Τα επικαιροποιημένα μέτρα του Δήμου Κατερίνης για την πρόληψη εξάπλωσης του κορωνοϊού

Με προσωπικό ασφαλείας και ΜΟΝΟ κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας η εξυπηρέτηση των πολιτών 

Κώστας Κουκοδήμος: «Η ΥΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ. ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ» 

«Καθημερινά με υπευθυνότητα όλα τα απαραίτητα και επικαιροποιημένα μέτρα για την προστασία των πολιτών, καθώς και των εργαζομένων στο Δήμο από τον κορωνοϊό λαμβάνει ο Δήμος Κατερίνης σε διαρκή συνεργασία και εναρμόνιση με τις οδηγίες του υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ». Αυτό επισημάνθηκε στη διάρκεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο Δημαρχείο, παρουσία των διευθυντών και προϊσταμένων όλων των υπηρεσιών, καθώς και του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Κατερίνης Κώστα Λιακόπουλου, του Αντιδημάρχου Δόμησης & Τουρισμού Γιώργου Νταντάμη, του προέδρου του Δ.Σ. του συλλόγου Δημοτικών υπαλλήλων Χρήστου Κομπατσιάρη. 



Προς την κατεύθυνση αυτή, ο Δήμος Κατερίνης προτρέπει τους δημότες για όσα ζητήματα και υποθέσεις δεν έχουν έκτακτο ή επείγοντα χαρακτήρα να μην προσέρχονται στις υπηρεσίες του. Η προσέλευση στο Δημαρχείο Κατερίνης και γενικότερα στα δημοτικά κτίρια δεν ωφελεί, ειδικά από τη στιγμή που υφίσταται η δυνατότητα εξυπηρέτησης όσων συμπολιτών χρειαστούν άμεσα οιεσδήποτε δημοτικές υπηρεσίες. 

Όσες υποθέσεις δεν καθίσταται εφικτό να διεκπεραιωθούν ηλεκτρονικά ή τηλεφωνικά ή με οιοδήποτε άλλο τρόπο π.χ. εξ αποστάσεως, από σήμερα Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020, οι υπηρεσίες θα εξυπηρετούν με προσωπικό ασφαλείας και ΜΟΝΟ κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας και ραντεβού. 

Η συγκεκριμένη απόφαση θα έχει ισχύ για όλη την περίοδο λήψης των μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας, ενώ όσο η επιδημία εξελίσσεται οι οδηγίες και τα μέτρα πρόληψης ενδέχεται να τροποποιηθούν, σύμφωνα με τις υποδείξεις και αποφάσεις της Κυβέρνησης και των αρμόδιων επιστημονικών φορέων. 

Προς την κατεύθυνση αυτή, οι συμπολίτες, για την καλύτερη και ταχύτερη στο μέτρο του δυνατού εξυπηρέτησή τους, καλούνται πρώτα να επικοινωνούν τηλεφωνικά για τις συγκεκριμένες υποθέσεις τους καθώς και για ραντεβού στου κάτωθι αριθμούς ανά τμήμα και θεματική ενότητα ως εξής: 




Αξίζει να σημειωθεί, ότι, η υπηρεσία καθαριότητας θα εξακολουθήσει να εξυπηρετεί τις ανάγκες της πόλης και των δημοτών, με το ισχύον καθεστώς και λαμβάνοντας όλα τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας για το προσωπικό της. 

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας στην προσπάθεια να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού ενημερώνει για τον τηλεφωνικό αριθμό 1135, στον οποίο μπορούν να απευθύνονται οι πολίτες για κάθε σχετική με τον κορωνοϊό πληροφορία. 

Με μέριμνα του Γραφείου τύπου του Δήμου Κατερίνης συνεχής ροή ενημέρωσης για ό, τι νεότερο προκύπτει σχετικά με την εφαρμογή των μέτρων προφύλαξης και άλλες χρήσιμες πληροφορίες αναρτώνται στην ιστοσελίδα του Δήμου www.katerini.gr

Η ΥΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ. ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ 

Όπως τονίζει ο Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος: «Μαζί με τους δημότες, διοίκηση και εργαζόμενοι του Δήμου Κατερίνης, με σύνεση και ψυχραιμία θα αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες αυτής της πρωτόγνωρης κατάστασης. Βρισκόμαστε καθημερινά, από την πρώτη στιγμή, σε συνεχή επικοινωνία με το Υπουργείο Υγείας, το Υπουργείο Παιδείας και τον ΕΟΔΥ. Δρομολογήσαμε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την ελαχιστοποίηση της εξάπλωσης της νόσου. Είναι πολύ σημαντικό όμως να επιδείξουμε υπεύθυνη στάση και σε ατομικό επίπεδο. Οι ανάγκες επιβάλλουν όλοι να λαμβάνουμε μέτρα ατομικής υγιεινής και προστασίας και επειδή Η ΥΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ. ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δικαιολογητικά αποστρατείας στελεχών Στρατού ξηράς