη Σωτηρία Ουσταμπασίδου, η οποία θα είναι και Υποψήφια Σύμβουλός μου στον Δημοτικό Συνδυασμό «Ανανέωση Τώρα». 

Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι η κοινωνία των σακχαροδιαβητικών δεν είναι μια άλλη κοινωνία, είναι η δικιά μας κοινωνία, γι’ αυτό χρειάζεται κι εκείνη την υποστήριξή μας. 

Θέλω να ευχηθώ σε όλους και όλες σας να έχετε υγεία, χαρά, όλοι να έχουμε ένα νέο έτος δυναμικό από κάθε άποψη. Και να θυμάστε ότι εμείς μαζί σας και εσείς μαζί μ’ εμάς, όλοι μαζί να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που προκαλεί ο Σακχαρώδης Διαβήτης. Να είστε πάντοτε καλά». 




Αντιπρόεδρος Δ.Σ. Ιωάννης Τούρτας: Το σάκχαρο χτυπά και τη νεολαία… Ας το αποδεχθούμε αυτό και ας ενδιαφερθούμε. 




Στην ίδια εκδήλωση μίλησε επίσης και ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. Διαβητικών Πιερίας, Ιωάννης Τούρτας, Ιατρός Διαβητολόγος, ο οποίος είναι ο ίδιος διαβητικός. 

Μεταξύ των άλλων που είπε ο κ. Τούρτας, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Μαζί με το στίγμα, που αναφέρθηκε πολύ σωστά ο Ιατρός κ. Μπέης, θέλουμε να φύγει και το στίγμα (ο μύθος) ότι το σάκχαρο είναι μόνο τού παππού και της γιαγιάς. Όχι, είναι και της νεολαίας. Πρέπει όλοι να το αποδεχθούμε και όλοι να ενδιαφερθούμε», υπογράμμισε. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δικαιολογητικά αποστρατείας στελεχών Στρατού ξηράς