Κοινή συνισταμένη των Αρχών της Πιερίας η αντίθεσή τους στη δημιουργία δομής μεταναστών στην ιστορική Μονή Παναγίας Πέτρας Ολύμπου

Πραγματοποιήθηκε σε κλίμα συναίνεσης και ομοψυχίας η σύσκεψη θεσμικών φορέων που συγκάλεσε το μεσημέρι του Σαββάτου 31 Οκτωβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, με θέμα το ενδεχόμενο της δημιουργίας δομής προσφύγων στα βοηθητικά κτίρια της ιστορικής μονής Παναγίας Πέτρας Ολύμπου.



Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι Βουλευτές Πιερίας Φώντας Μπαραλιάκος, Άννα Μάνη, Σάββας Χιονίδης και Μπέττυ Σκούφα, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Κατερίνης Κων/νος Λιακόπουλος ως εκπρόσωπος του Δημάρχου Κατερίνης Κώστα Κουκοδήμου και ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτης π. Βαρνάβας Λεοντιάδης,

Αξίζει να σημειωθεί ότι τονίστηκε από όλους η σπουδαιότητα της Μονής ως αρχαίο θρησκευτικό μνημείο της Ορθοδοξίας το οποίο χρονολογείται από τον 11ο αιώνα και είναι συνδεδεμένο με την τοπική ιστορία και τις τύχες του Ελληνισμού κατά τη βυζαντινή και νεότερη ιστορία. Επίσης, τονίστηκε η ακαταλληλότητα του τόπου λόγω και των κλιματολογικών συνθηκών. Έπειτα από αυτά, όλοι κατέληξαν στην πολλαπλή ακαταλληλότητα του συγκεκριμένου χώρου για τη φιλοξενία προσφύγων.

Κατόπιν αυτού, και μέσα σε απόλυτο πνεύμα ενότητας επισημάνθηκε ότι η φιλοξενία των προσφύγων θα πρέπει να γίνεται με όρους ανθρωπισμού, ευθύνη, οργάνωση και μέθοδο.

Παράλληλα, όλοι οι παρόντες εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους προς τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο για το προσωπικό ενδιαφέρον που δείχνει για το συγκεκριμένο θέμα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δικαιολογητικά αποστρατείας στελεχών Στρατού ξηράς