Στο επίκεντρο το Σχέδιο Νόμου για τον εκσυγχρονισμό της Χωροταξικής και Πολεοδομικής Νομοθεσίας

Την έντονη αντίδραση της ΚΕΔΕ, των Δημάρχων και των ΠΕΔ της χώρας μετέφερε στα μέλη της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής των Ελλήνων, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Χωροταξίας, Υποδομών και Δικτύων, Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος, στην ακρόαση που έγινε στην συνεδρίαση της Επιτροπής σήμερα το πρωί, με θέμα το Σχέδιο Νόμου για τον εκσυγχρονισμό της Χωροταξικής και Πολεοδομικής Νομοθεσίας. 




Ο κος Κουκοδήμος στην τοποθέτησή του τόνισε: «Αναγνωρίζοντας το δύσκολο έργο που ανέλαβε το Υπ. Εν. για τον εκσυγχρονισμό της χωροταξικής και πολεοδομικής νομοθεσίας, η ΚΕΔΕ συνέλεξε πλήθος παρατηρήσεων επί του νομοσχεδίου που αναρτήθηκε για διαβούλευση στις 4/8/2020. 

Μελετώντας λεπτομερώς το εκ νέου κατατεθέν νομοσχέδιο στις 25/11/2020, γίνεται ξεκάθαρο πως πέραν της προσθήκης των διατάξεων για τη βιώσιμη προσβασιμότητα, ελάχιστα πράγματα άλλαξαν στο ουσιαστικό κομμάτι του νομοσχεδίου. 

Μετά λύπης μας διαπιστώσαμε πως όσες παρατηρήσεις και σχόλια με σκοπό τη βελτίωση του νομοσχεδίου έγιναν εκ μέρους μας, αγνοήθηκαν οριακά επιδεικτικά. 

Έπειτα από πολλές συναντήσεις και συζητήσεις επί του θέματος με τον Υπουργό κ.Κωστή Χατζηδάκη, τον Υφυπουργό κ. Οικονομου και τον Γ.Γ. χωροταξίας και αστικού περιβάλλοντος κ. Θύμιο Μπακογιαννη οι οποίοι μας διαβεβαίωσαν πως θα λάμβαναν σοβαρά υπόψη τις παρατηρήσεις μας, είναι τουλάχιστον απογοητευτικό και αποτελεί απαξίωση προς το όργανο της ΚΕΔΕ το γεγονός ότι αγνοήθηκαν συνολικά οι προτάσεις μας. 

Θεωρούμε πως το Υπ. Εν. πρέπει να αναθεωρήσει και εφόσον προβεί στις ουσιαστικές αλλαγές του νομοσχεδίου, να το καταθέσει εκ νέου στη Βουλή προς ψήφιση». 

Τέλος, ο κος Κουκοδήμος αναφέρθηκε συνοπτικά και ανά άρθρο, στις προτάσεις της ΚΕΔΕ που δεν ενσωματώθηκαν στο σχέδιο νόμου. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δικαιολογητικά αποστρατείας στελεχών Στρατού ξηράς