Σύσκεψη στο Υπουργείο Οικονομικών για το ΑΒΚ Κορινού

Το πρόβλημα της χρήσης και διαχείρισης του ΑΒΚ 309 Κορινού που απασχολεί επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται τουριστικά στην περιοχή τέθηκε επι τάπητος στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Οικονομικών σήμερα το μεσημέρι υπό τον Υφυπουργό Οικονομικών Απόστολο Βεσυρόπουλο και με τη συμμετοχή των Βουλευτών Πιερίας Φ.Μπαραλιάκου, Α.Μάνη, Σ.Χιονίδη, της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας Σ.Μαυρίδου και του Δημάρχου Κατερίνης Κ.Κουκοδήμου.




Το πρόβλημα δημιουργείται καθώς η χρήση και η διαχείριση της συγκεκριμένης έκτασης μπορεί να γίνει μόνο μέσα από την κοινότητα ή τις κοινοτικές επιχειρήσεις και απαραίτητη προϋπόθεση είναι για οποιαδήποτε εκμίσθωση αυτής της έκτασης να υπάρχει καθορισμός των όρων συνεργασίας της ΕΤΑΔ ΑΕ με το Δήμο κάτι που δεν έχει γίνει έως σήμερα παρά τις συνεχείς οχλήσεις του Δήμου.

Στη συζήτηση ο Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος, κατέθεσε τον φάκελο της αλληλογραφίας του Δήμου Κατερίνης με την ΕΤΑΔ και επανέλαβε το αίτημα του δήμου να περιέλθει η εν λόγω έκταση για χρήση και διαχείριση στο δήμο με όρους που θα συναποφασιστούν με την ΕΤΑΔ. Στόχος, να μην έρχονται αντιμέτωποι με πρόστιμα χωρίς μάλιστα δική τους υπαιτιότητα οι επαγγελματίες της περιοχής.

Ο Υφυπουργός ενημερώθηκε αναλυτικά από τους παριστάμενους για το πρόβλημα και το επόμενο διάστημα θα υπάρξει ενημέρωση για την οριστική επίλυσή του.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις Μνήμης για την Γενοκτονία του Θρακικού Ελληνισμού