Διαδικτυακή συνέχιση των θεωρητικών τουλάχιστον μαθημάτων, τόσο του Προγράμματος Ιερατικών Σπουδών

Δελτίο τύπου

Έπειτα από την αναστολή λειτουργίας των Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, η Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία προσφέρει τη δυνατότητα στους φοιτητές της να συμμετέχουν στην εκπαιδευτική διαδικασία μέσω διαδικτύου, σύμφωνα και με την εξαγγελία του Υπουργείου Παιδείας.




Συγκεκριμένα, στη συνεδρίαση του Ακαδημαϊκού Συμβουλίου την Τρίτη 17 Μαρτίου αποφασίστηκε η διαδικτυακή συνέχιση των θεωρητικών τουλάχιστον μαθημάτων, τόσο του Προγράμματος Ιερατικών Σπουδών, όσο και του Προγράμματος Εκκλησιαστικών Κειμηλίων.

Για τα εργαστηριακά μαθήματα θα υπάρχει ειδική μέριμνα, ανάλογα με τις εξελίξεις και τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας.

Ο τρόπος συμμετοχής των φοιτητών στα διαδικτυακά μαθήματα περιγράφεται αναλυτικά στην Ιστοσελίδα της Ακαδημίας.

Όπως τόνισε ο Πρόεδρος της Ακαδημίας, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, «η διαδικτυακή διδασκαλία θα συμβάλει όχι μόνον στη συνέχιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας, αλλά και στη δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου καθηγητών και φοιτητών. Συνεπώς το μορφωτικό αγαθό δεν θα είναι μόνον ακαδημαϊκό αλλά και παιδαγωγικό. Επιπλέον, ενισχύεται έτσι η συνέχιση της διαπροσωπικής επικοινωνίας καθηγητών και διδασκόντων με τους φοιτητές και τις φοιτήτριες της Ακαδημίας».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δικαιολογητικά αποστρατείας στελεχών Στρατού ξηράς