Δήμος Κατερίνης: Η πόλη & οι κοινότητες έβαλαν τα γιορτινά τους!

Κώστας Κουκοδήμος: Χριστούγεννα με κοινωνικό πρόσημο, αισιοδοξία & ελπίδα 

Στην πόλη και σε όλες τις Δημοτικές - Τοπικές Κοινότητες ο Δήμος Κατερίνης στο σύνολό του, στολισμένος και εναρμονισμένος στο πνεύμα των ημερών, με ένα φωτεινό εορταστικό διάκοσμο υποδέχεται την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. 



Μπορεί η υγειονομική κρίση να διαμορφώνει φέτος ένα εντελώς διαφορετικό εορταστικό πλαίσιο, ωστόσο τα πολύχρωμα φωτιστικά και λαμπιόνια σε πλατείες, κοινόχρηστους χώρους, κολώνες που μετά την πόλη με τη φροντίδα των κατά τόπους συμβουλίων και της τεχνικής υπηρεσίας «εξαπλώθηκαν» σε κάθε γωνιά του Δήμου, μεταδίδουν κλίμα αισιοδοξίας, σε μικρούς και μεγάλους τη δύσκολη αυτή περίοδο. 

Παράλληλα με την αξιοποίηση του υλικού – εξοπλισμού στολισμού από τις προηγούμενες χρονιές, ο Δήμος Κατερίνης προχώρησε σε βελτιώσεις και επεκτάσεις που είναι ήδη παντού ορατές από όλους. 

Σε μία συμβολική πρωτοβουλία και με στόχο να στείλει ένα μήνυμα συμπαράστασης και αισιοδοξίας σε όλους όσοι δοκιμάζονται από την υγειονομική κρίση, ο Δήμος Κατερίνης φρόντισε για την τοποθέτηση και τον στολισμό Χριστουγεννιάτικου δέντρου στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης, εκεί όπου το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό δίνει μαραθώνιο αγώνα με την πανδημία. 

Επιπλέον, παρουσία του Δημάρχου Κώστα Κουκοδήμου φωταγωγήθηκε το πανύψηλο Χριστουγεννιάτικο δένδρο και η φάτνη στην πλατεία Δημαρχείου. Όπως επισήμανε χαρακτηριστικά σε δήλωσή του ο Δήμαρχος: «Όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι φέτος οι συνθήκες της πρωτόγνωρης υγειονομικής κρίσης διαμορφώνουν ένα διαφορετικό εορταστικό κλίμα για όλους μας. Τα Χριστούγεννα για τον Δήμο Κατερίνης έχουν κοινωνικό πρόσημο και επικεντρώνονται αφενός στην προστασία της δημόσιας υγείας και αφετέρου στην αδιάλειπτη συνέχεια στις πρωτοβουλίες μας για την στήριξη προς οικονομικά αδύναμους & ευπαθείς ομάδες. Θέλοντας όμως να μεταφέρουμε σε κάθε γωνιά του Δήμου μας, μία νότα αισιοδοξίας και ελπίδας, κόντρα στη ψυχολογία των ημερών που διανύει η χώρα και ο κόσμος ολόκληρος, αποφασίσαμε φέτος ο εορταστικός στολισμός να επιταχυνθεί και να υλοποιηθεί νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά. Μένουμε σπίτι, τηρούμε τα περιοριστικά μέτρα και ευελπιστούμε ότι όλοι μαζί θα γιορτάσουμε με υγεία, γενναιόδωρα τα επόμενα Χριστούγεννα. Είμαι βέβαιος ότι θα ξεπεράσουμε κάθε δυσκολία και θα τα καταφέρουμε». 

Τέλος, ο Δήμαρχος εξέφρασε θερμές ευχαριστίες προς τα συνεργεία και όλους όσοι εργάστηκαν συστηματικά, προκειμένου να οργανωθεί και να υλοποιηθεί άρτια και έγκαιρα η εορταστική φωταγώγηση του Δήμου.















Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις Μνήμης για την Γενοκτονία του Θρακικού Ελληνισμού