Σταύρος Χριστοφορίδης: Προτεραιότητά μας το έμψυχο δυναμικό της ΔΗ.ΚΕ.ΔΗΚ

- Η νέα διοίκηση του Δήμου Κατερίνης, για πρώτη φορά, χρηματοδοτεί δράσεις της επιχείρησης 

Είναι τουλάχιστον λυπηρό, ένα μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.Κ. να προβαίνει σε δημόσιες τοποθετήσεις - αναρτήσεις που αποσκοπούν στη δημιουργία εντυπώσεων και μόνο εντυπώσεων, για θέματα που ως μέλος του Δ.Σ. της επιχείρησης, όφειλε να γνωρίζει εκ των προτέρων τις απαντήσεις. Ο λόγος για το μέλος της ΔΗΚΕΔΗΚ Άρη Πετρίδη και το δημοσίευμα, που φιλοξενήθηκε σήμερα στα τοπικά μέσα ενημέρωσης με τίτλο: «Γιατί είναι απλήρωτοι επί 3 μήνες οι υπάλληλοι της ΔΗΚΕΔΗΚ;», που συνυπογράφουν ο κος Πετρίδης και ο επικεφαλής του συνδυασμού που εκπροσωπεί, Θανάσης Λιακόπουλος. 




Προς ενημέρωση λοιπόν των δημοτών και αποκατάσταση της αλήθειας παραθέτω τα εξής: 

- Η ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.Κ. χρηματοδοτείται για τα προγράμματα που υλοποιεί από εθνικούς φορείς, όπως η Ε.Ε.Τ.Α.Α. και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και ΟΧΙ από τον Δήμο. 

- Είναι γεγονός ότι η χρηματοδότηση των προγραμμάτων έχει καθυστερήσει φέτος, χωρίς υπαιτιότητα της ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.Κ. αλλά με υπαιτιότητα των φορέων που μας εποπτεύουν. Στην επίσημη ιστοσελίδα της Ε.Ε.Τ.Α.Α μπορείτε να αναζητήσετε την ανακοίνωσή της (30/11/2020), σύμφωνα με την οποία παραδέχονται ότι έχουν καθυστερήσει τις πληρωμές. 

- Η νέα διοίκηση του Δήμου Κατερίνης, για πρώτη φορά, χρηματοδοτεί κατά το οικονομικό έτος 2020 τις δράσεις της ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.Κ. καλύπτοντας έτσι τη διαφορά μεταξύ εσόδων και εξόδων της. Και ευχαριστώ προσωπικά τον Δήμαρχο Κατερίνης, κ. Κώστα Κουκοδήμο, που βρίσκεται δίπλα μας και ενισχύει την υπηρεσία μας. Έως σήμερα η χρηματοδότηση της ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.Κ. από τον Δήμο ανέρχεται στα 140.000€. 

- Ο Δήμαρχος Κατερίνης ενδιαφέρθηκε άμεσα και τις τελευταίες μέρες επικοινωνεί καθημερινώς με τους αρμόδιους φορείς για την επίσπευση των διαδικασιών πληρωμής των προγραμμάτων μας. 

- Θα θέλαμε να μας ενημερώσετε για άλλες κοινωφελείς επιχειρήσεις που έχουν ήδη χρηματοδοτηθεί, καθώς εμείς γνωρίζουμε ότι έως την προηγούμενη εβδομάδα δεν είχε χρηματοδοτηθεί καμία! 

- Σας υπενθυμίζω ότι είμαστε από τις πρώτες κοινωφελείς επιχειρήσεις στην απορροφητικότητα των χρηματοδοτήσεων και αυτό οφείλεται στην προτεραιότητα που δίνουμε στην παροχή κοινωνικής πολιτικής και στο έμψυχο δυναμικό της επιχείρησης μας. 

- Κε Πετρίδη, σας ενημερώνουμε ότι η χρηματοδότηση της ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.Κ. έχει ήδη ξεκινήσει, γεγονός για το οποίο είναι ενήμεροι οι εργαζόμενοι μέσα από την καθημερινή επικοινωνία που έχω μαζί τους. 

Θα ήθελα να ευχαριστήσω από την καρδιά μου, τους 64 εργαζόμενους της ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.Κ. που παρά τις αντιξοότητες κάτω από τις οποίες εργάζονται, αποδίδουν το 100% των δυνάμεων τους, με αποτέλεσμα την άριστη παροχή υπηρεσιών στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρίες, στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, στο Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά και στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων. 

Κύριε Πετρίδη, ως μέλος της ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.Κ. και στο πλαίσιο της απολύτου διαφανούς λειτουργίας μας γνωρίζετε ότι έχετε ανά πάσα στιγμή πλήρη και άμεση πρόσβαση σε όλα τα θέματα που αφορούν στην επιχείρησή μας. Παρόλα αυτά ουδέποτε μπήκατε στον κόπο να με καλέσετε ή να με επισκεφθείτε στο γραφείο προκειμένου να ρωτήσετε για την οιαδήποτε εξέλιξη των θεμάτων μας. 

Κε Λιακόπουλε και κε Πετρίδη, προτιμήσατε το δρόμο των εντυπώσεων σε ένα τόσο ευαίσθητο θέμα. Επειδή όμως η ημιμάθεια είναι χειρότερη από την αμάθεια και μας το αποδεικνύετε καθημερινά αυτό, σας ενημερώνουμε ότι δεν πρόκειται να σας ακολουθήσουμε στο λάθος μονοπάτι που επιλέξατε να διαβείτε. 





Με εκτίμηση, 

Σταύρος Χριστοφορίδης 

Πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.Κ. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις Μνήμης για την Γενοκτονία του Θρακικού Ελληνισμού